Ternary pasaran permintaan melonjak apabila teknologi 500 juta baru tinggi-nikel katod bahan pengeluaran garis

- Mar 06, 2017-

Dalam konteks subsidi dasar baton dan pasaran permintaan, trend kuasa bateri ternary menjadi semakin jelas, dalam konteks ini, perusahaan huluan bahan turut menunjukkan peningkatan kapasiti susun atur, Kad nikel tinggi katod bahan pasaran masa hadapan.


Bilakah 2 Mac pengumuman (300073) teknologi, syarikat merancang untuk mengutip RM1.5 bilion yuan dana, pelaburan 1.16 bilion yuan yang di Jiangsu apabila pangkal pengeluaran bahan katod litium fasa ketiga projek, 90 juta yuan kepada teknologi bahan litium Penyelidikan Pusat, modal kerja tambahan 250 juta yuan.


Baris pengeluaran akan direka mengikut NCM811 dalam / NCA standard, dan penghasilan pelbagai jenis bahan-bahan yang mengambilkira ciri pelbagai (NCM523, NCM523 dalam / NCA) akan digunakan dalam pengeluaran tinggi-nikel multi-NCM622, NCM811 dan NCA).


Manfaat daripada sokongan berterusan dasar dan kemajuan teknologi, industri automotif tenaga yang baru dalam beberapa tahun kebelakangan telah mengekalkan trend pembangunan bersungguh-sungguh. Dalam bidang kuasa bateri, dengan ketumpatan tenaga, kehidupan Perkhidmatan, mengecas kecekapan dan lain-lain keperluan menyeluruh prestasi terus meningkat, dengan sifat fizikal dan kimia yang cemerlang, nikel tinggi pelbagai bahan secara beransur-ansur akan menjadi pasaran arus perdana.


Disember 2016, empat Kementerian bersama dikeluarkan andquot; di pelarasan kenderaan tenaga baru untuk menggalakkan permohonan subsidi kewangan dasar noticeandquot; notis pertama tenaga kenderaan kuasa bateri ketumpatan tenaga keperluan baru: kereta penumpang elektrik tulen bateri sistem ketumpatan tenaga tidak kurang daripada 90Wh / kg, lebih tinggi daripada 120Wh / kg 1.1 masa untuk memberi subsidi; -cepat caj tulen bas elektrik bateri sistem tenaga ketumpatan adalah lebih tinggi daripada 85Wh / kg; kenderaan khas yang memuatkan kuasa bateri sistem kualiti tenaga ketumpatan tidak kurang dari 90Wh / kg.


Jelas garis panduan dasar akan bercuti ke NCM622 / 811 dan NCA menjadi wakil tinggi nikel pembangunan produk pelbagai bahan litium, Li Wei bilion semasa, BYD, BAK kuasa, perairan dan banyak pengeluar bateri lithium-ion kuasa lain adalah cadangan baru atau mengembangkan rancangan kapasiti produk bateri litium-ion nikel yang tinggi. Terjejas oleh ini, permintaan terhadap bahan pelbagai tinggi-nikel akan membiak dengan cepat.


Telah dilaporkan bahawa apabila peningkatan Sains dan teknologi pada masa kini mempunyai NCM622 tentang keupayaan pengeluaran 2000 tan/tahun, sedang dalam pembinaan di Jiangsu Haimen Fasa II projek ini dijangka akan siap pada separuh kedua tahun 2017 menyahpepijat, Syarikat akan meningkat NCM622 tentang keupayaan pengeluaran 4,000 tan/tahun.


Bilakah teknologi berkata bahawa kerana companyand #39; s kapasiti pengeluaran masih jauh dari memenuhi permintaan pasaran, oleh yang demikian, syarikat perlu untuk berkembang untuk memenuhi permintaan hiliran. Litium katod bahan tiga projek telah siap dan dimasukkan ke dalam pengeluaran, kapasiti produk pelbagai bahan nikel tinggi Syarikat akan bertambah baik, struktur produk akan dioptimumkan untuk membantu syarikat-syarikat memberi bermain penuh produk dan kelebihan teknologi, untuk merebut peluang pasaran automotif tenaga baru bagi pertumbuhan yang pesat, untuk memenuhi permintaan pasaran, pertumbuhan pesat dan menggalakkan companyand #39; s objektif strategik.


Difahamkan bahawa semasa tinggi-nikel ternary bahan-bahan aktif digunakan, tetapi kerana halangan teknikal tinggi bahan ternary tinggi-nikel, proses penyediaan dan penyediaan bahan-bahan ternary tinggi-nikel, persekitaran peralatan dan pengeluaran dan lain-lain keperluan adalah lebih tinggi daripada bahan ternary yang biasa, bahan ternary tinggi-nikel domestik untuk matang untuk mengatasi beberapa masalah teknikal.


Pada masa ini, pasaran bahan ternary domestik adalah lebih arus NCM523 dan 111 jenis, jenis NCM622 tahap tinggi juga mula dalam bidang kuasa bateri kelompok aplikasi. (GGII) data menunjukkan bahawa nisbah bahan ternary tinggi-nikel terus meningkat, 2016 domestik NCM622, NCA jenis bahan-bahan yang ternary dalam jumlah output yang menyumbang lebih daripada 5%, dijangka untuk 2017 nisbah akan mencapai 10%.


Adalah difahamkan bahawa semasa pengeluaran matang bahan ternary tinggi-nikel teknologi dan keupayaan pengeluaran besar-besaran terutamanya dalam perusahaan Jepun Sumitomo, Toda industri, ECOPRO dan beberapa lain Bahasa Jepun dan Korea di tangan bahan-bahan ternary nikel tinggi mewah domestik terutamanya bergantung kepada import. GGII menegaskan bahawa dengan peningkatan Sains dan teknologi, hijau dan lain-lain perusahaan bahan katod domestik untuk meningkatkan kapasiti pengeluaran bahan-bahan tinggi-nikel susun atur, import tinggi-nikel pada masa hadapan, dalam negeri bahan alternatif akan mempercepatkan.