Yinlong Rancang Beli Kilang Bas Nanjing Tujuh Tapak Pangkalan Dalam Kemajuan

- Jul 28, 2017-

1 Mac tahun ini, pusat 4 kementerian yang dikeluarkan oleh "promosi industri bateri kuasa aksi pembangunan program" nota, dengan jelas menunjukkan bahawa sistem bateri kuasa pada tahun 2020 daripada tenaga 260Wh / kg, 2025 sel tenaga tenaga tunggal 500Wh / kg Sasaran, sementara fosfat besi teoretik boleh mencapai kepadatan tenaga tertinggi sebanyak 200wh / kg, yang jelas tidak dapat memenuhi keperluan perkembangan pasaran, dan trend pembangunannya. Sebaliknya, dengan teknologi bateri ternary dan seluruh industri tenaga baru, tahap keseluruhan teknologi untuk mempromosikan keselamatan yang lemah di papan pendek secara beransur-ansur membentuk, kelebihan keselamatan fosfat besi lithium sentiasa lemah.

Masa depan, penukaran bateri kuasa bateri mestilah tiga yuan bateri untuk arus perdana, beberapa laluan teknikal pembangunan umum. Untuk tata letak perusahaan dua, atau beberapa laluan teknikal untuk R & D dan pengeluaran telah menjadi lebih banyak perusahaan pilihan umum. Bagi negara ini, tetapi juga untuk menyokong keadaan pembangunan pasaran yang pelbagai ini.

Contohnya, menjelang akhir tahun 2016, empat kementerian negara jelas menunjukkan bahawa subsidi kenderaan sel bahan api tidak berundur; pada 2017 kerajaan mengumumkan program subsidi kenderaan tenaga baru menegaskan bahawa mengurangkan kapasitor super dan caj pantas kenderaan komersil dalam sekatan kepadatan tenaga. Lagipun, untuk pembangunan industri tenaga baru, hanya untuk meningkatkan susun atur laluan teknikal yang komprehensif untuk menjadi perkembangan masa depan industri dalam kedudukan yang tidak dapat dikalahkan.

Yinlong merancang untuk membeli kilang bas Nanjing tujuh susun atur asas

Menurut laman web Nanjing SASAC pada pendedahan ke-25, Dong Mingzhu membebankan semua pelaburan hutang peribadi Zhuhai Yinlong Baru Tenaga Co, Ltd, pengambilalihan perjanjian menandatangani perjanjian liabiliti syarikat rangka kerja Nanjing yang baru-baru ini diadakan di kelompok pekerja Nanjing Xin. Upacara penandatanganan, kumpulan baru Wang Xuegan, timbalan pengurus besar pengenalan pendaratan asas asas Yinlong New Energy Nanjing dan saham Selatan untuk mempromosikan pemindahan ekuiti.

Pameran maklumat awam, kilang bas Nanjing ditubuhkan pada tahun 1991, modal berdaftar 50 juta yuan, meliputi kawasan seluas lebih daripada 150 ekar, merupakan pengubahsuaian kenderaan utama negara dan pengeluaran perniagaan kereta penumpang, telah mencapai kapasiti pengeluaran dan jualan tahunan lebih daripada 3,000 kenderaan. Dua pemegang saham utama Nanjing Jing Jing Auto Parts Co, Ltd, Nanjing Dongyu Automobile Group Co, Ltd telah memegang 80% saham Nanjing Bus Factory dan 20% saham. Dari kawasan perniagaan pemegang saham kilang bas Nanjing, pengambilalihan Zhuhai Yinlong kilang bas Nanjing untuk membantu memperluaskan industri pembuatan automotifnya di kawasan sub-kawasan, memperbaiki tata letak rantaian industri.

Yinlong merancang untuk membeli kilang bas Nanjing tujuh susun atur asas

Mengenai pengambilalihan kilang bas Nanjing untuk maklumat lanjut, pihak-pihak belum lagi mendedahkan. Sumber industri, pengambilalihan tenaga baru Yin Long Nanjing kilang bas akan membantu meningkatkan rantaian perindustrian. Kilang bas kedua Nanjing Dongyu Automobile Group kini dimiliki sepenuhnya oleh Nanjing Special Automobile Co., Ltd., yang akhir bulan lalu oleh Kementerian Perindustrian untuk memulihkan penggunaan kenderaan tenaga baru untuk mempromosikan penggunaan cadangan model.

