OptimumNano Telah Terputus Melalui Bateri Suhu Rendah

- Oct 13, 2017-

Sejak Kongres Kebangsaan CPC ke-18, negeri ini sangat penting untuk pembangunan industri automotif tenaga baru, dan telah mengeluarkan satu siri dasar dan langkah sokongan untuk menggalakkan pembangunan perindustrian dan mencapai keputusan yang positif. Tetapi sebagai industri baru, dasar yang digemari, mengejar pasaran, kenderaan tenaga baru dalam perkembangan pesat proses itu masih menghadapi masalah prestasi bateri dan menghalang promosi. Kongres Kebangsaan CPC Ke-19; pada majlis itu, sebagai sistem bateri kuasa tenaga baru dengan ketua suhu rendah, ketua teknologi dalam industri dan industri satu titik kesakitan yang besar, untuk impian penggalak kereta yang kuat.

Musim sejuk adalah "selesai" promosi kenderaan elektrik di jalan raya adalah malu utama, kajian telah menunjukkan bahawa suhu jatuh dari 25 DEG C hingga tolak 20 darjah, bateri kereta boleh melepaskan kuasa akan dikurangkan sebanyak 30%, yang diperlukan masa pengecasan akan meningkat dengan sewajarnya. Oleh itu, dalam persekitaran suhu yang rendah, operasi kenderaan elektrik biasanya muncul sebagai masalah pengecasan, masalah mengatasi perbatasan, yang tentunya akan menjadi penghalang terbesar untuk mempromosikan kenderaan tenaga baru di china utara.


微信图片_20171012175925.jpg


Untuk memecahkan prestasi suhu rendah bateri, waltmal pada tahun 2014 melancarkan projek penyelidikan bateri suhu rendah, melalui pemeriksaan berulang, pengujian dan pengoptimuman reka bentuk proses untuk kualiti bahan yang berbeza dari bateri, pengisian bateri yang rendah dapat berhasil dikembangkan secara normal pada -35 DEG -20 DEG C dan pelepasan normal, bukti air dan gred tahan debu sehingga IP67, melalui suhu tinggi dan rendah, air laut untuk 24h, kabut garam, tekanan udara rendah dan ujian prestasi alam sekitar lain, dan berjaya lulus ujian sejuk utara.


Hasil penyelidikan melalui pengenalan lapan belas autoriti profesional ujian Tianjin dan Sains bandar dan Sains Inovasi Majlis Shenzhen, pakar-pakar telah diklasifikasikan sebagai "peringkat domestik yang utama, untuk mengisi jurang dalam bidang bateri rendah kami, dan pada Disember 2016 memenangi" 2016 Anugerah inovasi teknologi tenaga automotif China "honorary.

Pada tahun 2016 November, udara sejuk yang kuat melanda bahagian utara China, sebahagian besar salji di Timur Laut China Timur, Inner Mongolia, kenderaan tenaga baru yang dilengkapi dengan bateri waltmal berjaya menahan suhu rendah -25 DEG C dan di bawah ujian suhu rendah, dengan mudah menyeberang di Heilongjiang, Inner Mongolia, Xinjiang dan kawasan alpine utara yang lain, kenderaan elektrik yang begitu tulen berjaya mengucapkan selamat tinggal kepada era "hibernate".


微信图片_20171012175918.jpg


Pada masa ini, terdapat ribuan kenderaan yang dilengkapi dengan kenderaan elektrik bateri waltmal yang beroperasi di rantau utara, termasuk bas komuter, bas, kereta dan lain-lain jenis kenderaan logistik. Antaranya, rantau Inner Mongolia melabur lebih daripada 1000 bas elektrik dan kenderaan logistik tulen, Heilongjiang juga mempunyai hampir 200 bas yang beroperasi. Sehingga September tahun ini, dengan kenderaan elektrik bateri rendah yang optimum telah berada pada suhu minimum musim sejuk -38 darjah, -25 darjah Xinjiang Heilongjiang kereta api Urumqi, Inner Mongolia Hohhot -23 darjah kawasan utara utara stabil dan operasi lancar untuk lebih daripada 19 bulan. Ini adalah penemuan utama dalam inovasi teknologi optimum, adalah bukti terbaik prestasi bateri yang optimum.

Pelepasan caj normal A-20 C dan bateri rendah dari penyelidikan pertama ke pengeluaran besar-besaran, untuk ujian berjalan yang sebenarnya, bukan sahaja menunjukkan tahap teknikal dan tanggungjawab sosial Waterma, tetapi juga bermakna bahawa di kawasan utara negara kita untuk mempromosikan elektrik tulen kenderaan mempunyai penyelesaian yang matang. Sejak itu, kawasan utara kenderaan elektrik tulen akan menghilangkan rasa sakit "hidung" musim sejuk, mempromosikan penggunaan kenderaan tenaga baru di China akan mencapai lonjakan besar dalam ujian salji dan ais!


微信图片_20171012175925.jpg