Kumpulan kedua disyorkan Katalog sahaja 3 kereta penumpang elektrik yang tulen adalah 1.1 kali subsidi

- Mar 03, 2017-

Mac 1, Kementerian perindustrian rasmi yang dikeluarkan andquot; kenderaan tenaga baru untuk menggalakkan penggunaan disyorkan andquot direktori (Kumpulan kedua 2017) model; kelompok ini mengandungi 40 syarikat sebanyak 201 model-model tenaga baru. Berbanding dengan Kumpulan pertama senarai yang disyorkan pada tahun 2017, penumpang elektrik tulen kereta disenarai pendek bilangan mengurangkan dengan ketara, hanya 36, yang boleh 1.1 kali subsidi model akan hanya 3.Comment】 cepat 【GGII


Dari model disenarai pendek penumpang, GGII penganalisis percaya bahawa berbanding dengan Kumpulan pertama disyorkan Katalog, kereta penumpang disenarai pendek dengan ketaranya, sebab utama adalah: 1, Kumpulan pertama model-model yang disenarai pendek untuk kelompok tahun 4,5 tahun 2016 kajian kenderaan utama, dan Kumpulan kedua baru model utama; 2, disebabkan oleh kelompok kelompok yang disyorkan kajian dalam Kumpulan 2016, pek bateri perlu diuji semula, dan pengesanan masa yang lebih lama, melibatkan model-model baru pada waktu katalog.


Kedua, untuk mendapatkan 1.1 kali subsidi penumpang elektrik tulen model model hanya 3. GGII penganalisis percaya itu, di satu sisi: penumpang kereta yang dipasang bateri biasanya kira-kira 20-50KWh, berbanding bas kuasa (100-200kWj) tolak penumpang kereta bateri modul struktur bateri Peti shell, dan sebagainya. Bahagian bahagian yang tinggi kualiti, mengakibatkan penurunan ketumpatan tenaga.


Di sisi lain, dari bateri sel teras ketumpatan tenaga sudut pandangan, ketumpatan tenaga Kumpulan tiga yuan litium bateri adalah mudah untuk sampai ke 120Wh / kg, tetapi kerana teknologi tidak matang terutamanya, ketumpatan tenaga adalah bateri litium yuan tiga terlalu tinggi atau ada masalah tertentu, penumpang kereta, keperluan Keselamatan dan sangat ketat.


Pada masa ini, banyak harga kereta akan berhati-hati dengan tinggi kepadatan tenaga bateri litium tiga yuan, memasang sistem pengurusan haba, sistem kawalan suhu, mengorbankan sebahagian daripada ketumpatan tenaga, lebih suka untuk mengambil fail rendah subsidi, tetapi juga keselamatan sebagai jaminan utama dalam


GGII penganalisis meramalkan bahawa tenaga automotif pasaran baru, mengalami tempoh pelarasan 1-2 bulan, bulan Mac dengan pengenalan pertama kedua-dua kumpulan disyorkan direktori, pasaran kereta tenaga baru secara beransur-ansur meningkat. Pada masa ini, kebanyakan harga Kereta, syarikat-syarikat bateri akan gementar untuk menyediakan model susulan pengumuman dan direktori yang disyorkan, dengan susulan kepada ketiga dan Kumpulan keempat Katalog disyorkan, model yang akan terus meningkat, pasaran kereta baru tenaga tambahan akan memasuki tempoh pertumbuhan yang tinggi.