Yinlong merancang untuk membeli kilang bas Nanjing tujuh susun atur asas

Kilang bas Nanjing telah mengumumkan kelayakan kenderaan tenaga baru, untuk Zhuhai Yinlong lebih kondusif untuk susun aturnya dalam pasaran tenaga baru, dapat mengurangkan input yang relevan. Di samping itu, pengambilalihan itu juga mencerminkan sedikit sebanyak, Zhuhai Yinlong berhasrat untuk mengintegrasikan rantaian industri tenaga baru, menggunakan kilang bas Nanjing dalam perniagaan kereta yang diubahsuai pada pengumpulan, dan seterusnya ke dalam perniagaan kereta diubah suai. 1501203878352095022.png

Yinlong merancang untuk membeli kilang bas Nanjing tujuh susun atur asas

Zhuhai Yinlong tenaga baru adalah industri tenaga baru untuk perniagaan teras, penyelidikan dan pembangunan, pengeluaran dan penjualan sebagai salah satu syarikat teknologi tinggi moden yang besar. Pada masa ini, Yinlong pada masa ini hanya satu dengan teknologi bateri lithium maju titanate, syarikat pembuatan kenderaan tenaga baru, merancang untuk menjadi pemimpin global dalam bidang penyelesaian tenaga hijau. Pada tahun 2012, Zhuhai Yinlong memperoleh kelulusan pengeluaran kenderaan melalui pengambilalihan Zhuhai Guangtong Automobile Co., Ltd. Walaupun awal yang agak lewat, tetapi pembangunan Zhuhai Yinlong sangat cepat. 2014 bergantung kepada 12 bas elektrik antik elektrik tulen untuk memasuki mata awam, menjelang akhir tahun 2015 telah menjadi antara sepuluh senarai jualan bas elektrik tulen, pesanan pada tahun 2016 lebih daripada 62 juta, pada awal tahun ini adalah untuk mendapatkan Gree 20 bilion yuan Big tunggal.

Tahun ini pada bulan Mei, syarikat di Nanjing Lishui Economic Development Zone menubuhkan sebuah tenaga baru (Nanjing) Industrial Park, untuk dilaburkan 10 bilion yuan. Selepas selesai pangkalan Nanjing dengan pengeluaran tahunan sebanyak 30,000 kenderaan komersial elektrik murni, 2.5 billion Ah kapasiti bateri dan 400,000 set permulaan dan kuasa berhenti. 1501203890052038393.png

Sepanjang tahun yang lalu, wanita perniagaan Dong Mingzhu menegaskan pemerolehan Zhuhai Yinlong menyebabkan kebimbangan yang tinggi terhadap pasaran modal, nod peristiwa utama yang berikut:

18 Ogos 2016, Gree Electric mengumumkan bahawa penilaian akan 13000000000 yuan untuk penempatan swasta saham dengan pemerolehan Zhuhai Yinlong 100% kepentingan, manakala meningkatkan 100 juta yuan dana yang sepadan. Tetapi langkah itu ditolak oleh lembaga pengarah Gree.

Oktober 28, 2016, Dong Mingzhu dalam pemegang saham persidangan Perhimpunan Agung melonjak, berkata "Gree dua tahun dividen 18 bilion yuan, tidak pernah dibayar pemegang saham!"

15 Disember 2016, Zhuhai Yinlong kepada Dong Mingzhu peribadi dan Beijing Yan Zhao Huijin Antarabangsa Pelaburan Co, Ltd, Dalian Wanda Group Co, Ltd, Jiangsu Jingdong Bang Pelaburan Pengurusan Co, Ltd dan lain-lain tiga syarikat terkenal untuk meningkatkan 3 bilion, selepas 23,388% saham di Zhuhai Yinlong, Dong Mingzhu melabur 1 bilion yuan, 7.46% saham.

