Tesla Powerwall: Review lengkap

- Aug 29, 2017-

Pada tahun 2015, kereta Tesla Motor menetapkan matlamatnya di pasaran Menyimpan tenaga rumah dan mengumumkan pelancaran yangpek bateri rumah, Tesla Powerwall.

Dahulu, Tesla Motors telah telah dipuji untuk membuat kenderaan elektrik berkualiti tinggi, serta keupayaannya untuk reimagine dan berjaya penjenamaan semula teknologi sedia ada. Malah, manakala kereta Tesla's tertumpu pasaran kenderaan elektrik abad ke-21, kereta elektrik pertama dicipta lebih dari seratus tahun lebih awal.

Tesla, penjenamaan semula syarikat perumahan-penggunaan bateri adalah sejajar dengan warisan mereka reimagining produk sedia ada. Tesla Powerwall mewakili kali pertama dalam sejarah setiap pemilik rumah yang benar-benar teruja tentang potensi penyimpanan tenaga di rumah mereka.

Apakah Tesla Powerwall?

Tesla menghuraikan yang Powerwall sebagai "boleh dicas semula bateri ion litium dengan cecair kawalan haba."  Ia merupakan salah satu daripada beberapaSyarikat-syarikat di pasaran Menyimpan tenaga kediaman yang membuat secara kecil-kecilan bateri untuk simpanan tenaga rumah. Powerwall kegagalan yang dilancarkan pada April 2015, dan 2.0 Powerwall untuk dikemaskini diumumkan pada Disember 2016. Powerwall 2.0 yang berharga $5,500.

Pek bateri Tesla akan berpasangan ideal bagi sistem solar panel, terutamanya bagi projek-projek luar grid di mana pemilik rumah perlu atau mahu menjadi bebas sepenuhnya daripada utiliti mereka. Penyelesaian Menyimpan solar seperti Tesla Powerwall membolehkan anda memastikan bekalan berterusan semasa siang atau malam. Tetapi bagaimana tidak pek bateri dan Tesla mengukur terhadap semua yanglain-lainpenyimpanan tenaga rumahpilihan? Membaca untuk mengetahui lebih lanjut tentang Tesla Powerwall's kos, teknologi, dan liputan Waranti.


Bagaimana Tesla, bateri berfungsi?

Tesla dan lain-lain carmakers elektrik telah melabur sejumlah besar masa dan wang ke dalam membangunkan teknologi bateri tahan lama. Kebimbangan yang berkekalan pembeli kereta Amerika Syarikat ialah bahawa kenderaan elektrik tidak memegang caj cukup, dan bahawa mereka boleh dibiarkan terkandas di sepanjang terbaik hasilnya. Walaupun penyelidikan Tesla, teknologi bateri pada mulanya memberi tumpuan pada pasaran auto, pembuatan Tesla pek bateri untuk kegunaan rumah adalah satu lagi cara bagi Syarikat untuk diselaraskan dengan ciptaan yang sedia ada untuk pasaran.

Seperti juga dengan lain-lain produk Menyimpan tenaga, pek bateri Tesla saiz untuk kegunaan harian di rumah anda, dan biasanya berpasangan dengan rumahsistem solar panel. Apabila panel solar anda menghasilkan tenaga elektrik yang lebih daripada apa yang anda boleh gunakan di rumah anda, lebihan disimpan dalam pek bateri dan bukannya dihantar kembali ke dalam grid elektrik. Kemudian, apabila panel anda tidak menghasilkan tenaga elektrik yang cukup, anda boleh menggunakan kuasa elektrik yang disimpan dalam Powerwall anda bukannya untuk membelinya daripada utiliti anda.

Kebiasaannya, proses ini berlaku sepanjang sehari: apabila matahari tinggi di langit dan panel solar anda menghasilkan tenaga elektrik yang lebih daripada apa yang anda boleh gunakan, lebihan tenaga disimpan dalam Powerwall Tesla anda. Seperti matahari terbenam dan mengurangkan pengeluaran solar panel, anda melukis elektrik yang anda disimpan dalam bahagian sunniest hari. Pada asasnya, dalam Powerwall membantu anda menyeimbangkan penghasilan elektrik dan penggunaan anda sepanjang hari.

Apakah jaminan Tesla Powerwall, dan berapa lamakah bateri terakhir?

Powerwall ini datang dengan jaminan 10 tahun tanpa had yang menganggap bateri anda digunakan untuk mengecas harian dan penyaliran. Walau bagaimanapun, Tesla tidak kini menawarkan mana-mana perlindungan yang berkaitan untuk berapa kapasiti bateri akan kehilangan masa itu.

