OptimumNano inovasi Perikatan mencari kereta tenaga baru untuk berkongsi pasaran ekonomi Blue Ocean

- Oct 09, 2017-

Perkongsian ekonomi adalah tidak syak lagi yang paling bimbang tentang bentuk pasaran tahun ini, perkongsian urut, perkongsian Basikal, berkongsi kereta dan lain-lain bentuk perkongsian tidak berkesudahan. 22 September, Jinzhou Wilayah Perbandaran dan perairan China baru tenaga industri automotif inovasi Perikatan (selepas ini dirujuk sebagai: Waterma inovasi Perikatan), diadakan di Liaoning Jinzhou Ekspo 2017 China (Jinzhou) baru tenaga industri automotif summit Forum. Perairan inovasi Perikatan secara rasmi mengeluarkan tenaga baru yang berkongsi strategi, dari perjalanan dikongsi, perkongsian kapasiti, perkongsian pelancongan dan perkongsian dalam empat aspek, melahirkan satu tenaga ekologi perkongsian platform baru.

Membuka kereta tenaga baru untuk berkongsi pasaran ekonomi ' blue Ocean '


2017 adalah dianggap saham tahun pertama ekonomi, berkongsi jenama kereta bagaikan cendawan selepas hujan, di mana kenderaan tenaga baru yang menjadi kuasa utama untuk berkongsi kereta. Menurut PwC dan Ai media perundingan dan lain-lain agensi statistik, 2016 awal China perkongsian perniagaan kereta kira-kira 30, jumlah kenderaan yang lebih daripada 40,000, di mana lebih daripada 95% bagi kenderaan tenaga baru. Dalam tempoh lima tahun akan meningkat kadar pertumbuhan pasaran lebih daripada 50%, menjelang tahun 2020, keluasan armada akan mencapai 170,000, saiz pasaran keseluruhan akan mencapai 9,28 bilion yuan.


Laman Web Kementerian komunikasi berkaitan maklumat menunjukkan bahawa China 92.7% daripada syarikat-syarikat sewa kereta mempunyai kurang daripada 50 kenderaan, di mana perusahaan besar lima teratas pasaran saham hanya 20%, manakala di Amerika Syarikat data ini adalah 94%. Bagi syarikat-syarikat Sewa Kereta, berkongsi kereta ini masih perlu membangunkan pasaran ' blue Ocean '.


"Perkhidmatan pelancongan bersepadu adalah salah satu trend dalam industri pengangkutan awam global, dan perkhidmatan pelancongan yang inovatif memandu perubahan dalam industri pengangkutan awam, dan bas-bas yang dikongsi akan menjadi arus perdana Perkhidmatan dikongsi pengembaraan di China." China pengangkutan cawangan Ketua saintifik perhubungan awam Profesor Wang Jian menegaskan di forum.

Berkongsi trafik ke 3.0 era


Berbanding dengan negara-negara maju, China adalah masih agak lemah dalam skala, rangkaian dan penjenamaan. Ia perlu untuk mengukuhkan lagi hubungan industri-industri huluan dan hiliran, membentuk skala ekonomi dan menggali lebih dalam ke dalam saham. Dalam forum ini, perikatan inovasi Waltman dikeluarkan "Perairan inovatif Perikatan berkongsi strategi laporan", buat pertama kalinya diketengahkan dalam "berkongsi trafik 3.0" paparan.


Laporan strategi perkongsian yang menegaskan bahawa perkongsian trafik 1.0, Perkhidmatan dan berasaskan titisan inovatif Syarikat, melalui penerokaan yang berterusan untuk memenuhi keperluan bilangan besar dalam perjalanan; 2.0 tempoh, kerajaan memperkenalkan dasar-dasar yang berkaitan untuk mengawal selia dalam ibadat, OFO dan lain-lain Perkongsian penyampaian yang tersusun dan penggunaan Basikal. Model rantaian perindustrian, diwakili oleh Kesatuan inovasi, secara rasminya akan berakhir tempoh 2.0, yang dikuasai oleh kerajaan bimbingan, dan membawa trafik yang dikongsi ke dalam tempoh 3.0.


