Baru subsidi kenderaan tenaga industri mempunyai sedikit kesan

- Mar 13, 2017-

Ahli-ahli Jawatankuasa Kebangsaan CPPCC, Zhejiang Geely memegang Pengerusi Kumpulan Li Shufu pada waktu petang hari selepas Mesyuarat Kumpulan selepas satu temu bual dengan pemberita, berkata, kenderaan itu baru subsidi tenaga kepada kesan industri yang tidak besar. andquot; Tahun ini merupakan 20% dari cerun, menjelang tahun 2020 bagi sifar, tetapi langkah-langkah baru akan teruskan with.andquot; Li Shufu berkata.


Andquot 5 Mac; channelandquot Menteri; Kementerian industri dan Menteri Miao Wei berkata bahawa tahun ini untuk mengkaji kenderaan tenaga yang baru pada tahun 2020, Lagipun subsidi untuk mengeluarkan dari subsidi kerajaan, pertimbangan semasa penggunaan bahan api kereta tradisional, mata dan tenaga not to exceed mata untuk mewujudkan sistem dagangan, dan telah mendapatkan komen dalam talian.


Pada masa sama Li Shufu yang muka subsidi untuk slush Syarikat akan mengambil langkah-langkah yang relevan untuk menangani, mengurangkan kos dan meningkatkan daya saing produk.


Pada akhir 2016, Kementerian perindustrian dan teknologi maklumat, Kementerian Kewangan, Kementerian Sains dan teknologi, pembangunan dan pembaharuan Suruhanjaya bersama dikeluarkan andquot; pada penyelarasan kenderaan tenaga baru mempromosikan penggunaan noticeandquot dasar subsidi kewangan; mengikut tawaran baru tahun ini, baru tenaga kenderaan subsidi daripada 2016 berkurangan 20%, subsidi kewangan tempatan hendaklah tidak melebihi 50% subsidi Pusat Basikal. Pembelian individu subsidi kereta elektrik yang tulen untuk benar-benar dibatalkan menjelang tahun 2020.


2017 kerja kerajaan melaporkan andquot; secara tegas meletakkan langit biru untuk mempertahankan perang, andquot; Li Shufu memberitahu pemberita bahawa tahun ini Geely akan meningkatkan susun atur kenderaan tenaga baru, mula andquot; Biru Geely Actionandquot; Program, oleh 2020 tenaga jualan kenderaan baru menyumbang sebanyak lebih daripada 90%.