Optimistik tentang prospek Li Ka-shing dalam bidang kenderaan elektrik dan litium bateri

- Jan 11, 2017-

Dari akhir tahun 2009 setakat ini, mitos pegangan modal keuntungan berterusan. Semalam Syarikat telah mengumumkan bahawa ia telah mengambilalih seluruh kepentingan Kesatuan rahmat Holdings Limited, Syarikat sasaran, bagi jumlah balasan sebanyak HK $ 2.75 bilion. Di samping itu, Jiasheng Holdings akan panjang dan Pengerusi Li Ka-shing 18.9% diskaun penempatan 400 juta saham. Pada ketika ini, keuntungan modal Holdings akan Union rahmat Holdings Limited dan anak-anak syarikatnya dalam lombong-sehari (Hong Kong) ke dalam beg itu, kemasukan formal dalam bidang kenderaan elektrik dan bateri litium.

Berita dicetuskan harga saham meningkat, 26 Jan Jiasheng Holdings ditutup sehingga 62.22 peratus, cakera telah disentuh 1.57 Hong Kong dolar tinggi. Malah, pegangan Jiasheng mitos taufan telah lama telah dipentaskan. Pada lewat tahun lepas, Syarikat telah mengumumkan pemilikan lombong-hari ke dalam perniagaan tenaga baru Panas, saham akan mendaki sepanjang jalan dari 1 Disember 2009 ke HK $ 0.130 sepanjang jalan sehingga 26 Januari 2010 1.460 dolar Hong Kong, kurang daripada Februari antara musim menuai akan 10 kali.

Operasi modal yang pandai

Ia adalah bernilai mengingatkan pengambilalihan syarikat yang terkandung dalam kemahiran modal operasi, Syarikat tidak membayar tunai, tetapi dari dalam Li Ka-shingand #39; s hak mengeluarkan hampir 200 juta Hong Kong dolar dalam tunai hasil tuaian.

Jumlah pertimbangan untuk pemerolehan adalah HK $ 2.75 bilion. HK $ 2,493 juta telah dibayar bagi pengeluaran tahun 8 bon boleh tukar kupon sifar dengan harga bon boleh tukar daripada HK $ 0.2 juta, iaitu HK $ 100 juta dalam bentuk Wang Tunai; HK $ 156.7 juta telah dibayar pada HK $ 0.2 sesaham bagi kira-kira 783.5 juta saham saham pertimbangan; , Boleh ditukar sepenuhnya kepada 12.466 bilion saham. Terhadap harga terbitan saham pertimbangan dan harga pelaksanaan bagi bon boleh ubah tersebut adalah kira-kira 77.78% diskaun harga penutup sebelum penggantungan itu; Jika pembeli sepenuhnya mempunyai saham penukaran tersebut, pegangan saham akan meningkat kepada 83.6%. Setelah selesai, di mana pemilik Zhong Xin Jia Jia lombong-hari dan Miao Zhenguo akan dilantik ke jawatan Pengarah Eksekutif.

Melihat pada yang Jiacheng Holdings Li Ka-shingand #39; s hak mengeluarkan Pelan. Meletakkan harga sesaham adalah HK $ 0.73, mewakili diskaun sebanyak 18.9% berbanding dengan harga dagangan yang sebelumnya. Meningkatkan 292 juta dolar Hong Kong, dolar Hong Kong bersih 2.905 bilion. Syarikat mengatakan bahawa HK $ 100 juta telah digunakan untuk membiayai sebahagian daripada balasan untuk pengambilalihan perniagaan produk bateri dan bakinya akan digunakan untuk membiayai kos pembinaan pembinaan kemudahan pengeluaran bateri dan menambah Companyand #39; s modal bekerja.

Oleh itu, perolehan tunai kos bahagian daripada pengambilalihan asas Jiasheng Li Ka-shing untuk membayar Syarikat kepada ekuiti dan bon-bon boleh tukar sebagai harga dan Li Ka-shingand #39; s hak mengeluarkan menerima $ 190.5 juta tunai.

Peserta pasaran berkata bahawa sebagai perolehan harga akan companyand #39; s saham, bon boleh ubah, tunai gabungan ini untuk membayar, tidak akan menyebabkan perubahan dalam companyand #39; s kepentingan mengawal. Ini bermakna bahawa dalam Poli di lombong hari pula tidak backdoor dan kewujudan boleh ditukar bon, tetapi juga untuk masa depan dalam senarai lombong-hari foreshadowed. Ditambah pula dengan Li Ka-shingand #39; s kesan bintang, secara semula jadi akan menyebabkan pasaran yang dicari-cari.

Optimistik tentang prospek pasaran

Li Ka-shing saham pegangan dalam pasaran kereta elektrik, langkah itu tidak boleh membantu tetapi membuatkan orang dan Buffett pendam litium bateri Syarikat cerita. Sudah tentu, wang besar dalam bidang ini bukanlah hanya modal kedua-dua lelaki. Zhong Xin Jia Lei hari tenaga pada separuh kedua tahun yang lepas untuk menghabiskan 30 bilion yuan pelaburan dalam projek-projek kenderaan elektrik, rekod pelaburan domestik dalam bidang yang paling.

Penyelidik Xiangcai sekuriti Feng Shun memberitahu pemberita kereta elektrik dan litium bateri pasaran pada masa hadapan untuk membayangkan sebuah ruang yang besar, yang disebabkan oleh pemodal perlu mengambil bahagian dalam salah satu daripada sebab-sebab utama. Pada masa ini, satu bateri litium keperluan kenderaan elektrik adalah bersamaan dengan telefon mudah alih 1 juta kali. Jika kereta elektrik untuk menggalakkan, akan melepaskan sejumlah besar permintaan pasaran. Shun Feng yang membuat analogi untuk: andquot; dalam jualan kereta kami Tahunan di antara 10 juta untuk mengira, jika thousandth satu kereta elektrik, setahun tiada akan 10,000, permintaan terhadap bateri litium akan bersamaan dengan 100 juta unit jumlah telefon mudah alih. andquot;

Pasaran hari khabar angin itu yang pada bulan Februari tahun ini, negeri ini akan memperkenalkan rancangan subsidi peribadi untuk membeli kenderaan elektrik yang tulen. Dengan grid Kebangsaan semasa dan susunatur Grid Tenaga selatan China positif pasaran Stesen mengecas elektrik Kereta, adalah tidak sukar untuk menggambarkan industri kereta elektrik, satu pelan tindakan yang indah. Shun Feng berkata: andquot; Selepas 5 tahun, kadar pertumbuhan kompaun litium bateri perniagaan sebanyak 25%, disebabkan terutamanya oleh telefon mudah alih dan yang didorong oleh pasaran komputer notebook. Sejak itu, jika pasaran kereta elektrik boleh mempunyai satu kejayaan, maka ingatlah pertumbuhan ini bukanlah sukar. andquot;