Graphene Britain Dan Amerika Syarikat: The Permohonan Biro Key

Graphene Britain Dan Amerika Syarikat: The Permohonan Biro Key

Memperkenalkan peralatan canggih, OptimumNano telah terkenal sebagai salah satu pengeluar profesional dan pembekal graphene britain dan negeri-negeri yang bersatu padu: permohonan biro utama. bateri kami adalah keselamatan yang tinggi, kapasiti yang tinggi, kestabilan yang kukuh dan kitaran hidup panjang. Dengan sebahagian besar ...

Berbual sekarang

Maklumat produk

Memperkenalkan peralatan canggih, OptimumNano telah terkenal sebagai salah satu pengeluar profesional dan pembekal graphene britain dan negeri-negeri yang bersatu padu: permohonan biro utama. bateri kami adalah keselamatan yang tinggi, kapasiti yang tinggi, kestabilan yang kukuh dan kitaran hidup panjang. Dengan bateri pukal dalam stok, kami menyambut anda untuk membeli atau borong bateri harga yang baik yang dibuat di China dari kami.

Graphene dan besar selepas perindustrian graphene adalah hampir dua tahun industri bahan dan modal pasaran baru China dicari darling, dan sekarang, ini berazam untuk menggulingkan akhir permohonan banyak industri sedang mengalami masalah industri. Tetapi mereka berada di belakang pihak berkuasa pakar dan banyak syarikat bahan-bahan baru cuba untuk membuktikan bahawa mereka adalah lebih baik daripada kebanyakan aplikasi perusahaan dan pelabur memahami masa depan pasaran graphene.

Pada tahun-tahun kebelakangan ini, industri graphene yang berminat untuk menggunakan beberapa nabi nubuatan untuk menggambarkan trend pembangunan masa depan industri, mereka percaya bahawa graphene sedang mencipta satu revolusi perindustrian belum pernah terjadi sebelumnya dan ekologi baru.

Graphene sebagai penemuan semasa nipis, kekuatan terbesar, kekonduksian terma yang paling kuat daripada jenis baru nano-bahan, yang dikenali sebagai "emas hitam" adalah "raja bahan-bahan baru." Tetapi realitinya adalah bahawa permohonan domestik semasa bahan graphene, tetapi juga hanya tinggal dalam peningkatan bahan-bahan yang sedia ada, aplikasi inovasi subversif belum dibangunkan.

Sebagai Naib Presiden Jiangnan graphene Institut Dong Guobi berkata, pembangunan aplikasi graphene akan menjadi hala tuju utama pembangunan masa depan, yang juga memerlukan modal, bakat, teknologi dan lain-lain aspek kerjasama, tidak dapat diselesaikan dalam sekelip mata.

Gypsum mempunyai ciri-ciri mekanikal dan elektronik yang unik, bukan sahaja boleh digunakan untuk paparan, litar, yang meliputi industri tenaga baru dalam pelbagai bidang, manakala di lapisan anti-karat, tekstil berfungsi, produk getah, peranti paparan dan bidang-bidang lain juga mempunyai luas ruang permohonan. Walau bagaimanapun, banyak syarikat produk kerap graphene dilancarkan, beberapa slogan tidak terkawal juga membuat graphene sangat kontroversi.

terbalik Graphene dengan memberi tumpuan kepada aplikasi utama "permainan catur".

letak Graphene

Pada bulan Disember 2016, Huawei Central Research Institute Watt Labs di Persidangan Battery Jepun ke-57 yang diumumkan dalam bidang bateri lithium-ion untuk mencapai satu kejayaan besar dalam penyelidikan, suhu tinggi jangka hayat bateri graphene bantuan lithium-ion yang pertama dalam industri. Keputusan eksperimen menunjukkan bahawa teknologi suhu tinggi baru berdasarkan graphene boleh meningkatkan penggunaan litium-ion bateri suhu 10 ℃, kehidupan biasa bateri lithium-ion adalah 2 kali.