8 Mac, 2017, Gree Electric dan Zhuhai Yinlong sehingga 20 bilion yuan transaksi berkaitan telah diluluskan oleh para pemegang saham. 1501203845436090628.png

April 6, 2017, struktur pemegangan saham Zhuhai Yinlong telah terdedah, pemegangan Dong Mingzhu Zhuhai Yinlong mencapai 17.46%, menjadi pemegang saham kedua terbesar Zhuhai Yinlong, nisbah pemegangan selepas Guangdong silver Investment Holdings Group Limited. Pada bulan Disember tahun lalu, modal Zhuhai Yinlong meningkat selepas penilaian 13.4 bilion yuan, Dong Mingzhu 17.46% kepentingan untuk mendapatkan 23.40 bilion yuan, menunjukkan keutamaan untuk industri automotif tenaga dan perhatian baru.

Pada masa ini, di barat laut, barat daya, tenggara, utara, selatan dan kawasan utama lain, tenaga baru Yinlong mempunyai asas kenderaan tenaga baru.

Sebagai asas susunatur perindustrian penting di rantau barat laut, projek "Taman Industri Tenaga Baru Lanzhou Yinlong" ditandatangani pada 21 Januari 2017. Projek itu dibahagikan kepada tiga fasa pelaburan, satu pelan untuk melabur 1 bilion yuan, pembinaan kilang bas tenaga elektrik yang baru; dua rancangan untuk melabur 1.5 bilion yuan untuk membina bas tenaga baru yang menyokong kilang bateri; tiga terus membina asas pengeluaran bateri penyimpanan tenaga Dan lain-lain talian pengeluaran kenderaan. Dua projek pelaburan pertama - bas pengeluaran baru tenaga Lanzhou, pada 3 Mei 2017 secara rasmi memulakan pembinaan. 1501203863236061185.png

Di rantau barat daya, pangkalan industri tenaga baru Yinlong akan dipilih di tanah Tianfu - Chengdu. 16 Disember 2016, Yinlong asas taman industri tenaga baru (Chengdu) telah diadakan di Chengdu. Difahamkan bahawa projek dengan pelaburan yang dirancang sebanyak 4 bilion yuan, dua rancangan untuk melabur 6 bilion yuan. Ia dirancang untuk membina asas pengeluaran bateri titanat lithium (termasuk bateri kuasa, bateri penyimpanan tenaga dan bateri permulaan), kenderaan tenaga baru, peralatan pengisian dan produk lain. Pegawai projek Chengdu Yinlong berkata, asas tenaga baru Yinlong Chengdu pada Julai 2017 memulakan pengeluaran percubaan, pada bulan Ogos secara rasmi dimasukkan ke dalam pengeluaran. Selepas selesai, akan menjadi pengeluaran tahunan sebanyak 15,000 kereta penumpang tenaga baru, 1 bilion bateri litium Anne untuk kilang-kilang moden.

Di samping itu, di Sichuan Panzhihua, Zhuhai Yinlong juga akan membina sebuah taman industri tenaga baru, dan pada Julai 2017 dengan kerajaan Panzhihua menandatangani "Panzhihua Municipal People's Government - Zhuhai Yinlong Investment Holding Group Co, Ltd. Jumlah pelaburan projek itu tidak kurang daripada 5 bilion yuan.

Dan Nanjing, tenaga baru Yin Long sebagai tenggara susun atur perindustrian. 9 Mei 2017, Yinlong asas tenaga baru di Nanjing Lishui mula pembinaan. Tempoh pembinaan dari 2017 hingga 2018, jumlah pelaburan sebanyak 10 bilion yuan, akan disiapkan dengan keluaran tahunan sebanyak 30,000 kenderaan komersil elektrik murni, 2.5 bilion jam bateri kuasa dan bateri storan tenaga dan 40 juta kemampuan pengeluaran kuasa permulaan .

Sehingga kini, tenaga baru Yinlong telah berada di Zhuhai, Shijiazhuang, Wu'an mempunyai tiga pangkalan pengeluaran utama, ditambah dengan pengeluaran baru Zhuhai Yinlong (Chengdu) taman perindustrian tenaga baru, pembinaan Zhuhai Yinlong New District, yang baru bas tenaga Pengeluaran asas dan tenaga baru Yinlong tenaga Nanjing, terdapat dalam susunan pangkalan Panzhihua, 2-3 tahun ke depan, energi baru Yinlong akan memiliki tujuh basis produksi utama, meliputi bidang utama utama.