Polisi Makro-Komprehensif Kenderaan Tenaga Baru Di Pelbagai Provinsi Dan Perbandaran Telah Dikeluarkan Untuk Memenuhi Era Tenaga Baru

- Nov 27, 2017-

Dasar makro komprehensif kenderaan tenaga baru di pelbagai wilayah dan majlis perbandaran telah dikeluarkan untuk memenuhi era tenaga baru

Terdahulu, Shanghai, Guangzhou, Zhongshan, Qingyuan, Meizhou, Tangshan, Chengdu, Urumqi dan wilayah-wilayah dan bandar-bandar lain juga telah mengeluarkan dasar tenaga makro yang komprehensif makro.


Tangshan, Hebei

Pada 30 Oktober, Kerajaan Rakyat Tangshan City, Wilayah Hebei, mengumumkan "Pekeliling untuk Melaksanakan Had Kenderaan Motor di Winter and Spring" dan memutuskan untuk melaksanakan langkah-langkah untuk menghadkan jumlah kenderaan bermotor di bandar. Di antara mereka, kenderaan elektrik tulen, kenderaan hibrid plug-in, kenderaan sel bahan bakar dan kenderaan kurang upaya (orang kurang upaya yang memandu) dengan plat nombor undang-undang yang digantung tidak terhad.


Guangzhou

Pada 27 Oktober, Pendapat Panduan Mengenai Penyelesaian Pembangunan Sihat Kenderaan Bersama (Industri Perkongsian Masa) di Guangzhou yang dikeluarkan oleh Suruhanjaya Pengangkutan Guangzhou menunjukkan bahawa menggalakkan penggunaan kenderaan tenaga baru dan tidak menggalakkan penggunaan kenderaan tenaga bukan boleh diperbaharui untuk pajakan perkongsian masa Perniagaan, operasi kereta sewa perkongsian masa bukan tenaga baru harus dikemas kini secara beransur-ansur sebagai kenderaan tenaga baru.


Chengdu

Pada 27 Oktober, Chengdu City akan secara rasmi melaksanakan Pendapat Pandu untuk Menggalakkan dan Menyeragamkan Pembangunan Industri Pajakan Perkongsian Masa bagi Kenderaan Tenaga Baru. Chengdu dengan jelas menjelang akhir tahun 2018, bandar ini pada dasarnya membentuk rangkaian perkhidmatan sewa kenderaan yang membahagikan masa bagi kenderaan tenaga baru yang mencecah 2,500 saluran perkhidmatan, Pengisian timbunan mencapai 10000. Menjelang penghujung tahun 2020, bandar ini telah membentuk satu rangkaian masa pajakan perkongsian perkhidmatan yang meliputi pelbagai kenderaan tenaga baru, mencapai 5,000 cawangan perkhidmatan dan 20,000 stesen pengecasan.


Pada 26 Oktober, Notis Pentadbiran Lesen Pengendali Kereta Pengangkutan Jalan Bandar pada 2018 yang diisytiharkan oleh Biro Pengurusan Lalu lintas Chengdu menunjukkan bahawa semua tren barang Chengdu (selain trak tenaga baru) yang belum mendapat "Lesen Memandu untuk Jalan Raya "Freight Car" dilarang Setiap hari dari 7:00 hingga 22:00 di Jalan Lingkaran Ketiga (termasuk), "Daerah New Selatan", Tianfu Avenue (Jalan Tianfu ke Jalan Foothills Avenue), Panda Avenue (Sichuan ke Sharon Road) Jalan Donglin (Jalan Lingkaran Ketiga ke Panda Avenue) jalan-jalan bandar.


Kenderaan pengangkutan asing (kecuali trak tenaga baru) dilarang berjalan setiap hari di antara 7:00 dan 22:00 di Lebuhraya Ring (dalam jalan gelanggang lebuh raya), "Zon Baru Selatan", dan dari Tianfu Avenue (Tianfu Fourth Street to Foothills Avenue).


