Yan Wanda 2016 hasil lebih 80 bilion Yuan

- Mar 13, 2017-

Berdasarkan perniagaan tradisional bateri digital, Yan Wanda dalam talaletak 2016 yang menunjukkan sebuah kereta dalam bateri, Basikal elektrik bateri, bateri UAV, pembuatan pintar dan lain-lain bidang-bidang strategi penuh berbunga.


Dalam tempoh laporan, Syarikat menyedari pendapatan operasi sebanyak EUR 8.052 bilion, peningkatan sebanyak 24.42% berbanding tempoh yang sama tahun lepas. Keuntungan bersih yang boleh diagihkan kepada pemegang saham syarikat tersenarai adalah RMB RM450 juta, meningkat sebanyak 38.44% berbanding tempoh yang sama tahun lepas.


Pengumuman menunjukkan bahawa sepanjang tempoh laporan ini, syarikat teras tradisi perniagaan telefon bimbit digital litium-ion bateri modul mengekalkan pertumbuhan yang stabil dalam tempoh laporan untuk mencapai pendapatan kendalian yuan 6.143 bilion, peningkatan sebanyak 22.43%.


Komputer riba, dengan laptop daripada bateri 18650 tradisional untuk penukaran bateri polimer litium companyand #39; s notebook komputer litium bateri perniagaan untuk penyediaan asas bagi pertumbuhan pesat. Sepanjang tempoh laporan, pendapatan operasi adalah RMB388 juta, mewakili peningkatan sebanyak 50.23% berbanding tempoh yang sama tahun lepas.


Bateri automotif dan kuasa Perniagaan, pada 2016 bagi mencapai pendapatan kendalian yuan 514 juta, peningkatan sebanyak 32.91%. Schwanda telah melabur dalam penubuhan kuasa bateri Institut Penyelidikan, tumpuan sistem kuasa bateri dan kuasa bateri penyelidikan dan pembangunan.


Di samping itu, ia telah menubuhkan pengumpulan teknikal selaras dengan permintaan pasaran dalam sistem BMS, maju pek proses, bateri sistem komprehensif pengujian dan penilaian, kuasa pintar kilang, kitar hayat bateri pemantauan dan pelapis penggunaan teknologi.


Xinwangda berkata bahawa Syarikat dan Geely, Dongfeng Liu Wap, Beiqi Futian, Dongfeng Motor, Shaanxi utama dan teras lain pelanggan telah menjalankan kerjasama perniagaan dalam beberapa model baru dengan pelanggan untuk menubuhkan sebuah bateri sistem pembangunan bersama mekanisme, terus mendapatkan banyak pesanan yang stabil, perniagaan bateri kereta telah stabil dan membantu menggalakkan pertumbuhan.


Basikal elektrik bidang, kini mempunyai teknologi Mavericks, naga Shanghai, Nainbo, kelajuan Ke, Melton, Emma dan ramai pelanggan berkualiti tinggi yang lain. Dengan Syarikat untuk mengukuhkan teknologi bateri kenderaan tenaga baru rizab dan skala pengeluaran, berserta pertumbuhan pesat tenaga baru automotif industri, akan membawa companyand #39; s kenderaan tenaga baru untuk mengisi buasir dan produk berkaitan, peningkatan pesat dalam hasil.


Sepanjang tempoh laporan, Yan Wanda di VR andamp; memakai peralatan, UAV, pen elektronik dan perkakasan pintar perniagaan lain baru muncul dalam ayunan penuh untuk prestasi masa hadapan yang terus berkembang untuk memupuk titik pertumbuhan keuntungan yang baru. Sepanjang tempoh laporan, pendapatan operasi adalah RMB 180 juta, meningkat 2289.89% tahun ke tahun.


Perniagaan UAV, telah dengan Xinjiang, millet, sifar dan lain-lain kerjasama dengan lebih mendalam, merealisasikan sepenuhnya bateri, menyokong perniagaan sekitar dan perhimpunan yang dijalankan oleh pelanggan utama dengan kedalaman rantaian bekalan keseluruhan dengan pengumpulan teknologi teras untuk tambahan penuh-industrinya di pelanggan untuk menyediakan asas yang kukuh bagi pelbagai bidang kerjasama.


Pen elektronik, Syarikat telah menandatangani dan Microsoftand #39; s Pelesenan perjanjian, produk itu telah menjadi pengiktirafan pengguna akhir, membentuk reputasi yang baik dan pengiktirafan pelanggan, Microsoft semasa, Asus, Intel, HP dan Lenovo dan pelanggan lain yang telah mencapai kerjasama yang. Tambahan pula, gelang smart rumah (termasuk mesin menyapu soket smart, sensor rakan kongsi, suhu dan kelembapan udara, dll), pintar, cerita mesin dan projek lain telah pengeluaran besar-besaran.


Bidang pembuatan pintar, Xinwangda munasabah perancangan dan penghasilan model pengurusan, menaik taraf kilang pengeluaran automatik dan teras peralatan penyelidikan dan pembangunan, untuk menyediakan sistem digital kilang sebagai penyelesaian keseluruhan mencapai fleksibiliti tinggi yang automatik sepenuhnya automatik talian pemasangan, mengecas dan menyahcas menguji peralatan, sistem automatik logistik AGV, SEM sistem, pengumpulan data yang besar dan sistem analisis dan lain-lain aspek integrasi berkesan yang komprehensif membina kilang pintar. Sepanjang tempoh laporan, pendapatan operasi adalah 5,039,900 RMB, peningkatan sebanyak 2027.65% berbanding tempoh yang sama tahun lepas.


Luar integrasi antarabangsa dan domestik automasi dan kepintaran pembuatan industri sumber untuk mempromosikan bidang pintar pembuatan susun atur perniagaan dan pembangunan, dan aktif Risikan Perniagaan susun atur Pi, berdasarkan Internet perkara awan pengkomputeran dan besar data teknologi, membina platform Internet Perindustrian untuk menyediakan penyelesaian menyeluruh loji bijak atur cara, dan berusaha untuk menjadi industryand #39; s terkemuka pintar pembuatan peralatan dan penyelesaian perniagaan , terus mempertingkatkan daya-saing teras untuk mencapai pintar pembuatan bidang prestasi pertumbuhan.


Xinwangda berkata bahawa sepanjang tempoh laporan, berdasarkan strategi pembangunan, mengikut permintaan pasaran, Syarikat terus mempertingkatkan sistem storan tenaga, kenderaan elektrik kuasa bateri, bateri automotif kuasa BMS, kenderaan udara tanpa pemandu VR dan perkakasan lain yang pintar, produk baru, bahan-bahan baru dan lain-lain produk teknologi penyelidikan dan pembangunan, dan dalam bidang untuk membentuk satu kelebihan daya saing yang kuat.