Tenaga baru untuk mengambil bergantung pada suku tahun kedua

- Mar 09, 2017-

Februari bulan ini merupakan off-season jualan Kereta, ini yearand #39; s membuat perubahan dasar pasaran automotif tenaga baru yang amat sejuk. Waktu petang 7 Mac, JAC mengumumkan pengeluaran dan jualan Express menunjukkan, syarikat pengeluaran kereta penumpang elektrik tulen Februari dan jualan telah 414, 125, masing-masing, turun 69.29%, 89.42%. Daripada pada bulan Januari JAC pengeluaran 6, jualan 0 data telah bertambah baik, tetapi yang masih menunjukkan pasaran sejuk tenaga di pasaran tenaga baru.

Sebagai tambahan kepada JAC, petang 7 Mac automobil Changan dan Beijing automobil dan harga kereta lain telah juga mengeluarkan pengeluaran dan jualan laporan. Terdapat pasaran peserta kepada Syarikat e berkata bahawa sejak tahun baru kerana pasaran auto ini tidak Panas, inventori saluran terus melebihi tekanan di sebalik mengepung kubur itu.

Tenaga baru untuk mengambil bergantung pada suku tahun kedua

Menurut data yang dikeluarkan oleh Persatuan China pengeluar automobil, jumlah jualan kenderaan tenaga baru pada bulan Januari tahun ini adalah 6889 dan 5682 masing-masing, turun sebanyak 69.1% dan 74.4% masing-masing dalam tempoh yang sama tahun lepas. Terdapat media bahawa Beijing Disember 35 model dalam penjualan model mempunyai 15 jualan 0, yang meliputi pengetahuan kacang, BYD e5, JAC IEV dan lain-lain model panas dahulu.

Jualan kereta tenaga baru JAC mungkin lebih baik dan Beijing pada bulan Februari mengeluarkan polisi subsidi tempatan diperkenalkan. Orang yang berkaitan menjaga harga kereta kepada Syarikat e berkata bahawa hanya dalam pertengahan bulan Februari di Beijing untuk menentukan piawaian tempatan subsidi dan pengenalan andquot tempatan di; directoryandquot kecil; kawasan-kawasan lain dasar subsidi tempatan telah tidak bertanah. Slash negara subsidi, subsidi tempatan tetingkap, plus tahun lepas Kumpulan 1-5 andquot dikeluarkan; disyorkan kenderaan tenaga baru directoryandquot; perbicaraan semula, adalah sebab utama kesan pasaran automotif tenaga baru.

Telah dilaporkan bahawa 2017 baru tenaga kenderaan di seluruh negara subsidi jatuh sebanyak 20%, Beijing subsidi tempatan selaras dengan jumlah 50% subsidi negara untuk menentukan amaun tertentu negara melengkapkan dan mengisi jumlah tidak melebihi 60% daripada harga kenderaan, sekurang-kurangnya hanya 1 juta yuan. Mengharapkan subsidi Negeri, Beijing untuk membeli kenderaan elektrik yang tulen, subsidi minimum semasa sebanyak 30,000 yuan, jumlah subsidi yuan 66,000, berbanding 2016 yang maksimum telah mengecut 20,000 yuan dan 44,000 yuan.

andquot; Kebanyakan harga kenderaan tenaga baru yang masih dalam tempoh polisi penghadaman, andquot; pegawai itu berkata, dengan Kumpulan hari Kumpulan baru dan kedua kenderaan tenaga baru untuk mempromosi direktori diterbitkan dan dikeluarkan andquot; untuk menggalakkan pembangunan programandquot tindakan industri automotif kuasa bateri; suku kedua tenaga baru pasaran auto akan secara beransur-ansur kembali kepada normal, industri ini akan mengekalkan lebih 40% daripada pertumbuhan tahunan yang tinggi.

Ketua Setiausaha Timbalan Persatuan industri automotif Xu Yanhua Tempahan berkata, andquot; Januari Chinaand #39; s baru tenaga kenderaan jualan merosot, adalah dianggarkan bahawa data pada bulan Februari ini tidak yakin, yang dijangka diadakan pada theandquot;. Beliau percaya bahawa kejatuhan boleh membantu industri automotif tenaga yang baru untuk memasuki tempoh pelarasan suis. Persatuan industri automobil ini yearand #39; s baru tenaga kenderaan jualan ramalan 800,000, tahun lepas, Chinaand #39; s tenaga kenderaan baru 507,000 mencecah jualan, 1.8% daripada nisbah jualan kereta baru.

Laporan penyelidikan yang diterbitkan broker baru juga memegang andquot; Xianyihouyangandquot; sudut pandangan. Guoxin sekuriti berkata bahawa dengan selesainya penggabungan industri automotif tenaga baru, industri ini telah habis digunakan, baik secara beransur-ansur tunai, ke dalam susun atur peluang. Di peringkat industri, termasuk kereta milik Negeri, Beiqi tenaga baru, termasuk perusahaan juga menghabiskan kenderaan tambahan tenaga baru.