Nissan Bercagar Untuk Fasa Pertama Pelaburan Storan Tenaga

- Jul 26, 2017-

Menteri Perniagaan Greg Clark, mengumumkan semalam, bahawa fasa pertama pelaburan £ 246 juta Kerajaan ke dalam teknologi bateri dan penyimpanan tenaga di UK telah bermula.

Nissan merancang untuk berada di barisan hadapan teknologi EV dengan melancarkan teknologi Kenderaan-ke-Grid (V2G), di bawah platform Pintar Pintarnya.

Teknologi V2G membolehkan kenderaan elektrik disepadukan sepenuhnya ke dalam grid elektrik dan akan membantu meningkatkan keupayaan grid untuk mengendalikan kuasa yang boleh diperbaharui, menjadikan sumber yang boleh diperbaharui lebih terintegrasi dan mampu dimiliki.

Pemilik dan pemilik EV swasta dengan armada EV yang besar akan berpeluang membuat hab tenaga bergerak dengan mengintegrasikan kenderaan mereka ke grid.

Pemilik EV EV boleh menyambung ke grid untuk mengecaj pada "tempoh permintaan murah, tempoh tarif murah", dengan pilihan untuk kemudian menggunakan elektrik yang disimpan di dalam bateri kenderaan di rumah dan di tempat kerja apabila kos lebih tinggi, atau bahkan memberi makan kepada grid yang boleh menjana pendapatan tambahan untuk pemilik EV.

Pengarah Perkhidmatan Tenaga Eropah, Francisco Carranza berkata: "Nissan telah berkata untuk masa yang lama bahawa masa depan adalah elektrik. Pemikiran ke hadapan membawa kami untuk menghasilkan Leaf Nissan.

"Kenderaan kami boleh dipasang ke grid dan menyokong syarikat penghantaran dan pengedaran dalam membuat grid UK lebih mampan dan lebih stabil. Peningkatan penembusan kenderaan elektrik, pengenalan penjanaan dan simpanan lebih banyak dan lebih banyak dan peningkatan keseluruhan penembusan tenaga boleh diperbaharui perlu dilakukan dengan bijak.

"Sebagai tambahan kepada kenderaan elektrik Nissan dan kenderaan kepada perkhidmatan grid, kami juga mempunyai rancangan untuk bateri kami sebaik sahaja mereka digunakan dalam kereta - sebagai unit simpanan tenaga pegun yang boleh diisi oleh sumber yang boleh diperbaharui."

-nissan-powers-up-uk-based-european-r-d-hub-with-vehicle-to-grid-technology_w268.jpg