Dr. Li Yangxing, ketua saintis Huawei Watt Laboratory, menegaskan bahawa kejayaan suhu tinggi teknologi bateri lithium-ion graphene bantuan terutamanya datang dari tiga aspek: menambah tambahan khas dalam elektrolit, mengeluarkan air surih dan mengelakkan pirolisis elektrolit; Penggunaan bahan-bahan baru graphene, litium ion bateri boleh dicapai antara alam sekitar dan pelesapan haba yang cekap. Pada masa yang sama, penggunaan bahan-bahan baru,

Di mana peranan yang dimainkan oleh graphene adalah "dissipation haba yang cekap, dan bukannya bahan yang positif atau negatif bateri." Ini "bateri berasaskan graphene" bukan "graphene bateri", tetapi tidak memberi kesan kepada rakyat dalam bidang graphene membuat satu kejayaan dalam jangkaan.

Hanya tahun lepas, Huawei mengumumkan kedalaman kerjasama dengan University of Manchester, UK, untuk mengkaji graphene. Ini bateri litium graphene adalah Huawei hampir dua tahun hasil penyelidikan dan pembangunan. Pada sesi ke-56 persidangan bateri Jepun tahun lepas, Huawei telah dipamerkan bateri lithium-fiturnya teknologi pengisian cepat, hanya 5 minit, akan menjadi suatu tanggungan 3000 mA bateri kepada 48% daripada kuasa, kesan daripada teknologi dan OPPO Qualcomm Quick Charge ini VOOC teknologi pengecasan flash sudah pasti lebih menarik.

Graphene adalah bahan nipis dan paling sukar di dunia, dan mempunyai kekonduksian yang kuat, struktur juga agak stabil. Adalah pada tahun 2004 oleh Universiti British Manchester fizik Andrei Gaim dan Constantine Norfolkov mendapati alotrop karbon ia mempunyai "emas hitam", "raja bahan-bahan baru" dan reputasi lain, By saintis meramalkan bahawa "perubahan radikal dalam abad ke-21 . "

Pada tahun 2014, CEO Huawei Ren Zhengfei berkata dalam satu temu bual dengan media, 10 hingga 20 tahun akan datang akan keluar revolusi teknologi, "Saya rasa era ini akan menjadi subversif terbesar, adalah era graphene subversif era silikon."

Statistik perikatan industri graphene China menunjukkan bahawa kapasiti tahunan global semasa graphene mencapai 100 tan, lima tahun akan datang untuk sepuluh tahun akan mencapai tahap kiloton itu. Ia dijangka bahawa pada tahun 2020, pasaran global untuk graphene akan melebihi 100 bilion yuan.

Pada masa ini, dunia mempunyai lebih daripada 80 buah negara untuk melabur dalam penyelidikan dan pembangunan bahan-bahan graphene, Amerika Syarikat, Britain, Korea, Jepun, Eropah dan penyelidikan graphene lain untuk ketinggian strategik, mengharapkan ia memberi nilai pasaran yang besar. Di negara ini, terdapat banyak syarikat telah terlibat dalam pembangunan dan aplikasi graphene.

Menurut talian bahan baru mengikut pengumuman awam syarikat tersenarai dan statistik awam yang lain, sudah ada lebih daripada 30 syarikat tersenarai untuk melabur dalam graphene.

"Burn" perang

Baru-baru ini, Kementerian Perindustrian, Pembangunan dan Suruhanjaya Pembaharuan, Kementerian Sains dan Teknologi, Kementerian Kewangan baru-baru ini mengeluarkan "panduan pembangunan industri bahan baru", jelas mengemukakan bersungguh-sungguh membangunkan industri graphene. Kebanyakan agensi pasaran meramalkan bahawa apabila teknologi penyediaan graphene dan aplikasi teknologi untuk mencapai kejayaan, potensi pasaran adalah besar, akan membawa beberapa perubahan subversif dalam industri, saiz pasaran yang berkaitan dijangka berkembang pesat.