Shanghai

Baru-baru ini, "Notis mengenai Menguruskan Permohonan bagi Projek-projek Utama Projek Khas Spesifikasi bagi Kenderaan Tenaga Baru untuk Rancangan R & D Negeri" yang dikeluarkan oleh Shanghai menunjukkan bahawa setiap unit pelapor menyelesaikan perisytiharan dalam talian mengikut keperluan pemberitahuan Kementerian Sains dan Teknologi dan projek yang dilampirkan dengan meterai rasmi unit pelaporan pra-deklarasi, mengikut tarikh akhir yang disampaikan di Jalan Qinzhou ke-100, Bangunan Shanghai 1, Dewan Sains Sains dan Teknologi Shanghai. Surat tersebut akan selesai selaras dengan notis pemberitahuan yang diperlukan untuk melengkapkan audit.


Zhongshan

Zhongshan City, "Zhongshan City, yuran letak kereta yang dibebankan oleh kerajaan," mencari nasihat, Zhongshan merancang untuk memasang jabatan keselamatan awam (perubahan) menerbitkan 20% diskaun plat kenderaan tenaga baru untuk menggalakkan penggunaan kenderaan tenaga baru.


Qingyuan

"Qingyuan City untuk mempromosikan aplikasi program skor penilaian tenaga tenaga" jelas, daerah Qingyuan daerah (bandar-bandar, daerah) sebagai unit 2016-2019 setiap tahun tenaga semulajadi bus baru untuk mempromosikan aplikasi penilaian.


Program itu menunjukkan bahawa mencapai lebih daripada 60 mata sebagai tahun untuk mempromosikan penggunaan bas tenaga baru untuk menyelesaikan matlamat untuk menyiapkan sasaran penilaian wilayah di bandar, kawasan tersebut dapat menikmati ketentuan-ketentuan subsidi di kota belum selesai provinsi sasaran penaksiran, sesuai dengan penyiapan sasaran yang sebenarnya Subsidi yang diterima oleh saldo dana, sama dengan pemotongan di daerah yang belum selesai tahun depan subsidi harga harga minyak, potongan setara tidak lebih dari 80%. Potongan tahunan geran keutamaan dana Penyiapan lebih daripada 60 mata di kawasan sasaran apabila kenderaan tenaga baru yang baru dan terkini.


Meizhou

"Meizhou kenderaan tenaga baru untuk mempromosikan pelaksanaan program," yang dikeluarkan pada tahun 2017, tahap bandar akan terus meningkatkan penerapan jalur bas elektrik tulen, dan program teknologi kenderaan yang jelas, model promosi, lokasi infrastruktur, pengurusan operasi dan sokongan perkhidmatan , Kesedaran penuh bas elektrik bandar semua elektrik. Menjelang tahun 2020, realisasi dasar bas elektrik, pemilikan bas elektrik yang bersih di bandar itu menyumbang lebih daripada 75% daripada jumlah bas. Menjelang 2020, bandar ini telah membina 25 stesen pengecasan, di mana 13 adalah stesen pengecasan berdedikasi untuk bas, 1 stesen pengecasan berdedikasi untuk kenderaan, 12 stesen pengisian cepat untuk intercity dan 1 untuk stesen pengisian awam bandar. Terdapat 700 stesen pengecas untuk kegunaan awam, Mengisi timbunan 8500.


Urumqi

Urumqi baru-baru ini mengeluarkan "di bandar ujian dan ujian keselamatan kenderaan ujian dan notis perkara berkaitan" menunjukkan bahawa kenderaan kecil (3.5 tan kenderaan berat kurang dari 3.5 tan) 120 yuan / kereta · kali; kenderaan bersaiz sederhana (berat kenderaan 3.5 tan hingga 6 tan dengan 6 ton) 140 yuan / kereta · kali; kenderaan besar (kenderaan seberat 6 tan atau lebih) 160 yuan / kereta · kali.


Pekeliling itu menegaskan bahawa untuk mempromosikan pembangunan pengangkutan awam bandar dan industri sewa dan meningkatkan sokongan untuk dasar kenderaan tenaga baru, pemeriksaan keselamatan bas, teksi dan kenderaan tenaga baru akan separuh.


Nota Editor:

Tidak perlu dikatakan, era tenaga baru telah tiba. Tetapi bagi kenderaan tenaga baru, pembekal "hati" - syarikat bateri, sama ada ia telah siap sepenuhnya untuk perang, marilah kita tunggu dan lihat!