Hampir lapan peratus litium bateri perniagaan tahun lepas, bersih keuntungan pertumbuhan harga kereta tahun ini atau baik masa tidak lagi

- Feb 24, 2017-

Dengan jumlah jualan tenaga baru kenderaan pada 2016 melebihi 500,000, sebagai satu bahagian penting dalam kenderaan elektrik, keupayaan lebihan struktur untuk menjadikan kuasa litium bateri yang disenaraikan Syarikat tahun lepas untuk mencapai keuntungan yang ketara.


Data menunjukkan bahawa pada 23 Februari 122 notis prestasi Laporan Tahunan 2016 Syarikat bateri litium, menurut notis perubahan terbesar dalam margin keuntungan bersih, hampir Bacheng perusahaan untuk mencapai pertumbuhan keuntungan bersih mengumumkan. Antaranya, margin keuntungan bersih maksimum lebih daripada 100% peningkatan bilangan syarikat yang mencapai 48; Notis had keuntungan bersih sebanyak lebih 100 juta yuan perusahaan sehingga 68.


Antaranya, BYD dijangka 2016 keuntungan bersih sehingga 5.2 bilion. Dan mempunyai fluorida tradisional di pasaran stabil pemulihan, supaya lebih mendapat manfaat daripada fluorine yang lebih penting, Syarikat menjangkakan keuntungan bersih 2016 sebanyak 529 juta yuan, meningkat sehingga 1250%


Walau bagaimanapun, dengan pengenalan kenderaan tenaga baru pada tahun 2017, kuasa bateri Syarikat akan mengurangkan kos tekanan. Pakar-pakar industri litium memberitahu pemberita bahawa sebahagian daripada kilang kenderaan kenderaan elektrik pada tahun 2017 untuk pengilang bateri harga keperluan daripada pada 2016 bagi mengurangkan 35%-40%. pengeluar kereta tenaga baru 2017 bagi memastikan jenama sendiri pasaran dan keuntungan, dengan tegas akan mengawal kos sokongan kuasa bateri litium, harga pengeluar bateri berkuasa rendah.


00


Hampir lapan ke pertumbuhan keuntungan bersih litium


60 keuntungan bersih lebih 100 juta yuan


Malah, daripada berada di ambang industri untuk meningkatkan andquot dalam; kuasa bateri andquot syarat-syarat biasa (tahun 2017) industri; untuk mewujudkan kuasa sisa sempurna bateri penggunaan standard sistem andquot; tenaga kenderaan kuasa bateri baru kitar semula Interim Measuresandquot; (Draf), dan kemudian pada bulan Januari tahun ini, membabitkan bateri daripada tenaga dan kos andquot; auto industri jangka panjang pembangunan planandquot; Jabatan-Jabatan berkaitan untuk dalam industri bateri litium kuasa memperkenalkan polisi-polisi kuasa berbunga penuh industri bateri litium.


122 yang mengumumkan notis prestasi Laporan Tahunan 2016 Syarikat bateri litium, 5.2 bilion pendapatan keuntungan bersih membuat BYD yang menduduki tempat pertama; kedudukan kedua dalam transit teknologi notis bersih keuntungan yuan 1.778 bilion, peningkatan sebanyak 80%; Industri untuk pendapatan 1.689 bilion yuan menduduki tempat ketiga, 581% tahun ke tahun. Pertumbuhan keuntungan bersih, teknologi singa yang dijangka pada 2016 untuk mencapai keuntungan bersih sebanyak 160 juta yuan, meningkat sehingga 5647.95%;


Ia adalah diperhatikan bahawa, dari segi teknologi, bahan-bahan heaven-sent, Cangzhou Pearl dan Ke Heng saham dan wakil-wakil lain bahan-bahan katod litium, electrolytes, peralatan, bateri litium dan Segmen-segmen lain perusahaan, 2016 prestasi tahun-atas-tahun meningkat, keuntungan bersih meningkat sebanyak 652%, 310%, 150% dan 148% masing-masing. Sebaliknya, walaupun boleh tahun keuntungan bersih tahun peningkatan bukanlah tinggi Li Wei bilion, keuntungan bersih 2016 juga mencecah 242 juta yuan untuk 284 juta yuan.


