Tesla Powerwall 2 Adalah Pengubah Permainan Dalam Penyimpanan Tenaga Rumah: 14 KWh W / Inverter Untuk $ 5,500

- Jul 12, 2017-

Tesla hanya mengeluarkan semua butiran Powerwall 2 dan ia adalah penukar permainan untuk pasaran penyimpanan tenaga kediaman. Tesla berjaya menggandakan kapasiti tenaga tanpa menggandakan harga dan sambil menambah 'inverter Tesla bersepadu' ke dalam unit bateri rumah.

jamie-tesla-event-8-e1477702879636.webp.jpg

Seperti yang dilaporkan sebelum ini, Powerwall 2 yang baru juga menjadi lebih rata dan lebih segi empat tepat daripada generasi terdahulu seperti yang dilihat dalam gambar di atas dan di bawah. Satu-satunya masalah adalah bahawa Tesla sepatutnya juga memperkenalkan pengecas kenderaan elektrik baru yang digabungkan dengan Powerwall, tetapi ia kelihatan seperti itu untuk masa yang lain.

Walau bagaimanapun, ciri-ciri penuh Powerwall 2 sangat menarik:

  • Pemasangan: Dinding atau Lantai yang Dilekatkan, Dalaman / Luaran

  • Inverter: Inverter Tesla bersepadu sepenuhnya

  • Tenaga: 14 kWh

  • Kuasa: 5 kW berterusan, puncak 7 kW

  • Kecekapan Perjalanan Pusingan: 89% untuk AC Powerwall, 91.8% untuk DC Powerwall

  • Julat Suhu Pengoperasian: -20 ° C hingga 50 ° C (-4 ° F hingga 122 ° F)

  • Waranti: Kitaran tanpa had sehingga 10 tahun

  • Dimensi: 1150 mm x 755 mm x 155 mm (45.3 x x 29.7 x 6.1 inci)

  • Berat: 122 kg (269 kg)

Melihat lebih dekat pada pek bateri rumah:


Walaupun rumah purata lebih baik dengan 2 Powerwalls dengan generasi pertama ($ 3,000 setiap sebelum memasang), kebanyakan rumah akan memerlukan hanya 1 'Powerwall 2' dengan 14 kWh untuk mengimbangi sebahagian besar penggunaan tenaga semasa waktu puncak atau menggunakan tenaga solar dari pelbagai suria mereka sendiri pada waktu malam.

Rumah besar dan perniagaan kecil masih boleh menyusun lebih daripada satu unit 'Powerwall 2'.

Pada $ 5,500 termasuk 'Tesla inverter', ia dengan mudah boleh menjadi penukar permainan dalam industri. Kebanyakan sistem perumahan hari ini ditawarkan untuk harga yang sama, tetapi sama ada mempunyai separuh tenaga atau tidak mempunyai inverter bersepadu.

Tesla menganggarkan pemasangan di sekitar $ 1,000, yang dijangka untuk sistem pek bateri rumah.

Powerwall baru juga akan membuat penyok yang penting dalam industri penjana. Ia akan digunakan di kawasan-kawasan yang terdedah kepada gangguan kuasa. Australia adalah kajian kes yang menarik untuk penyimpanan tenaga rumah untuk tujuan itu.

Ketua Pegawai Eksekutif Tesla Elon Musk mengatakan bahawa dia menjangkakan untuk menjual lebih banyak Powerwalls daripada kereta dan pada harga titik, dia boleh menjadi benar. Tesla menjangkakan unit Powerwall 2 yang pertama akan mula dihantar pada bulan Disember dengan pemasangan mulai Januari 2017.

Sudah tentu, Tesla melancarkan Powerwall 2 yang baru dengan penyelesaian bumbung solar baru yang dibangunkan dengan SolarCity. Tesla benar-benar menolak Powerwall untuk digabungkan dengan tenaga suria, sama ada ia menjadi bumbung solar jika anda memerlukan bumbung anda diganti tidak lama lagi atau dengan panel solar dipasang di atas bumbung. Walaupun bumbung solar Tesla akan datang kemudian. Pemasangan pertama dijangka untuk musim panas 2017.

Penyelesaian penyimpanan solar dan tenaga solar baru Tesla agak inovatif. Anda boleh melayari laman web Tesla untuk mengetahui sama ada mereka boleh bekerja untuk rumah atau perniagaan anda, tetapi harga storan solar dan tenaga sangat bergantung kepada pasaran anda (kos elektrik, insentif gov, dll) dan harta anda. Kami mencadangkan untuk mendapatkan sebut harga dari lebih daripada satu pemasang untuk memastikan anda mendapat penyelesaian tenaga yang terbaik untuk tempat anda. UnderstandSolar adalah perkhidmatan percuma yang hebat untuk menghubungkan anda dengan pemasang solar terkemuka di rantau anda untuk anggaran solar peribadi secara percuma.