Pasaran luar negara kobalt menghadap ke bawah tekanan hiliran rasional tunggu dan lihat

- Jul 25, 2017-

Minggu ini, harga kobalt luar cakera yang sedikit rendah, musim cuti musim panas bukanlah membeli kuat, cakera luar mempunyai tekanan tertentu. Produk tempatan kobalt perdagangan ke dalam tempoh stabil, keseluruhan pasaran dagangan pasaran stabil. Pasaran digital masih off-season, kestabilan perintah pengeluar, dan pasaran kuasa, kerana separuh pertama kepada tenaga jualan kenderaan baru kurang daripada yang dijangkakan, pengeluar bateri yang masih mempunyai beberapa inventori, harga bahan loji yang lemah, kuasa pasaran kobalt produk dagangan ini masih penggunaan peringkat inventori.


Kobalt: penggunaan domestik adalah tidak mencukupi untuk membuat semangat pengimport perolehan kekecewaan, kobalt logam dan barangan pengantara kepada pelaksanaan lama single berasaskan, percutian musim panas di luar negara dan sementara, pembeli dan Penjual akan. Harga di luar negara yang lemah telah tidak lagi melanda pengeluar domestik yang utama dan pengimport tawaran, walaupun tawaran tidak diselaraskan, tetapi urusniaga sebenar memang sakit kepala untuk pemegang barang-barang, dan semasa Kai kobalt sebenar tablet tempat jatuh kepada 38 juta tan tidak mencapai jumlah dagangan besar, pengambilan keseluruhan adalah corak yang lemah. Harga semasa kobalt elektrolitik SMM 39-403 juta / tan, purata harga jatuh minggu lepas, 1,500 yuan/tan.

Kobalt tetroxide: minggu ini berterusan pasaran polarisasi kobalt dua oksida pasaran, model umum empat kobalt adalah cahaya masih perdagangan, zarah besar dan lain-lain tinggi-voltan tinggi-kualiti empat kobalt permintaan kestabilan, harga urus niaga yang mantap. Digital off-season bukanlah ke atas, Terdapat tiada peningkatan yang ketara dalam permintaan untuk litium kobalt oksida, harga-harga urusniaga arus bertambah lemah, dan pembelian bulanan tidak kerap, minggu ini, empat kobalt urusniaga. SMM tiga kobalt oksida semasa harga 335-355 yuan/kg, harga purata tidak berubah minggu lepas.

Kobalt oksida: kobalt oksida pasar minggu ini masih digunakan di peringkat inventori, tiada pesanan perolehan yang besar, tangan bahan-bahan mentah dan pengilang-pengilang produk yang mencukupi, dijangka jangka pendek transaksi arus perdana harga stabil. SMM kobalt oksida semasa harga 298-308 yuan/kg, harga purata tidak berubah dari minggu lepas. Kobalt serbuk pasaran perolehan minggu ini tidak besar, pengilang hiliran akan masih dalam penggunaan peringkat inventori, jangka pendek yang mana tiada keperluan pembelian besar. SMM kobalt serbuk harga 450-480 yuan/kg, harga purata tidak berubah minggu lepas.

Kobalt garam: kobalt garam pasar minggu ini, kesinambungan pasar minggu lepas, muka kekurangan semasa membeli status quo, kobalt pengeluar garam untuk mengelakkan risiko kos rendah Hilir menjual kepada psikologi, tawaran ini masih kuat. Walau bagaimanapun, harga tinggi transaksi tertentu, transaksi arus perubahan sedikit. Dan oleh kerana pasaran digital 3C adalah lebih stabil daripada kuasa pasaran, permintaan kobalt klorida adalah lebih stabil daripada sulfat cobalt, kobalt klorida pengeluar kuasa berbanding dengan sulfat kobalt kuat tawar-menawar. SMM kobalt klorida harga semasa 92-98 yuan/kg, peningkatan harga purata 1 yuan / kg minggu lepas. SMM kobalt sulfat harga 78-83 yuan/kg, harga purata tidak berubah minggu lepas.

Litium kobalt oksida: digital off-season masih belum, litium kobalt oksida pasar minggu ini adalah masih stabil. Pengeluar pengeluaran teratur, pesanan transaksi mencukupi, kecil kilang masih tiada peningkatan yang ketara. Litium kobalt oksida market minggu ini, yang tetap teguh. Shanghai besi berwarna mesh kobalt oksida harga 385-395 yuan/kg, harga purata tidak berubah minggu lepas.

Ternary bahan: pasaran bahan ternary minggu ini adalah lebih stabil. Pengilang di bawah permintaan yang teratur untuk penghantaran hiliran, tetapi kerana kuat kuasa membuat tawar-menawar di kilang bateri, harga bahan yang ternary sukar untuk tarik ke, harga-harga urusniaga arus yang stabil. Ternary pendahulu pasaran perolehan minggu ini, kecil, di samping individu pengeluar, pendahulu pengeluar masih mempunyai beberapa inventori di tangan. SMM pelopor ternary (523 jenis) harga 95-100 yuan/kg, harga purata tidak berubah minggu lepas. Harga ternary bahan (523 jenis) SMM 175-180 yuan/kg, harga purata tidak berubah minggu lepas.

Ramalan: Minggu ini pasaran produk tempatan kobalt perolehan terus mantap, di paras yang tidak besar. Pada separuh pertama jualan kenderaan tenaga baru yang kurang daripada yang dijangkakan, ditambah dengan subsidi cerun, kilang bateri lebih banyak tekanan di bahagian atas mencecah bahan bateri tawar-menawar lebih kuat. Dan luar negara kini kobalt mendadak sahaja, pengeluar bahan katod harga adalah lemah, sampai atas tunggu rasional tawaran tinggi bahan mentah dan lihat, reaksi sejuk. Shanghai bersih bukan feros yang kini di luar cakera stabil dan tersirat tekanan, kuasa pasaran permintaan lambat dikeluarkan, ditambah pula dengan loji bahan utama positif juga aktif memohon bekalan stabil saluran bahan-bahan mentah, kobalt tawaran tinggi akan melaksanakan secara beransur-ansur.