Zhuhai Yin Long Mengapa Semalaman Worth A Hundred Times?

- Feb 21, 2017-

14 Februari 2010 petang, dalam kepimpinan kerajaan perbandaran Zhuhai ke GREE forum penyelidikan elektrik, Pengerusi Gree Dong Mingzhu diumumkan, dan Zhuhai Yinlong New Energy Sdn Bhd (selepas ini dirujuk sebagai Zhuhai Yinlong) Kerjasama, 2017 Gree Electric akan secara rasmi memasuki bidang penyaman udara automotif. "Jika tahun ini, Zhuhai Yinlong mencapai jualan sebanyak 30 bilion yuan, pengeluaran 30,000 kereta, ia bermakna kita menjual 30,000 unit penyaman udara."

Zhuhai Yinlong adalah Dong Mingzhu 2016 mewah kuda hitam. Melalui pengambilalihan syarikat teknologi AS Altair Nanotechnologies Inc (Austria titanium nanoteknologi Co., Ltd., selepas ini dirujuk sebagai titanium Austria Amerika Syarikat), Zhuhai Yinlong mendakwa menguasai teknologi nano, Dong Mingzhu sebagai "lama dikebumikan di emas padang pasir. "

Gree pemegang saham kecil dan sederhana tetapi tidak membelinya, mereka bersama-sama menolak pengambilalihan pelan Gree Gree Zhuhai Yinlong.

Tetapi Dong Mingzhu tidak berputus asa. Pada bulan Disember 2016, dalam pusingan terbaru peningkatan modal, Dong Mingzhu dalam identiti peribadi dengan Wang Jianlin bertanggungjawab bagi Dalian Wanda Group, Liu Qiangdong bawah pimpinan Suqian Hanbang Investment Management Co., Ltd., CIMC Kumpulan dan pemegang saham misteri Beijing Yan Zhao Huijin International Investment Limited syarikat Bertanggungjawab, bersama-sama untuk meningkatkan modal Zhuhai Yinlong sebanyak 3.0 bilion.

Selaras dengan peningkatan modal dan bahagian unjuran, penilaian Zhuhai Yinlong telah mencapai 13.4 bilion yuan, adalah modal berdaftar awal sebanyak 223 kali. Sejak penubuhannya pada tahun 2009, Zhuhai Yinlong siap 10 saham pemindahan ekuiti dan 7 peningkatan modal, ia dalam proses itu, syarikat itu mencapai lonjakan dalam penilaian, Zhuhai Yin Long, pengerusi gudang perak juga pulih kos pelaburan.

Zhuhai Yin Long dalam laluan teknikal telah menjadi kontroversi, tetapi oleh kerajaan tempatan dan modal mengejar gila, ia adalah apa jenis syarikat?

"Daripada apa-apa"

Wei Yincang rumah Wu'an City, dilampirkan ke sebuah negeri di Wilayah Hebei, Handan City, wilayah pergunungan, orang mandul kemiskinan, kerana dagang Hing purba. Walau bagaimanapun, Wei Yincang tidak keluar untuk menjalankan perniagaan, tetapi dalam menyiapkan tempatan pengumpulan asal. landskap komersil awal yang terlibat dalam lebuh raya, mineral dan bahagian-bahagian auto penyelenggaraan.

2009 Zhuhai Yin Longgang ditubuhkan, laman web rasmi telah menunjukkan bahawa yang berdaftar di British Virgin Islands "BVI Silver Holdings Limited" adalah ahli Zhuhai Yinlong. syarikat dan Handan City Guangda Highway Development Co., Ltd., secara bersama memegang Handan Hanwu Highway Development Co., Ltd. maklumat perniagaan menunjukkan bahawa Handan City Guangda Highway Development Co., Ltd adalah Transportation Biro Handan City daripada dua jabatan yang dibiayai penubuhan.

Handan Hanwu Highway Development Co, Ltd ditubuhkan pada bulan Disember 1996, dengan 309 National Road Handan seksyen Wu'an yang betul untuk mengendalikan yuran. laman web rasmi Zhuhai Yinlong telah memperkenalkan, Handan Road adalah sebahagian daripada 309 National Road, adalah sebuah lebuh raya standard negara. Melalui Handan City Congtai District, Daerah Fuxing, Handan County, Wu'an City, adalah tekak saluran arang batu Laut China Timur, Handan City juga merupakan salah satu garisan lalu lintas penting. 2000 mula bayaran formal pada tahun 2009 untuk mencapai pendapatan tol 80.800.000 yuan pada tahun 2010, koleksi terkumpul 83.480.000 yuan.

Zhuhai Yinlong juga telah menubuhkan Yinlong Investment Group (Hong Kong) Limited, terlibat terutamanya dalam bijih besi, arang batu, logam bukan ferus tiga produk tiang pengeluaran, pembangunan dan perdagangan.

