Situasi Pasaran Masa Depan Grim 5 Permintaan Big Market Development Law Worthy Of Perhatian

- Jan 10, 2017-

07-09 Disember, kenderaan 2016 Engineering Lithium merangkap elektrik akan di Shenzhen, China Venus Royal Hotel grand pembukaan. Sebagai akhir acara tenaga automotif rantaian industri baru, mesyuarat tahunan menarik lebih 300 syarikat tenaga baru dan perusahaan kereta litium, lebih 700 industri elit bersama-sama.


9, adalah jurutera kanan kereta elektrik khas, pengerusi Nanjing Jinlong Huang Hongsheng, pengasas era Ningde Zeng Yuqun, presiden berteknologi tinggi Guoxuan Fang Jianhua, Changan tenaga baru pengurus umum Ren Yong, Beiqi Kumpulan New Technology Research Institute Ronghui, The kereta masa depan) Presiden Wang Kejian dan tetamu heavyweight lain dan industri besar Qi melancarkan 2016 Kejuruteraan kenderaan elektrik akan menjadi istimewa.
Ningde era pengasas Zeng Yuqun


Pada sebelah petang, Encik Zeng Yuqun, pengasas Ningde Times, menyampaikan ucapan dan berucap pada majlis penutup gelaran "Intelligence Pintar".


Diasaskan oleh Encik Zeng Yuqun dan membawa era Ningde telah menjadi syarikat China yang terkemuka industri kuasa bateri, satu tanda aras perniagaan bateri domestik dan model, dengan teknologi canggih dan kualiti asing mewah kereta jenama dari semua peringkat umur, untuk menjadi pertama China berjaya Ke high-end sistem jenama asing bekalan bateri perusahaan.


Pada masa ini, pelarasan dasar kenderaan tenaga baru China, memberikan pengurangan yang besar dalam keadaan suram, Zeng Yuqun legenda industri litium di lapangan sekitar industri, evolusi pasaran telah mengemukakan satu titik mendalam dan tajam pandangan.


Zeng Yuqun teringat awal pembangunan industri automotif tenaga baru China setakat ini dari awal permulaan yang sukar, secara beransur-ansur yang jelas untuk pembangunan lewat hingga kini, masih terdapat pelbagai masalah dan kesukaran. Beliau percaya bahawa masa depan industri ini terdapat hari yang sangat sukar, untuk benar-benar pergi ke pasaran apabila kestabilan yang sebenar.


"Tahun ini, keadaan dan persaingan mungkin lebih serius," Zeng Yuqun terus terang, "kali ini, ramai pelanggan merancang rancangan pengeluaran tahun depan, terutamanya kilang bateri bas petunjuk teknikal dan keselamatan, keperluan kawalan kos menjadi lebih jelas, kerana dasar kebangsaan bagi peraturan, perusahaan dan keperluan produk di lebih ketat, manakala subsidi akan dikurangkan secara berperingkat.


Untuk trend pasaran masa depan, Zeng Yuqun menegaskan bahawa pembangunan masa depan lima keperluan utama pasaran adalah perlu diberi perhatian.


Yang pertama ialah kenderaan mini-elektrik, dijangka bermula tahun depan, penggunaan asal bateri kenderaan elektrik mikro-asid plumbum akan menggantikan bateri litium, kerana harga bateri lithium menurun, penggantian adalah agak mudah untuk dicapai.


Kedua adalah kenderaan kenderaan + logistik komersial. Future kapasiti pengeluaran bateri mungkin lebihan, kami sedang mencari jalan keluar, kenderaan perdagangan dan logistik pasaran kereta, ambang adalah agak rendah, masa pengesahan pasaran kereta adalah pendek, permohonan ini akan menjadi jalan keluar.


Ketiga ialah kereta penumpang domestik, kumpulan baru kereta penumpang tenaga sendiri tahun depan akan ada wabak tempoh pembangunan, bidang perniagaan bateri peluang, tetapi syarikat-syarikat bateri mempunyai keperluan yang lebih tinggi, manakala Terdapat 2- 3 tahun pengesahan.


Keempat adalah bersama harga kereta usaha jenama Sino-asing, pasaran adalah lebih sukar, perusahaan ini di pasaran China pada asasnya diketuai oleh institusi penyelidikan luar negara, seperti Volkswagen, BMW, Volkswagen akan mendapatkan pengesahan makmal asing, dan kemudian kembali ke usaha sama itu, yang lebih panjang, masa pengeluaran besar-besaran akan tertumpu di 2019-2020 atau lebih.


Kelima adalah peserta baru, termasuk syarikat-syarikat Internet atau modal baru muncul lain. Walaupun ianya baru untuk masuk, tetapi ada banyak pengalaman kereta. Matlamat mereka adalah untuk dapat melancarkan produk itu pada 2018.


"Oleh itu, bagi perniagaan bateri, ia adalah perlu untuk pembangunan beberapa nod pasaran untuk susun atur dan pembangunan masa, apabila yang pakar dalam apa yang pasaran." Zeng Yuqun berkata.

Untuk masa depan skala pasaran kenderaan tenaga baru, Zeng Yuqun berkata baru-baru dengan Eropah dan Amerika Syarikat, komunikasi gangster kereta kereta Jepun, matlamat mereka adalah untuk 2020 atau lebih, dalam kes tidak ada subsidi, kereta elektrik dan bahan api kenderaan harga tidak berubah, premis ini, kereta elektrik boleh mencapai 50% daripada penggantian kenderaan bahan api.


"Ini menunjukkan bahawa trend permintaan pasaran yang sangat besar, melalui usaha-usaha kita untuk dapat untuk menurunkan harga ke tahap itu, 50% atau 80% daripada kereta tradisional boleh digantikan dengan kenderaan elektrik."


Pada pandangan beliau, ia akan mengambil masa beberapa tahun bekerja keras, industri ini perlu bekerja bersama-sama pada hiliran.