Panduan ini jelas menyatakan bahawa teknologi utama seperti filem graphene peralatan persediaan besar-besaran dan graphene bahan khas pengukuran dan pengesanan instrumen boleh dibangunkan untuk merealisasikan parameter utama seperti bilangan lapisan graphene dan saiz bahan graphene Kawalan yang berkesan. Sekitar salutan anti-karat, bahan komposit, skrin sentuh dan aplikasi lain, memberi tumpuan kepada pembangunan penggunaan graphene diubahsuai peranti penyimpanan tenaga, lapisan berfungsi, getah diubahsuai, produk haba dan produk berfungsi khas, berdasarkan sensor bahan graphene, Electronic komponen, dan lain-lain, untuk membina beberapa rantaian industri graphene, membentuk beberapa kelompok industri.

polisi yang berkaitan untuk menggalakkan industri untuk perusahaan yang berkaitan dengan industri graphene "penyakit musim bunga angin kuda." Mengikut bahan-bahan baru akses dalam talian kepada pengumuman syarikat tersenarai yang berkaitan, keluarga cantik, Del masa depan, China Baoan, China dan Thailand dan syarikat-syarikat tersenarai yang lain pada tahun-tahun kebelakangan ini, melalui pengambilalihan atau pelaburan dan lain-lain ke dalam industri graphene.

8 Mac 2010 petang Dongxu pengumuman fotoelektrik bahawa pengambilalihan syarikat kepada 8 juta yuan harga Shanghai pemegang saham sumber karbon Guo Shouwu, Ma Shengjie, Wu Haixia dipegang oleh tiga pihak syarikat sasaran 1.247.000 yuan dana, manakala sumber karbon syarikat itu untuk meningkatkan modal 65.445.000 yuan, harga belian sebanyak 73.445.500 yuan. Selepas pembedahan itu selesai, Dongxu Optoelectronics akan mengadakan 50.5% kepentingan dalam sumber karbon sink, syarikat itu akan mempunyai sebagai tambahan kepada "bahan baru Asahi karbon" sebagai tambahan kepada satu lagi syarikat platform industri graphene.

Bercakap pengambilalihan, Pengurus Dong Xu fotoelektrik Timbalan Ketua Gong Xin berkata syarikat itu melalui dana sendiri untuk menyelesaikan pengambilalihan Shanghai lembah sumber karbon boleh meningkatkan lagi teknologi graphene syarikat untuk mempercepatkan merealisasikan kos rendah yang berkualiti tinggi penyediaan graphene , banyak meningkatkan pembangunan syarikat kelajuan perniagaan graphene, meningkatkan keuntungan syarikat.

Ke-15 Mei tahun yang sama, Teknologi Dow mengumumkan bahawa untuk memperluaskan skop perniagaan bagi meningkatkan daya saing yang mampan, syarikat itu bercadang untuk diri pembiayaan sebanyak 60 juta yuan ke Qingdao Hao Xin New Energy Technology Co., Ltd. peningkatan modal , peningkatan modal, syarikat ini akan mempunyai Hao Xin baru tenaga 20% kepentingan.

Difahamkan bahawa Hao Xin produk tenaga baru bagi kuasa bateri lithium-ion untuk kegunaan graphene ejen konduktif, karbon nanotube ejen konduktif dan produk negatif grafit.

10 Oktober 2016, Huaxi Tenaga mengumumkan bahawa cadangan 1.15 bilion yuan dalam bentuk wang tunai untuk membeli Hengli Shengtai (Xiamen) graphene Teknologi Sdn Bhd 15% kepentingan. Hengli Shengtai terlibat dalam penyelidikan dan pembangunan, pengeluaran dan penjualan produk graphene perusahaan berteknologi tinggi, pengeluaran global perusahaan yang terkemuka satu lapisan graphene, dengan 100 tan satu lapisan barisan pengeluaran graphene, dan mempunyai kapasiti pengeluaran yang sesuai .