Yinlong Investment Group (Hong Kong) Sdn Bhd dan di bawah Hebei Yinda Pengangkutan Industry Group Co, Ltd, jumlah aset 1.01 bilion yuan, adalah untuk mengendalikan jalan dan pelaburan syarikat swasta berskala besar berasaskan pembinaan lebuh raya.

Ke dalam sektor tenaga baru, syarikat-syarikat awal dan perniagaan telah tidak dapat lihat dari struktur ekuiti terbaru Zhuhai Yinlong. Wei Yincang melalui British Virgin Islands, Kepulauan Cayman dan Hong Kong menubuhkan satu siri syarikat, secara tidak langsung mengawal Zhuhai Yinlong.

Setiausaha Wu An Parti Zhang Chenliang pada tahun 2014 untuk menerima Wawancara dengan Central Canton, bercakap mengenai transformasi struktur ekonomi di Wu'an, Wei Yincang diturunkan dari Wuan daripada trend:

Selepas abad baru, Wu'an City, bos tempatan untuk kembali perniagaan di rumah, yang mempunyai Wei Yincang. Wei Yincang sudah ke Amerika Syarikat, di Bandar Wu'an, di bawah kepimpinan mobilisasi Amerika Syarikat untuk melepaskan kad hijau, kemudian membeli teknologi titanium Amerika Syarikat Austria, balik pelaburan rumah dan pembinaan, melibatkan diri dalam kenderaan tenaga baru.

Menurut anggaran Zhang Chenliang, Zhuhai Yin Long dan pelaburan lain dalam baru yang berpotensi tenaga automotif pembangunan syarikat Wu'an hebat. Jika fasa ketiga projek itu semua dilancarkan, melabur 30 bilion, nilai output boleh mencapai 120 bilion, bersamaan dengan pembinaan semula City Wu'an.

Melalui pengenalan ini kenderaan tenaga baru, Zhang Chenliang fikir, Wu An telah menemui satu transformasi dan menaik taraf, laluan kenaikan hijau. jalan ini adalah industri tradisional untuk melibatkan diri dalam "ada pelajar baru," industri yang baru muncul melibatkan diri dalam "daripada apa-apa."

Satu dengan Wei Yincang bermain banyak kali industri industri bateri memberitahu pemberita bahawa Wei Yincang bukan latar belakang teknikal, tetapi kini telah menjadi seorang pakar bateri, yang bercakap tentang bateri pada yang tidak berkesudahan.

Titanium Austria amerika

Sokongan Zhuhai Yinlong "daripada apa-apa" adalah titanium Amerika Syarikat Austria. Pada tahun 2010, Zhuhai Yinlong membelanjakan 57.5 juta dolar Amerika (kira-kira 400 juta yuan), pengambilalihan Amerika Syarikat titanium Austria 53.3% saham, menguasai mulut Wei Yin Yin dalam kaedah batu teknologi nano-ball.

Sebelum ini, Zhuhai Yinlong dalam bidang tenaga baru hampir apa-apa. Zhuhai, pegawai ekonomi memberitahu pemberita bahawa sebelum pengambilalihan Gree Electric, dia hanya tahu bahawa ada apa-apa perniagaan sahaja.

US Austria titanium adalah syarikat teknologi yang berusia 40 tahun, tetapi prestasi yang beroperasi telah miskin. Dalam pengambilalihan Zhuhai Yinlong 2010, jumlah aset Austria Titanium, pendapatan dan keuntungan bersih adalah 24.260.000 dolar Amerika, 7.830.000 dolar Amerika dan -22.300.000 dolar Amerika. syarikat itu telah disenaraikan di Nasdaq, Zhuhai Yinlong selepas pengambilalihan itu, disebabkan oleh perbezaan dalam audit Cina dan asing, tidak boleh diserahkan ke atas penyata kewangan masa, terpaksa menggantung urus niaga, maka penyahsenaraian.

Sebab mengapa prestasi yang lemah, sebahagiannya kerana kegagalan awal pengkomersilan Amerika Syarikat Austria. jalan perniagaannya daripada sains kehidupan dan teknologi untuk farmaseutikal dan kemudian kepada tentera, pelbagai, telah mengusik media asing, industri utama dalam pertukaran untuk Amerika Syarikat daripada mulut pakaian Oprah lebih cepat.

Itulah dekad yang lalu, Amerika Syarikat titanium Austria secara beransur-ansur menubuhkan dua garis komersial utama - sistem penyimpanan tenaga dan litium titanate bateri.

Lihatlah Amerika Syarikat pendapatan titanium Austria, dalam beberapa tahun kebelakangan ini bagi syarikat itu untuk menyumbang pendapatan utama adalah sistem penyimpanan tenaga. Sebagai contoh, pada separuh pertama tahun 2013, 43% daripada $ 5 juta dalam hasil datangnya daripada Hawaii Electric Light Company (Hawaii Electric Light Company). Hawaii Electric Lighting juga menunjukkan beberapa rekod pembelian untuk tenaga angin, tenaga solar dan tujuan penyimpanan tenaga lain yang berbeza. Di samping itu, syarikat Amerika Syarikat kuasa (AES Corporation), syarikat-syarikat kuasa angin transnasional Vestas dan beberapa syarikat antarabangsa yang terkenal yang lain juga Amerika Syarikat pelanggan titanium Austria.

