Taiyuan untuk membina dunia pertama tulen elektrik teksi bandar

- Feb 20, 2017-

Shanxi, arang batu dan Xing, tetapi juga kerana arang batu dan terperangkap dalam andquot; dominanceandquot arang batu satu; struktur perindustrian, industri arang batu Shanxi, kapal berat Tempahan menangis. Dalam proses reformasi struktur dari segi penawaran, sebagai satu Wilayah besar tenaga, Shanxi telah memasuki peringkat baru transformasi menyeluruh pembangunan ekonomi dan struktur ekonomi, industri arang batu dan keperluan ekonomi keseluruhan dan membuat pembaharuan dalam transformasi dan inovasi.


2016, Wilayah Taiyuan, Shanxi, dicadangkan untuk mempercepatkan pembangunan industri automotif tenaga yang baru untuk menyokong pembinaan kenderaan tenaga baru dan pembinaan asas pengguna untuk mempertingkatkan industri pada masa yang sama, menggalakkan penggunaan kuasa, untuk menyelesaikan diambilkira jumlah penggunaan terminal tenaga elektrik adalah tidak tinggi, meningkatkan kecekapan bekalan, dan homeopati untuk andquot; mencipta worldand #39; s cityandquot teksi elektrik tulen pertama; matlamat, mencipta andquot; trafficandquot hijau; Bandar Kad, meningkatkan kualiti persekitaran atmosfera bandar. Satu Wilayah pedalaman, bandar kedua-tier, Taiyuan, mengapa bertujuan untuk industri automotif tenaga baru? Kita mungkin ingin mengetahui.
Pada wujud, bandar Taiyuan, enam Daerah dalam skop bandar untuk memperolehi permit untuk mengendalikan sejumlah teksi 8292, mulai 2015, teksi kuno dwi-kegunaan ini telah mencapai umur persaraan. Kerja Kemaskini teksi, Taiyuan Wilayah Perbandaran digabungkan dengan strategi transformasi industri Perbandaran, memutuskan untuk mengemaskini semua untuk kenderaan elektrik yang tulen.


Pada 7 Disember 2016, Taiyuan bandar telah menyelesaikan formaliti dan dimasukkan ke dalam operasi tulen elektrik teksi 8155, mewakili 98% daripada jumlah keseluruhan, tahun ini dijangka semua lengkap dikemaskini. Penggantian di BYD e6 tulen kenderaan elektrik, dilengkapi dengan terminal pintar yang maju, di dalam dan di luar penilai dalam kamera dan perkhidmatan, memandu dan memandu alam sekitar telah meningkat dengan ketara. Pada masa yang sama, sokongan Pembinaan cerucuk bandar mengisi lebih daripada 5,000, seluruh jalan utama.


Taiyuan telah menjadi yang pertama untuk mencapai tulen elektrik teksi bandar, merupakan worldand #39; s tulen elektrik teksi untuk mengekalkan bandar terbesar, Semua ini boleh tidak tanpa sokongan dasar ekonomi.

Disember 2015, Wilayah Shanxi diisytiharkan di andquot; dalam mempercepatkan pembangunan industri kenderaan elektrik dan menggalakkan penggunaan pelaksanaan viewsandquot; (selepas ini dirujuk sebagai andquot; pelaksanaan opinionsandquot;) dan andquot; 2016 kereta elektrik industri pembangunan dan promosi planandquot tindakan; untuk membina andquot; Arang batu - elektrik - kereta andquot; idea-idea pembangunan di industri.


andquot; Opinionsandquot pelaksanaan; jelas menunjukkan bahawa menjelang tahun 2020, Wilayah Shanxi, provinceand #39; s kapasiti pengeluaran kereta elektrik sebanyak 120,000 atau kenderaan elektrik, lebih banyak pasaran pegangan lebih daripada 200,000, pembentukan meliputi Wilayah, susun-atur yang rasional, cekap dan pintar pengecasan Perkhidmatan rangkaian, untuk memenuhi keperluan kenderaan elektrik untuk menggalakkan permohonan.

Seterusnya, Taiyuan City, yang lain, andquot; Andquot Taiyuan elektrik kenderaan industri asas pelan pembangunan (2015-2020); dan andquot; Taiyuan bandar Gas kenderaan industri asas pelan pembangunan (2015-2020) andquot;.


Pelan pembangunan menegaskan bahawa menjelang 2020, industri kenderaan elektrik Taiyuan dan sentiasa berusaha untuk membentuk sebuah bas, penumpang kereta kenderaan elektrik perniagaan dan bahagian-bahagian penting 5 hingga 8 skala perusahaan, pengeluaran kenderaan elektrik dijangka mencecah 20,000, nilai pengeluaran untuk mencapai RM50 bilion yuan, dengan komponen-komponen teras penyelidikan kendiri kenderaan elektrik dan kapasiti pembangunan dan perindustrian , pembinaan Stesen Janakuasa boleh dicas semula 20, mengecas longgokan 3000, kenderaan elektrik industri asas pada asasnya disiapkan.