Di samping itu, wartawan itu mendapati bahawa kebanyakan perniagaan bateri litium kuasa mengumumkan bahawa walaupun perniagaan utama dalam tempoh pertumbuhan yang pesat, tetapi disebabkan oleh kuat pasaran permintaan, permintaan produk, mengakibatkan tertunggak pesanan, harga jualan produk yang meningkat dengan ketara untuk menggalakkan companyand #39; s pendapatan operasi dan keuntungan skala pertumbuhan pesat.


Tumpuan pelaburan Syarikat bateri


Bahan mentah dan peralatan Syarikat lebih daripada penggabungan dan pengambilalihan


2017, andquot baru; kuasa bateri conditionsandquot perniagaan; tidak lama lagi akan diperkenalkan, perubahan dalam keperluan keupayaan, supaya bateri kuasa Syarikat untuk meningkatkan pelaburan dalam pengeluaran berikutnya.


Pemberita belajar bahawa semasa kuasa bateri telah ditubuhkan untuk BYD, CATL, Watima, Guoxuan dan tentera daripada lima Syarikat yang terdiri daripada pelapis yang pertama, kapasiti pengeluaran terletak dalam perniagaan bateri pelapis kedua lebih daripada dua kali ganda. Data menunjukkan bahawa di pada 2016 lima kuasa bateri perniagaan penghantaran jumlah keseluruhan lebih daripada 20GWH, lebih daripada 75% daripada Chinaand #39; s kuasa pasaran bateri litium.


andquot; Kuasa bateri ambang pintu untuk memperbaiki, akan sebahagian besarnya menjejaskan seluruh industri. Beberapa perusahaan kecil dan sederhana adalah terikat kepada penggabungan syarikat-syarikat yang lebih berkuasa dan acquisitions.andquot; Penganalisis industri automotif sekuriti negara Cao berkata.


Menurut statistik, pelaburan sebenar dalam 2016 litium industri di jumlah lebih daripada 60 bilion yuan. Antara mereka, kuasa bateri, bahan katod, jumlah pelaburan diafragma sehingga. Kuasa bateri dan katod bahan pelaburan yang besar, bergantung kepada permintaan pasaran dan kesan projek individu keperluan dana, dana-dana mempunyai pergantungan yang kuat. Kepada kuasa bateri 1GWH, sebagai contoh, dana diperlukan melabur dalam lebih daripada 800 juta yuan (Barisan pengeluaran tempatan peralatan), jumlah perniagaan besar bukan tenaga bateri itu sendiri boleh dilengkapkan.


Selari dengan pelaburan adalah kerap penggabungan dan pengambilalihan. 2016 litium domestik industri percantuman dan pengambilalihan projek hampir 60, pengambilalihan jenis utama penggabungan dan pengambilalihan seluruh industri penyatuan dan merentas sempadan pengambilalihan tersebut dimulakan. Seperti bateri litium bahan mentah dan peralatan Syarikat mempunyai kadar pulangan, lebih cenderung untuk menjadi subjek penggabungan dan pengambilalihan yang lebih tinggi.


Ianya bernilai menyebut bahawa pelapis yang kedua juga pasti tidak akan kekurangan harga, teknologi, Keselamatan dan aspek-aspek lain mempunyai kelebihan persaingan yang komprehensif syarikat, syarikat-syarikat ini dijangkakan kemungkinan masih di masa hadapan melalui pelbagai cara untuk mengembangkan kekuatan sendiri, merapatkan jurang dengan pelapis yang pertama.


Malah, Terdapat sejumlah kuasa bateri mula memperluaskan perancangan keupayaan. Tandas awam bilion dijangka pada tahun 2017 awal untuk mencapai pengeluaran kapasiti 5GWh-6GWh, 2017 dijangka mencapai 9GWh; Kumpulan hari pada tahun 2017 awal akan mencapai keupayaan pengeluaran 8GWH litium bateri; Fu boleh 2017 akan mampu untuk mempunyai kapasiti pengeluaran tahunan 5GWh.


Dalam hal ini, negara baru tenaga kenderaan teknologi inovasi projek Ketua Kumpulan pakar integrasi proses percantuman dan pemerolehan akan mempercepatkan baris tiga atau empat Syarikat kuasa bateri daripada proses ini, terutamanya mundur teknologi, kedudukan low-end perusahaan Binggang berkembar. andquot; Sekarang bahawa overcapacity, malah, kapasiti pengeluaran yang baik bukanlah lebihan, yang daripada beberapa syarikat yang tersenarai dalam Express boleh dilihat, syarikat-syarikat terkemuka tidak bimbang untuk jualan produk.