Dalam proses peningkatan modal dalam Zhuhai Yinlong, Dong Mingzhu dan Wang Jianlin juga jelas dinyatakan harapan bidang penyimpanan tenaga. Pada 2016 Gree Electric diperolehi Zhuhai Yinlong semasa mesyuarat pemegang saham, Dong Mingzhu terus-terang, dia tidak boleh melihat kereta Zhuhai Yinlong, kereta untuk dia hanya lanjutan daripada bateri. Selepas pengambilalihan perak Long, akan mempercepatkan peralatan penyimpanan tenaga, dan kemudian membuang retorik, "untuk membiarkan jerebu hilang lebih daripada separuh." Wang Jianlin dalam peningkatan Zhuhai Yinlong lebih langsung berkata: "Ia adalah masa akan datang saya tidak fikir Dalam kenderaan tenaga baru, saya rasa lebih dalam simpanan tenaga.

Sebaliknya, penggunaan bateri titanate titanium titanium dalam kekurangan United States of contoh berjaya. Pada tahun 2006, Austria Titanium membangunkan bateri lithium titanate, dinamakan NanoSafe, diperkenalkan sebagai produk teras.

dipanggil lithium titanate bateri, ialah penggunaan litium titanate sebagai bahan bateri anod. Dan pasaran antarabangsa adalah lebih popular fosfat besi litium, Tesla berbanding bahan pertigaan, litium titanate pengecasan kelajuan adalah yang paling cepat, selagi beberapa minit; masa yang sama, bateri lithium titanate mempunyai hayat perkhidmatan yang panjang, Keselamatan dan kestabilan kelebihan yang baik. Tetapi kepadatan tenaga adalah yang paling rendah, rendah hanya separuh daripada bahan, bermakna bahawa jumlah yang sama boleh disimpan di bawah kuasa yang kurang, kereta itu tidak jauh untuk mengecas.

NanoSafe dijual beberapa syarikat kereta, salah satu yang merupakan kerjasama strategik dalam pembuatan berasaskan trak-Phoenix Motor (Phoenix Motorcar). majalah Forbes jangka panjang mengesan wartawan titanium Austria menulis bahawa Presiden Amerika George W. Bush menyaksikan kedua-dua syarikat dalam kerjasama selepas trak elektrik tulen, merenung hud berkata bahawa Amerika Syarikat akan berharap untuk mengurangkan 20% dalam masa 10 tahun penggunaan bahan api. saham titanium Austria meningkat 18% pada hari yang akan datang. Walau bagaimanapun, kedua-dua pihak tidak bekerjasama dengan kereta, Phoenix Motor mengumumkan pada tahun 2009 muflis.

pengeluar bas American Proterra juga membeli litium titanate bateri lithium titanate. 2013 kerjasama debut bas, adalah US Department of Transportation kemudian dipuji sebagai "bas esok." Proterra mengarahkan bateri yang boleh memenuhi 80 bas, tetapi tidak ada pembaharuan.

Reporters kepada Proterra membuat e-mel pertanyaan pembaharuan dan kualiti bateri masalah, kerana akhbar itu gagal untuk mendapatkan jawapan. Tetapi pengurus jualan domestik pembekal yang besar bateri lithium titanate memberitahu pemberita bahawa beliau melawat Persatuan Pengangkutan Awam Amerika Syarikat pada 2014, sekurang-kurangnya tiga syarikat bas berkata kegagalan bateri Proterra yang terlalu cepat.

Zhuhai dalam terbesar Terminal bas Gongbei, wartawan melihat berpuluh-puluh semua pusingan Zhuhai Yinlong bas dan lima longgokan mengecas. Menurut ke tempat kejadian kakitangan pemandu bas dan penyelenggaraan bateri untuk mencerminkan bas Zhuhai Yinlong pengisian masa dalam 10 minit atau lebih, secara teori boleh menjalankan 60 km, tetapi sebenarnya hanya boleh menjalankan 30 km, iaitu, salah satu cara untuk memandu bayaran , kerana kuasa Kurang daripada 50% daripada masa yang ada perasaan kekurangan kuasa. Di samping itu, bas yang mungkin dilengkapi dengan 10 kotak bateri, satu tahun akan menjadi masa penggantian keseluruhan.

Pengarah jualan juga memberitahu pemberita bahawa titanium litium bateri titanate kos proses sintesis Austria adalah terlalu tinggi, harga yang sangat mahal, yang merupakan salah satu sebab mengapa Amerika Syarikat tidak menjual.