Bateri ternary lonjakan kos litium besi fosfat bahan adalah prospek masih cerah

- Mar 01, 2017-

Dasar subsidi tenaga baru 2017 akan jumlah subsidi dan ketumpatan tenaga sistem bateri secara langsung dikaitkan dengan perancangan negara roadmap teknologi pada ketumpatan tenaga bateri mengemukakan keperluan lebih tinggi, yang membawa kepada kemunculan ternary bahan selepas pesta musim bunga amat diharapkan, litium besi fosfat pembangunan bahan-bahan bagi tahun yang sejuk.


Walau bagaimanapun, penulis percaya bahawa sama ada dari Keselamatan ekonomi, dan penerapan sudut pandangan, litium besi fosfat bahan masih Abd Chinaand #39; s kuasa bateri pilihan yang baik.


Selepas pesta musim bunga, industri litium mula bekerja, Syarikat mengadakan pasukan untuk melawat perniagaan hiliran bateri pelanggan belajar bahawa asas kuasa bateri Syarikat-Syarikat pada tahun-tahun yang lalu adalah selaras dengan keperluan dasar subsidi baru susun atur yuan tiga bateri baris pengeluaran, bersedia untuk menyediakan pengeluaran besar-besaran secara besar-besaran.


Walau bagaimanapun, disebabkan kobalt domestik tersebut, nikel dan banyak bahan lain ternary secara besar-besaran bergantung kepada barangan import, Congolese emas kerajaan mengharamkan eksport bijih kobalt dan Kerajaan Filipina kerana alam sekitar berkaitan penutupan secara besar-besaran ore nikel, membawa kepada kekurangan kobalt domestik nikel ore bekalan dan kemudian merangsang kobalt nikel bahan mentah harga meroket, ternary bahan harga telah naik dan sangat tiada dalam stok , mengakibatkan Syarikat bateri perlu memperlahankan kelajuan untuk terus menunggu dan melihat sikap.


Ianya boleh diramalkan bahawa kekurangan nikel dan bahan-bahan mentah di dalam material ternary akan membawa kepada peningkatan harga, walaupun kitar semula adalah jauh kurang daripada yang bertambah, kobalt terikat untuk menyebabkan bahan ternary yang harga terus flip, mengakibatkan ternary bateri boleh dicapai. Sebaliknya, bahan besi dan litium besi, fosforus rizab, rendah harga. Jadi walaupun syer pasaran bahan ternary meningkat, tetapi litium besi fosfat bahan boleh mencapai manfaat ekonomi jangka panjang yang lebih baik.


Pada masa ini, syarikat-syarikat bateri berasa tekanan disebabkan oleh harga bahan yang ternary, dan jumlah subsidi selepas cerun boleh tidak benar-benar membuat untuk kos bateri, yang terikat untuk mempromosikan kenderaan tenaga baru yang mempunyai banyak tekanan. Oleh itu, harga bahan kobalt dan nikel dan ternary jika membuta tuli pergi naik, kereta penumpang, mencampurkan ringan dan lain-lain model boleh pilih semula harga rendah, Peti Deposit Keselamatan, panjang hidup litium besi fosfat bahan.


Sebenarnya, bahan-bahan ternary dan litium seterika fosfat bahan tidak bercanggah, terdapat persimpangan tetapi pasaran meningkat pada masa yang sama: dalam kereta penumpang elektrik, logistik kenderaan, dominan triple bateri kereta bercampur yang ringan, dan bas-bas elektrik, simpanan ke medan litium besi fosfat boleh lebih banyak kelebihan. Di sisi lain, Syarikat dan pelanggan dalam bateri tinggi-kadar untuk meningkatkan penyelidikan dan pembangunan, keputusan adalah signifikan, dan kemudian dengan cepat menyedari manfaat, 10 minit untuk mengenakan bayaran untuk kapasiti 90%; kemudian dengan populariti dan penambahbaikan Stesen mengecas, hayat bateri litium besi 300 km relatif singkat Lembaga mempunyai caj cepat untuk mencukupkan untuk penggunaan bateri litium besi akan meningkatkan permohonan dengan popularization dengan pesat.


Oleh itu, jangka masa panjang, Strand masih berkeras bahawa litium besi fosfat bahan adalah pilihan pertama bagi pembangunan kuasa bateri