Di samping itu, terdapat del masa depan, bahan baru karbon, Chint Elektrik, saham Hangzhou Electric dan syarikat-syarikat tersenarai yang lain pada 2016 dalam bidang graphene mempunyai penggabungan dan pengambilalihan atau pelaburan. 1487300389122381.jpg

Pada masa yang sama, menurut bahan-bahan baru statistik dalam talian, penyenaraian semasa lembaga baru tiga perusahaan, perniagaan utama dan perusahaan yang berkaitan graphene-20, di mana separuh daripada perusahaan untuk mendapatkan pembiayaan.

Pelaburan dalam bidang graphene akan berlaku.

Pemakaian era baru

Pasaran global untuk graphene dijangka mencapai $ 278 juta pada tahun 2020, dengan kadar pertumbuhan sebanyak 42.8% antara 2015-2020 dan Asia Pasifik Graphite yang olefin pasaran dijangka menjadi rantau yang paling pesat berkembang.

Akademi Sains China meramalkan bahawa menjelang 2024, peranti graphene dijangka menggantikan CMOS (logam pelengkap oksida semikonduktor) peranti, dan aplikasinya boleh diperluaskan kepada peranti elektronik, bateri photoelectrochemical, bahan pesawat ultra-ringan, bahan skrin sentuh, Will menyediakan pasaran yang lebih luas bagi permohonan graphene.

Era baru aplikasi graphene memecut.

"Berdasarkan perkembangan semasa graphene, masa depan industri graphene yang akan menjadi penting dalam tiga kaitkan pertama adalah sama dengan bahan-bahan serat karbon graphene, akan digunakan secara meluas dalam industri pembuatan yang lain peralatan mewah aeroangkasa dan, kedua adalah sama dengan bahan graphene plastik, akan digunakan secara meluas dalam kehidupan seharian rakyat, dan juga pada masa akan datang sebagai bahan umum seperti plastik; ketiga adalah sama dengan bahan bahan silikon graphene, akan digunakan secara meluas dalam bidang litar bersepadu, Adakah dijangka banyak mempercepatkan pembangunan industri litar bersepadu, dan kemudian menggalakkan industri keseluruhan maklumat industri semula revolusi. "Akademi Sains China, Peking University School of Chemistry Profesor Liu Zhong Fan bahawa penyelidikan dan pembangunan teknologi graphene mestilah berdasarkan kepada masa depan berorientasikan pasaran, bukan hanya memenuhi Dalam pasaran semasa.

"Terdapat dua halangan utama dalam industri semasa graphene, iaitu, pengeluaran berskala besar bahan-bahan mentah kos rendah dan berkualiti tinggi graphene dan pengkomersialan graphene." Profesor Chen Chengmeng Shanxi Institut Arang Kimia, Akademi Sains China percaya bahawa Permohonan graphene semasa tempoh kepekatan, untuk mula melakukan penolakan, mula memberi tumpuan kepada interaksi rantaian industri huluan dan hiliran. Mesti bagi pengguna untuk menjalankan pembangunan kedua, untuk menyelesaikan penyebaran dan acuan dan lain-lain masalah teknikal umum, supaya graphene lebih gas. Akhir kepada pengguna, bukan sahaja bahan-bahan yang berkualiti tinggi, serta menyokong permohonan penyelesaian.


Hot Tags: graphene britain dan negeri-negeri yang bersatu padu: permohonan biro utama, China, pembekal, kilang, pengeluar, borong, membeli, harga, sebut harga, sebahagian besar, yang dibuat di China
Sepasang:Bateri boleh dicas semula kitaran dalam silinder 3.2V5Ah LiFePo4 Seterusnya:tidak

Siasatan

You Might Also Like