Pada masa yang sama, 22 Disember 2015, kerajaan Wilayah Shanxi dan Wilayah Perbandaran Taiyuan dan BYD Co., Ltd. telah menandatangani kerjasama strategik dan Perjanjian pelaburan, keluar dari pembangunan baru tenaga industri automotif, langkah pertama. Shanxi kerajaan jelas menekankan bahawa: dalam kegawatan ekonomi sekarang, harga arang batu terus jatuh dan ketat kekangan sumber dan alam sekitar, andquot di; coalandquot tunggal; struktur industri tidak mampan, pembangunan ekonomi perlu menghadapi cabaran yang teruk, kita mesti mengubah struktur industri, untuk mempercepatkan transformasi pembangunan. Wajah pembangunan ekonomi baru muzik, memainkan kelebihan industri tenaga Shanxi, bukan sahaja untuk memahami penjanaan kuasa, arang ke elektrik, tetapi juga untuk merebut elektrik, dan berkesan meningkatkan keupayaan penggunaan kuasa, termasuk pembangunan kenderaan tenaga baru, termasuk industri-industri baru cara, sesuaikan struktur kandungan penting.
Ingin membina kereta elektrik pelaburan kemurungan, meningkatkan bilangan kenderaan elektrik yang murni, membina kenderaan tenaga baru untuk mempromosikan bandar sampel adalah hanya langkah pertama. Untuk tujuan ini, peringkat provinsi dan Perbandaran kerajaan dalam pembangunan industri automotif tenaga baru telah memberi sokongan padu.


Untuk menggantikan BYD e6 tulen elektrik kereta di Taiyuan, sebagai contoh, harga pasaran kereta adalah 30.98 juta yuan, selepas peringkat kebangsaan, wilayah dan tahap Perbandaran subsidi, teksi pemilik hanya perlu membayar 89,800 yuan untuk membeli kereta, membeli harga dan sebelum rancangan untuk menggantikan minyak dan gas penggunaan dwi bahan api kereta harga cukup, tidak memberikan pemilik untuk tambah satu beban tambahan kereta. (Taiyuan akan mengenakan harga terbahagi kepada puncak, Lembah, flat 3 jam, jumlah harga setiap kilowatt (termasuk perkhidmatan yuran 0.45 yuan / kWj) sehingga 1.214 yuan, yuan 0.7609 yang terendah. Caj sebagai kuasa, akan dapat memenuhi hari, dan kos elektrik yang kurang daripada $ 200.


Di samping itu, BYD e6 teksi elektrik tulen perbatuan sehingga 400 km (mengikut perubahan bermusim suhu), jumlah tenaga elektrik daripada 20% kepada 100% kepada kira-kira 1.5 jam, sepenuhnya dipenuhi kira-kira dua jam, sejumlah 80 darjah.


Taiyuan akan mengenakan harga terbahagi kepada puncak, Lembah, flat 3 jam, jumlah harga setiap kilowatt (termasuk perkhidmatan yuran 0.45 yuan / kWj) sehingga 1.214 yuan, yuan 0.7609 yang terendah. Pemandu hanya perlu setiap malam atau trafik jem puncak, atau makan masa rehat untuk membayar, akan dapat mencapai pengisian masa dan operasi pengagihan masa munasabah untuk memenuhi keperluan operasi sepanjang hari, dan hari yang dibelanjakan kurang daripada 200 yuan elektrik.


Berbanding untuk penyelenggaraan lori minyak andquot; penapis minyak, penapis minyak, penapis udara, Penyaman filterandquot; kekerapan penyelenggaraan kenderaan elektrik yang tulen adalah jauh lebih rendah berbanding kenderaan bahan api tradisional, hanya menggantikan andquot dalam Penyaman udara filterandquot; penyelenggaraan lebih mudah. Harga yang berpatutan Kereta, kos operasi, kos penyelenggaraan yang rendah serta lain-lain kelebihan, sangat mempercepatkan penggantian teksi elektrik tulen Taiyuan kelajuan rendah.


Bulan Mac tahun ini, bermula di Taiyuan BYD untuk mewujudkan asas, kenderaan baru tenaga dijangka melabur 4 bilion yuan, kedua-dua projek siap nanti, nilai keluaran tahunan akan mencecah 15 bilion yuan.


Di samping itu, kenderaan tenaga baru sebagai industri untuk menyesuaikan titik pertumbuhan yang baru, untuk mempercepatkan penggunaan arang batu lebihan ini juga kerajaan utama pandangan. Wilayah Shanxi melalui surat yang dikeluarkan oleh data juga telah menunjukkan perkara bahawa pada tahun 2015, Wilayah Shanxi, menjana kapasiti darjah 24.57 bilion, naik 7%.