"Dalam era berkongsi perjalanan 3.0, Waltman inovasi Perikatan akan memecahkan melalui sekatan tunggal enterprise, untuk membina rantai huluan dan hiliran industri untuk berkongsi, untuk menggalakkan perkongsian trafik ke arah matang dan matang, pembentukan skala ekonomi." Setiausaha Perikatan inovasi perairan berkembar Weijiang berkata bahawa Perikatan inovasi Waltman akan bersama bahagian Syarikat, syarikat-syarikat perkilangan kenderaan dan Perikatan 4 + 1 operasi Syarikat untuk menggalakkan Kesatuan lebih 1,000 rantaian industri perusahaan di pasaran, teknologi dan sumber-sumber untuk berkongsi, dengan Kesatuan teknologi pengumpulan dan pengalaman operasi, untuk menggalakkan industri membuat perjalanan dikongsi 3.0 era, jadi yang hijau dan cekap mendarat.


Sebagai tempatan baru tenaga industri automotif yang terbesar industri Perikatan, perairan inovasi Perikatan masa ini untuk melepaskan tenaga baru yang berkongsi strategi, kuat ke bahagian baru tenaga pasaran automotif, dijangka akan menggalakkan pembangunan industri , "ikan keli."


Berkongsi strategi untuk membina sebuah tenaga ekologi perkongsian platform baru

3BB409C7A663F13F5A3C283880EC54018B9317E7_size35_w572_h380.jpg

Telah dilaporkan bahawa Perikatan inovasi Wal-Mart mengeluarkan tenaga baru yang berkongsi strategi, dari perjalanan dikongsi, perkongsian perjalanan kapasiti, berkongsi dan perkongsian hidup empat babak seperti mengisi, memandu hijau perkongsian mendarat benar-benar, peranan Kesatuan akan juga menjadi tenaga kenderaan di industri kerjasama inovasi platform baru ke dalam tenaga ekologi perkongsian platform baru.

Dari segi berkongsi perjalanan, perikatan inovasi Watermark akan mencipta cara berkongsi hijau pengangkutan melalui perkongsian berkongsi tiga kereta penumpang, berkongsi kereta perbandaran dan Komuter perkongsian. Dalam orang-orang Fu Wo boleh memasuki pasaran tulen bas elektrik, dalam sumber hijau subur untuk membina kereta Komuter untuk berkongsi pemimpin atas dasar pakatan inovasi Waltz bersebelahan dengan kuasa kereta penumpang untuk berkongsi pasaran. Adalah dijangkakan bahawa menjelang tahun 2020, merupakan Naib Pengerusi Kesatuan untuk menikmati terbuka akan diletakkan pada kereta penumpang elektrik tulen 200,000, fokus kepada pembangunan time-sharing pajakan, rangkaian bas dan lain-lain platform perkongsian.

05FFA8CD5D63623A12766BF72E190E5C4A6CBA36_size31_w577_h387.jpg

Dari segi kapasiti dikongsi, perikatan inovasi akan memberi tumpuan membina model perkongsian logistik hijau. Naib Presiden unit Kesatuan gelombang baru kapasiti kapasiti platform, sedia ada kenderaan dan kenderaan sosial luar ke dalam kolam kapasiti tenaga baru, dan kemudian melalui platform besar data maklumat logistik untuk mencapai perintah, pergudangan, kenderaan, lokasi dan lain-lain jenis perkongsian maklumat, bagi pemilik dan perusahaan, pengangkutan Syarikat, syarikat-syarikat logistik, logistik platform Syarikat dan pemandu individu untuk menyediakan perkhidmatan bersepadu pembungkusan.


Di samping itu, perikatan inovasi Waltman juga telah melancarkan satu "dikongsi pelancongan", melalui "tanah, laut dan udara" pelbagai produk dan platform untuk mencapai dari bas elektrik tulen, murni RV elektrik untuk bot bersiar-siar elektrik yang tulen dan murni elektrik pesawat perkongsian pajakan, untuk mencipta sebuah pelancongan hijau yang dikongsi secara keseluruhan penyelesaian untuk eko-pelancongan untuk memberikan pengalaman baru pelancongan yang menyeluruh, multi-dimensi dan tiga dimensi.


Bagi memastikan operasi yang cekap kenderaan elektrik yang tulen, perairan inovasi Perikatan juga melancarkan pelbagai-win-win utama pantas mengisi mod - berkongsi pengisian. Kesatuan baru kenderaan mengisi Perkhidmatan syarikat tenaga teknologi Yuewo, sendiri dibina mengecas longgokan / Stesen dan sosial mengecas tumpukan ke platform operasi untuk mencapai sumber perkongsian, melalui penubuhan bijak menggunakan rangkaian model inovasi untuk menyelesaikan masalah yang sukar untuk cas semula kenderaan tenaga baru, untuk menggalakkan pembangunan kenderaan elektrik dan populariti.

2413B1D65B697A3DBF250620D2668420F7C557F9_size35_w582_h401.jpg