Dengan perkembangan pesat industri elektrik tahun hari

- Mar 17, 2017-

Dengan perkembangan pesat industri elektrik dalam beberapa tahun kebelakangan, membuat permintaan Daftar logistik, bilangan kenderaan logistik juga berkembang dengan pesat tahun, prestasi kenderaan logistik dan aspek-aspek lain keperluan mendapat lebih tinggi dan lebih tinggi, dalam ini peguambela hijau dalam era, kenderaan tenaga baru, terutamanya tulen logistik elektrik kenderaan dalam bidang pengedaran bandar kelebihan terus menyerlahkan , membuat banyak harga kereta yang berkaitan untuk meningkatkan kenderaan elektrik tulen penyelidikan dan pembangunan dan pembuatan usaha.

Kuasa elektrik kereta andquot; readyandquot; bateri akan membawa masa depan?

PK tradisional logistik kenderaan kenderaan elektrik tulen kelebihan adalah jelas

Berbanding dengan minyak tradisional logistik kenderaan, kenderaan tulen logistik elektrik di beberapa kawasan untuk mengambil kesempatan:

1, hijau: berbanding dengan kenderaan bahan api, bekalan elektrik tenaga sekunder, ditukar dari lain-lain tenaga utama, agar lebih mudah, dan dalam operasi ini tidak menghasilkan pencemaran ekzos, boleh berkesan meningkatkan cityand #39; s kualiti udara, mewujudkan persekitaran hijau lalu lintas. Menjalankan bunyi bising adalah jauh lebih rendah berbanding tahap pembakaran dalaman kenderaan, sangat mengurangkan pencemaran bunyi bising bandar, dan mewujudkan suasana hidup yang tenang.

2, manfaat ekonomi adalah jelas: logistik elektrik tulen kenderaan harian operasi penggunaan, Perkhidmatan penyelenggaraan bahan api kenderaan 50%, 11.6%, operasi keseluruhan kos kurang separuh daripada bahan api kenderaan, sementara berbanding dengan bahan api kenderaan, terutamanya bagi beberapa bandar-bandar yang terhad. Dan kelebihan kuasa jalan juga dapat menjimatkan banyak masa untuk kos perniagaan logistik.

3, sokongan polisi kerajaan: menurut statistik, sekitar kenderaan tenaga baru dalam dasar-dasar yang berkaitan, akan dirujuk kepada kenderaan elektrik logistik, seperti percuma pada kad, tidak terhad kepada dasar-dasar lain untuk meningkatkan pembangunan kenderaan elektrik yang tulen. Sebagai contoh: Bandaraya Shenzhen, pengenalan andquot; baru kenderaan kenderaan elektrik tulen tenaga untuk melaksanakan policiesandquot keutamaan; Shanghai yang dikeluarkan Pas lori elektrik, lampu elektrik tulen Tianjin, kenderaan kargo mikro-tertutup tidak dikenakan sekatan sekatan kenderaan bermotor. Beberapa Wilayah juga jelas menunjukkan akan mempromosikan kenderaan elektrik sebagai kenderaan tenaga yang baru untuk mempromosi salah satu perancangan.

Tulen logistik elektrik kereta andquot; readyandquot; kuasa bateri permintaan adalah kira-kira jumlah berat

2016 pada awal tahun ini, industri pengeluaran kereta elektrik logistik yang tulen dan ramalan jualan 100,000, tetapi akhirnya siap 44,000 sahaja (Disember satu bulan untuk melengkapkan jumlah). Pada 2016, Kementerian industri mengeluarkan sejumlah lima kelompok direktori disyorkan: 1-3 bulan dikeluarkan tiga kelompok, oleh andquot; menipu incidentandquot; kesan, dipisahkan oleh 8 bulan selepas Kementerian industri pada 2 Disember diumumkan empat pertama, dan 12 bulan pada 29 pelepasan Kumpulan kelima direktori yang disyorkan. Bateri China bersih melalui data yang berkaitan mendapati dalam kelompok 1-3 yang disyorkan direktori tiada adalah tiada logistik tenaga baru yang kenderaan, sehingga Kumpulan keempat Katalog disyorkan hanya muncul dalam Gambarajah kereta elektrik logistik, dan di keempat, kelima direktori disyorkan, logistik elektrik kereta model untuk meningkatkan nisbah lebih daripada 36%. Faktor-faktor di atas, tetapi juga melewatkan masa pasaran kenderaan elektrik.