Teknologi bateri Tesla ini adalah serupa dengan bateri boleh dicas semula lain baik besar maupun kecil: sebagai masa menyala, bateri kehilangan sebahagian daripada keupayaan untuk memegang sesuatu pertuduhan. Fikirkan bagaimana hayat bateri telefon pintar baru membandingkan yang berusia beberapa tahun. Seperti yang anda terus mengenakan bayaran dan mengalirkan bateri telefon anda, ia mula kehilangan beberapa keupayaan untuk memegang sesuatu pertuduhan.

Hayat bateri Tesla akan semakin merosot dengan cara yang sama. Yang tidak petunjuk kecacatan produk yang – semua bateri kehilangan beberapa keupayaan mereka untuk mengadakan caj dari semasa ke semasa, sama ada ia adalah sebuah kenderaan elektrik bateri, bateri tenaga rumah atau AA bateri yang boleh dicas. Walau bagaimanapun, ramai di antara pihakbateri solar lain-lainuntuk kegunaan rumah yang ada di pasaran mempunyai waranti yang menjamin sejumlah kapasiti simpanan.

Manakala kriteria sahaja untuk menilai apabila memilih bukan jaminan yangbateri solar untuk rumah anda, ia harus menjadi salah satu faktor di bawah pertimbangan apabila membuat pelaburan dalam solar plus simpanan.

Berapa banyak Tesla Powerwall kos?

Kos peralatan bagi bateri Tesla Powerwall 2.0 baru adalah $5,500, yang merangkumi sebuah inverter terbina dalam dan dua kali kapasiti storan untuk bateri Powerwall asal. Perbandingan, senarai harga bagi sebuah kegagalan Powerwall tanpa penyongsang adalah $3,500. Untuk memasang bateri, anda akan juga memerlukan yang berasingan, dibuat khas inverter yang boleh berkomunikasi antara sistem solar panel anda, bateri anda, dan grid elektrik.

Senarai harga yang tidak mengambilkira kos buruh pemasangan. Menurut Laman web Tesla, memasang pek bateri Tesla Powerwall akan biasanya Tambah di mana-mana dari $800 ke $2,000 untuk senarai harga. Walau bagaimanapun, anggaran ini tidak termasuk kos menaik taraf elektrik (jika perlu), cukai, permit yuran atau caj-caj sambungan. EnergySage pengguna telah melaporkan menerima sebut harga pemasangan yang jauh lebih tinggi daripada anggaran di Tesla, dan tag harga akhir akan bergantung kepada khusus pemasangan anda.

Jika anda mahu untuk memasang Powerwall itu sebagai sebahagian daripada sistem solar plus menyimpan, kos bateri adalah hanya satu sebahagian daripada persamaan. Untuk purata 5 kilowatt (kW) tenaga solar sistem kos di mana-mana dari $8,500 untuk $16,000 bergantung kepada di mana anda tinggal dan jenis peralatan anda memilih. Yang mungkin kedengaran seperti wang yang banyak, tetapi memasang sistem solar-plus-storan boleh menjadi satu pelaburan yang berbaloi. Bateri solar ekonomi bergantung kepada beberapa faktor berbeza. Sama ada atau tidak pek bateri Tesla akal untuk anda bergantung kepada cara anda utiliti elektrik struktur kadar, serta sebab-sebab anda untuk memasang bateri solar.

Di mana Nak Beli Tesla Powerwall

Walaupun telah terdapat sejumlah besar "buzz" sekitar bateri Tesla Powerwall, produk adalah tidak lagi disediakan untuk pasaran besar-besaran. Syarikat dikeluarkan beberapa Powerwalls ratus dan meletakkan mereka di pasaran selepas pelancaran produk pada tahun 2015, tetapi ketersediaan adalah terhad sekarang. Tesla rumah bateri tidak akan disediakan untuk pasaran besar-besaran sehingga Syarikat yang besar kilang bateri (dikenali sebagai Gigafactory itu) selesai pada tahun 2017.

Sama ada anda hendak pasang Tesla Powerwall atau lain-lainpek bateri rumah, anda mungkin perlu bekerja melalui pemasang yang bertauliah. Menambah teknologi Menyimpan tenaga rumah anda merupakan satu proses rumit yang memerlukan kepakaran elektrik, pensijilan dan pengetahuan mengenai amalan-amalan terbaik yang diperlukan untuk memasang sistem solar plus Menyimpan dengan betul.

Sebuah syarikat diluluskan EnergySage berkelayakan boleh memberikan saranan terbaik tentang bateri rumah Tesla dan lain-lain tenaga Menyimpan pilihan yang ada kepada pemilik rumah semalam. Jika anda berminat dalam menerima bersaing sebut harga pemasangan untuk solar dan tenaga Menyimpan pilihan daripada pemasang tempatan berdekatan dengan anda yang hanya menyertai dalamEnergySage SuriaPasaran hari dan nyatakan produk apa anda berminat pilihan Profail anda.