Honor 6x Adakah Portrait Trick IPhone Untuk $ 250

- Jan 04, 2017-

Seperti sebelumnya , Honor 6x adalah kukuh, tetapi jika tidak mempunyai reka bentuk yang dilupakan. Badan logam yang tidak begitu padat seperti sedikit lebih mahal telefon mid-range dari Huawei, OnePlus , ZTE dan Leeco , sehingga merasa premium kurang. Namun, ia adalah ringan, badan sedikit melengkung membuat untuk cengkaman yang baik.

5.5 inci penuh HD IPS paparan Honor 6x yang tidak begitu kaya atau tepu seperti apa yang anda dapati dari telefon pricier sedikit, tetapi ia tidak kerja. Imej dan video kelihatan jelas; api oren dan pakaian biru dan merah Spiderman ini adalah jelas dalam treler untuk Homecoming. Walau bagaimanapun, saya telah mendapat digunakan untuk - dan juga suka - orang kulit hitam yang lebih mendalam, kontras tinggi dan warna punchier pada peranti lebih tinggi-akhir. skrin 6x juga adalah sukar untuk melihat dalam cahaya matahari langsung, kerana output max adalah yang agak malap 300 telur. Pada $ 250, walaupun, paparan telefon tidak berbaloi mengadu.

Sesuatu yang bernilai kikir kira-kira, walaupun, adalah perisian yang ketinggalan zaman Honor 6x ini. Honor 6x akan menghantar dengan lebih tua 4.1 versi daripada syarikat EMUI overlay atas Android 6.0 Marshmallow. Ini bermakna anda tidak akan mendapat pilihan untuk membolehkan laci app yang EMUI memang telah lama mengelak, atau antara muka Tetapan slicker bahawa EMUI 5,0 tawaran baru pada peranti seperti Mate Huawei 9 . Honor berjanji bahawa kemas kini untuk Android N dan EMUI 5.0 akan tiba pada awal tahun ini, walaupun, jadi anda tidak akan mempunyai untuk bertahan terlalu lama.

Syarikat itu juga berkata versi daripada EMUI 5.0 akan dibuat khusus untuk pasaran Amerika Syarikat, jadi ia mungkin sedikit berbeza dari rasa yang ditawarkan pada peranti Huawei berjenama. Anda akan mendapat mod baru "keselesaan mata" sekurang-kurangnya, yang menghilangkan cahaya biru dari skrin. Selain itu, perisian ini termasuk pilihan untuk mengunci kandungan tertentu dengan cap jari anda.

Kini, untuk sebab utama kita juga sedang melihat Honor 6x: Bolehkah telefon $ 250 mempunyai persediaan dwi-kamera itu bukan sampah mutlak? Jawapannya adalah gembira mengejutkan 'ya.' Honor 6x mempunyai sensor RGB 12 megapiksel dan monokrom satu 2-megapixel untuk membolehkan mod aperture yang luas sama dengan pada iPhone 7 Plus dan Huawei Mate 9.

Dengan tetapan ini, anda boleh mendapatkan lembut, latar belakang yang kabur sambil mengekalkan subjek anda dalam fokus. Malah, untuk memetik Honor, anda boleh "bokeh sepanjang hari". Semasa ujian saya, ini berjalan dengan baik, walaupun ia memerlukan beberapa kemahiran. subjek anda perlu mengambil sekurang-kurangnya satu pertiga daripada latar depan untuk kesan yang kelihatan baik. Anda juga boleh menyesuaikan jumlah kabur yang anda mahu dalam imej dengan melaraskan aperture yang dipanggil. Anda tidak benar-benar berubah pembukaan lensa di sini; anda hanya menggunakan perisian untuk meniru kesan yang anda akan mendapat daripada menukar aperture fizikal sebenar pada kamera biasa.

Gambar yang diambil dengan mod aperture luas diaktifkan pada Honor 6x.

Gambar tanpa kesan aperture yang luas, termasuk selfies dengan kamera depan 8-megapiksel, secara amnya terang, berwarna tepat dan tajam. Tetapi mereka tidak seperti yang menarik perhatian sebagai orang-orang dengan aperture luas didayakan, jadi saya membiarkan ciri yang dihidupkan.

Seperti Mate 9, Honor 6x kuasa dari Kirin CPU syarikat induk Huawei. Tetapi Honor menggunakan kurang berkuasa OCTA-core Kirin 655 pemproses. Ia mempunyai 3GB RAM dan 32GB penyimpanan di atas kapal, yang anda boleh mengembangkan 128GB melalui slot microSD. Malangnya, unit yang kami terima mempunyai perisian yang menghalang penandaarasan, jadi kami tidak dapat untuk menguji, tetapi peranti berasa responsif keseluruhan. Walau bagaimanapun, ia pasti tidak berasa licin atau bersemangat sebagai Mate 9 atau 3T OnePlus. Saya perhatikan beberapa kelewatan kecil dalam beralih antara aplikasi dan melancarkan galeri bahawa saya tidak akan mengalami dengan telefon lebih tinggi-akhir.

Honor juga diperah bateri 3,340mAh ke dalam 6x, menjanjikan 2.2 hari jus dengan penggunaan purata dan 1.5 hari dengan penggunaan berat. Jika tuntutan memegang benar, 6x harus mampu bertahan sehari penuh tanpa perlu terbelenggu di kedai yang.

Berdasarkan apa yang saya lihat setakat ini, rayuan yang terbesar di Honor 6x adalah dwi-kamera menghairankan baik dan mod aperture luas. Setelah perisian dikemaskini, telefon perlu menjadi lebih mudah untuk digunakan dan lebih berfungsi daripada sekarang. Seperti kebanyakan telefon dikunci datang ke Amerika Syarikat dari luar negara, Honor 6x hanya akan berfungsi pada pembawa GSM seperti AT & T dan T-Mobile (maaf, Sprint dan Verizon pelanggan). Honor sudah pasti syarikat pertama yang menawarkan setup dua kamera pada harga ini, tetapi ia tidak akan menjadi yang terakhir untuk berbuat demikian. Saya masih ragu-ragu bahawa sub- $ 300 telefon pintar boleh menghantar gambar yang kelihatan sebagai baik sebagai orang-orang yang diambil dengan iPhone 7 Plus , tetapi ini sekurang-kurangnya membolehkan mereka yang mempunyai belanjawan yang lebih ketat untuk mencapai kesan yang sama pada gambar mereka.

Honor 6x boleh didapati dari 4 Jan di Amerika Syarikat untuk $ 250 dan Eropah untuk £ 224,99. Orang-orang di Amerika boleh mendapatkan ia untuk $ 200 semasa salah satu daripada empat jualan flash, yang menjadikan telefon tawaran yang lebih baik.

Edgar Alvarez menyumbang kepada laporan ini.

Klik di sini untuk mendapatkan berita-berita terkini dari CES 2017.