Lihat harga Titanium dioksida sehingga susun atur industri tempatan

- Mar 09, 2017-

Peningkatan kenderaan tenaga baru yang membawa kepada kenaikan harga bahan mentah Hulu, sejak awal ribut harga bahan mentah yang datang dan pergi, selepas gila harga kobalt yang melambung, dengan litium titanate bateri berlebihan mewah permintaan titanium dioksida tahun, dua kali ganda harga titanium dioksida terus menaik.

Titanium serbuk mengapa harga melambung tinggi?

Dengan membawa domestik kepada Zhuhai Yinlong perusahaan bateri kelebihan berat badan litium bateri titanate, didorong oleh permintaan pasaran mewah titanium dioksida yang dua kali ganda tahun. Pada masa ini, kapasiti pengeluaran skala global titanium dioksida adalah kira-kira 7.3 juta tan, di mana kapasiti pengeluaran domestik adalah kira-kira 330 kepada 3.5 juta tan. Tetapi tumpuan industri domestik titanium dioksida adalah rendah, ditambah pula dengan dua tahun lalu Kerajaan terus memantapkan dari segi penawaran pembaharuan dan perlindungan alam sekitar, titanium dioksida pengeluaran perusahaan untuk membangunkan standard kapasiti pengeluaran yang jelas, yang menyebabkan kapasiti pengeluaran domestik berhampiran 360,000 tan. Titanium dioksida industri itu sendiri setelah bertahun-tahun melalui penyatuan dan inventori, industri keseluruhan inventori yang rendah, keadaan keseluruhan telah ringkasnya bekalan.

Bulan Mac tahun ini, Como, Huntsman, Koster tiga titanium dioksida gergasi Antarabangsa mempunyai harga produk titanium dioksida, rantau Asia-Pasifik harga sebanyak $ 150 satu tan antara $ 200. Data menunjukkan bahawa sejak awal tahun 2016, harga titanium dioksida telah meningkat lebih daripada 70%, harga dari awal tahun 2016 10,000 yuan satu tan meningkat kepada kira-kira 17,000 yuan satu tan. Harga Titanium dioksida rutile 2015 untuk 9500 yuan satu tan climbed kepada kira-kira 18,000 yuan satu tan, atau hampir 90%. Dijangka pada tahun 2017 titanium dioksida pasaran masih dikuasai oleh penjual, harga titanium dioksida akan terus meningkat, harga meningkat tinggi.

Litium titanate berat badan berlebihan susunatur Divided titanium dioksida pasaran

Dengan bateri domestik susun atur berlebihan Syarikat litium bateri titanate, didorong oleh permintaan mewah titanium dioksida berganda tahun.

Zhuhai Yinlong

Sebagai perusahaan tempatan terkemuka litium bateri titanate, 15 Disember 2016, Dong Mingzhu bersama Wanda Kumpulan, Kumpulan CIMC dan modal sebanyak Yin Yin 3 bilion yuan. 20 Februari, Gree elektrik dan Zhuhai panjang Yin menandatangani perjanjian kerjasama, pintar peralatan, acuan, pemutus, automotif Penyaman udara, kawalan elektrik, kenderaan tenaga baru, penyimpanan tenaga dan bidang-bidang lain untuk bekerjasama. Adalah dijangkakan bahawa pada bulan Jun tahun ini, companyand #39; s jumlah kapasiti pengeluaran akan mencecah 10,000 tan, permintaan titanium dioksida adalah kira-kira 12,000 tan.

Jingwei saham mempunyai hak cara Kumpulan

17 Februari 2017, Jingwei saham akan melaburkan 540 juta yuan dan hak cara Kumpulan, disebabkan oleh pengurusan awan di Ningbo Fenghua Daerah untuk menubuhkan sebuah syarikat bateri litium bateri titanate, jumlah pelaburan sebanyak 2 bilion yuan melahirkan.

Pada akhir 2016, Kumpulan Zhengdao dan Kumpulan Anhui Tiankang sediakan litium titanate bateri usahasama, terhadap integriti domestik Amerika Syarikat litium bateri titanate teknologi dan teknologi pengeluaran, berdaftar modal sebanyak 360 juta yuan. Telah dilaporkan bahawa cara yang tepat pada 2014, pengeluaran berjaya litium titanate segera-mengecas elektrik Kereta, untuk separuh pertama tahun 2016, yang berjaya memulakan jualan sistem pengurusan bateri dan mencapai perolehan sebanyak kira-kira 5.3 juta dolar Hong Kong.

Shenzhen Tianjiao

Shenzhen Tianjiao adalah sebuah anak syarikat milik penuh Zhonghe dan sahamnya. Syarikat ditubuhkan pada tahun 2004 dan terlibat terutamanya dalam R andamp; D, pengeluaran dan penjualan bahan-bahan tenaga baru. Syarikat kini mempunyai kapasiti 150 Tan litium titanate setahun.

Kuasa mikro-makro

Mikro-makro kuasa pada tahun 2015 companyand #39; s litium titanate bateri perolehan perniagaan telah berbilion-bilion dolar, bateri litium 2016 besi yang meningkat sebanyak 20%-50%.

Pada masa ini, companyand #39; s litium titanate bateri cepat telah Chongqing Hengtong, Suzhou Jinlong, Beiqi Futian, Xiamen Jinlong, Nanjing Jinlong, Dongfeng segi tiga emas dan lain-lain bas tenaga baru utama yang di China dan United Kingdom, Jerman, Belanda dan lain-lain pasaran luar negara. Pada tahun 2009 Syarikat melancarkan generasi pertama LpTO litium bateri titanate, 2013, dilancarkan ketumpatan tenaga 120Wh / kg bateri cepat generasi kedua bateri litium LpCO, produk telah kini mengambil companyand #39; s bateri produk penghantaran 80%, 2017 pertama separuh daripada pelancaran generasi baru bertenaga tinggi kepadatan cepat mengenakan litium bateri produk, ketumpatan tenaga boleh mencecah 170Wh / kg.