Masa depan tentang pertikaian bateri: Apa jenis teknologi baru akan datang untuk kebaikannya itu?

- Feb 25, 2017-

Mengapa bateri adalah penting

Baik bateri perlu memenuhi beberapa keperluan, tetapi terdapat dua titik yang penting: kebolehpercayaan dan murah.

andquot; Masalah terbesar dengan bateri adalah kos, andquot; kata Eric Rohlfing, Timbalan Pengarah Tenaga Penyelidikan Program Lanjutan (ARPA-E), yang bertanggungjawab mengenal pasti dan pembiayaan front-end R andamp; D projek-projek di dalam US Department of Energy. ) Dalam kaji selidik 2012, American purata itu sanggup menghabiskan kira-kira $ 13 bulan untuk memastikan bahawa bekalan elektrik seluruh Amerika Syarikat adalah berdasarkan tenaga boleh diperbaharui. Oleh yang demikian, bateri tidak ketara boleh meningkatkan peopleand #39; s kos elektrik.

Bagi sektor utiliti, ini bermakna bahawa kos sistem storan tenaga bertaraf grid penghantaran tidak boleh melebihi $ 100 setiap kilowatt-jam. Sejak Penubuhan Presiden Amerika Syarikat pada tahun 2009, ARPA-E telah melabur sebanyak sebanyak $ 85 juta untuk membangunkan bateri baru yang mencapai matlamat tersebut.

andquot; Orang-orang mengatakan adalahseperti #39; m crazy.andquot; Kata andquot; Electricityandquot; diterbitkan sebuah kenderaan elektrik bateri penyelidikan, yang sejak kelahiran belum hampir 700 US Dollar setiap kilowatt-jam kos industri, angka sasaran itu tidak masuk akal semata-mata rendah. Luo Erfen berkata bahawa kini, walaupun masih tidak boleh dicapai, tetapi 100 US Dollar satu kilowatt-jam yang industryand di #39; s sasaran standard. Jika anda boleh melakukan ini Rajah di bawah, maka anda tidak hanya sangat kompetitif - anda boleh memenangi segala-galanya.

Yang mengatakan, bateri yang boleh memenangi pasaran adalah seperti ini: sistem tenaga yang lebih bersih, lebih dipercayai yang tidak bergantung pada bahan api fosil dan mula kuat.

Setiap kali anda berubah-ubah suis lampu, anda mempunyai akses kepada rangkaian stealth besar: rangkaian penghantaran. Di suatu tempat, di akhir di talian penghantaran voltan tinggi yang memberikan bekalan elektrik ke rumah anda, loji janakuasa (yang mungkin pembakaran arang batu, atau menggunakan gas asli semakin popular) menjana tenaga elektrik bagi menggantikan anda dan lain-lain yang hanya menggunakan sehingga bekalan elektrik di

Kuasa grid kami pada bila-bila masa perlu untuk berhati-hati dikekalkan - sama ada kuasa terlalu banyak atau terlalu sedikit kuasa, akan menyebabkan masalah. Grid operator memerlukan pemerhatian yang teliti dan ramalan untuk menentukan berapa banyak kuasa harus dijana sejam atau lebih seminit loji. Tetapi kadang-kadang mereka akan pergi salah, yang memerlukan loji janakuasa tersebut membuat pelarasan yang tepat pada masanya untuk mencukupkan baki kuasa.

Nasib baik untuk kita, grid adalah sistem sambungtara yang besar, jadi kita jarang lihat perubahan kuasa atau kuantiti. Memikirkan perbezaan di antara melangkah masuk ke dalam baldi dan melangkah masuk ke dalam laut. Dalam sistem yang kecil, keseimbangan antara penawaran dan permintaan perubahan ketara - baldi air akan melimpah. Tetapi kerana grid adalah begitu besar - seperti lautan - perubahan biasanya tidak sedar. Hanya apabila masalah yang agak besar kami akan membayar perhatian untuk mendapatkan, kerana lampu sekitarnya akan habis.

Tenaga boleh diperbaharui adalah kurang terurus berbanding arang atau gas-fired loji-loji janakuasa - jika orang yang menuntut secara tiba-tiba melonjak, anda tidak boleh membina tenaga elektrik kepada stesen-stesen janakuasa solar. Tenaga solar memuncak pada siang hari, semasa yang perubahan akan berubah kerana awan malam akan hilang. Angin yang lebih tidak dapat diramalkan. Jika grid mempunyai terlalu banyak fenomena tersebut berselang seli, keseimbangan kuasa penawaran dan permintaan akan meningkatkan kesukaran, gangguan kuasa akan menjadi lebih kerap.

Penyimpanan tenaga adalah penyelesaian yang selamat. Jika anda boleh menyimpan lebihan tenaga di suatu tempat dan kemudian cabutan daripada mana anda membekalkan sekali lagi, anda boleh menggunakan tenaga boleh diperbaharui untuk memberi lebih tenaga, walaupun cuaca yang tidak jelas dan angin tidak bertiup The di samping itu, grid itu sendiri akan menjadi lebih stabil dan berkesan, kerana bateri membolehkan pelbagai masyarakat dan Wilayah untuk menguruskan bekalan kuasa mereka sendiri. Kami mendapat lebih tua dan ditimbang terlalu banyak infrastruktur kuasa akan pergi lebih jauh. Anda boleh mendapatkan kuasa masa yang sesak, menyimpannya dalam bateri, dan menggunakannya apabila anda memerlukannya. Dengan cara ini, anda tidak perlu meletakkan talian penghantaran yang baru di kawasan-kawasan di mana talian penghantaran sedia ada yang berdekatan dengan kapasiti penghantaran maksimum.

Dengan cara ini, baldi boleh menjadi seperti laut. Bermakna - sekurang-kurangnya secara teorinya - penjanaan elektrik dan elektrik lebih tersebar, penggunaan tenaga yang boleh diperbaharu semakin meningkat dan pergantungan secara besar-besaran loji janakuasa pembakaran bahan api fosil dikurangkan.

Ini adalah sangat penting sebab bateri perkara-perkara itu.