Berita mingguan litium

- Feb 12, 2017-

Selepas minggu pertama kerja, grid tenaga litium OFweek untuk semua orang untuk terus menamatkan minggu industri litium. Samsung minggu ini, peristiwa-peristiwa utama dalam Samsung SDI menanam kebakaran, bateri litium sisa kitar semula akan menjadi perintis, Kementerian industri dihukum tujuh kenderaan tenaga baru dan sebagainya. Letand #39; s mengambil melihatnya!

Sintesis industri

1. bateri kitar semula akan dipandu dalam pembangunan kenderaan tenaga baru

Kementerian perindustrian, Kementerian Perdagangan, Kementerian Sains dan teknologi yang baru ini mengeluarkan promosi panduan pembangunan industri tenaga boleh baharu. Yang dicadangkan, tumpuan Beijing-Tianjin-Hebei, segi tiga emas, Delta Sungai Pearl dan lain-lain tenaga kenderaan pembangunan dan tumpuan bidang baru, pilih beberapa bandar-bandar menjalankan tenaga kenderaan kuasa bateri baru demonstrasi perintis kitar semula.

Pendapat, akan menggalakkan pembubaran kereta sekerap yang menggunakan peralatan perkilangan, dan aktif dalam mempromosikan enjin dan bahagian-bahagian utama dan pengilangan, pelaksanaan perkilangan semula produk bahawa bahagian-bahagian pengeluaran perkilangan semula produk teknologi direktori, pembangunan automotif kitar semula penggunaan standard, yang tinggi bahagian auto. Dalam bidang kenderaan tenaga baru, akan menjalankan tenaga kenderaan kuasa bateri baru kitar semula juruterbang, mewujudkan dan meningkatkan sisa kuasa bateri sumber penggunaan standard sistem, menggalakkan penggunaan sisa kuasa bateri Lata. Melalui kitar semula mekanisma yang inovatif, meneroka penubuhan sistem sambungan tanggungjawab pengeluar, meningkatkan sekerap kereta sumber industri rantaian, dijangka menjelang 2020, Chinaand #39; s dimansuhkan kenderaan kadar kitar semula akan mencapai 95%.

2. Kementerian industri dan harga kereta tenaga baru 7 hukuman

4 Februari, Kementerian industri yang diumumkan di laman web rasmi Jinhua belia automobil Manufacturing Co., Ltd., SAIC Tangshan bas Co., Ltd., Chongqing Lifan penumpang kereta Co., Ltd., Zhengzhou Nissan Motor Co., Ltd., Shanghai Shenwo bas Co., Ltd., pembuatan kereta Khas Nanjing menanam Co., Ltd., Chongqing Hengtong bas Co., Ltd. Harga kereta tujuh buku penalti pentadbiran.

Inilah 2016 kedua pada 20 Disember, Kementerian industri Suzhou Jinlong dan empat buah syarikat lain membuat penalti Pentadbiran, kali kedua pada menipu kereta tenaga baru untuk syarikat kereta untuk meneruskan. Menurut buku penalti Pentadbiran, Kementerian industri didedahkan tujuh kereta Syarikat menipu sebab-sebab bagi penggantungan, dan digantung mereka tentang kenderaan tenaga baru untuk menggalakkan penggunaan kenderaan disarankan kelayakan, pembatalan Syarikat tidak memenuhi syarat-syarat kelayakan kenderaan, diberi dua bulan tempoh pembetulan. Pada masa ini telah menjadi 11 kereta perusahaan kerana menipu sebagai hukuman formal.

3. Tiada mangsa kebakaran kilang Samsung SDI Tianjin

Pagi 8 Februari, terdapat rakan-rakan bahawa Tianjin Yi Xian Park Samsung disyaki api berdekatan. Pada kira-kira pukul 3 petang, Samsung berkata bahawa neraka telah telah habis, tiada mangsa, punca kebakaran adalah cerucuk ke atas sisa.

Samsung pada bulan April tahun ini akan dikeluarkan oleh panji baru S8 Galaxy sebahagian daripada bateri juga digunakan oleh Samsung SDI subsidiari yang disediakan. Telah dilaporkan bahawa kebakaran kemalangan kilang tidak akan menjejaskan bekalan bateri Samsung S8.

4. Amerika Syarikat notebook Dell pengguna dengan goreng empat kali

Menurut laporan media, Amerika Syarikat, California, seorang lelaki muda pengisian komputer riba Dell laptop, bateri litium terbina dalam yang tiba-tiba meletup empat kali dan api neraka, kita keseluruhan proses adalah rekod lengkap kamera utama. Mujurlah, semasa letupan seluruh, tiada kecederaan yang disebabkan.

Dell telah mengeluarkan kenyataan mengenai perkara itu yang telah dengan pemilik laptop telah berunding, dan tunggu untuk kemalangan komputer kembali kepada Syarikat. Dell akan membentuk laporan lengkap penyiasatan untuk mengesahkan punca kemalangan tersebut dan akan mengesahkan bahawa semua komponen, termasuk bateri, adalah dari pengeluar yang berkelayakan.

5. Negara Suruhanjaya pembaharuan dan pembangunan yang diumumkan pada 1 tumpuan kepada penggunaan tenaga baru industri automotif

2017, kenderaan tenaga baru sebagai dalam pembangunan negara dan pembaharuan Suruhanjaya No. 1 pengumuman andquot; industri baru muncul yang strategik tumpuan directoryandquot produk dan Perkhidmatan; versi 2016 (selepas ini dirujuk sebagai andquot; directoryandquot;) memberi tumpuan kepada penggunaan utama, andquot; thirteenandquot; tempoh, tenaga baru kedudukan strategik industri automobil akan sekali lagi menjadi lebih kukuh.

versi 2016 di andquot; directoryandquot; untuk mengosongkan lima bidang utama lapan industri, dan seterusnya memperbaiki ke arah sub 40 hala tuju utama 174, hampir 4,000 dibahagikan produk dan perkhidmatan. Kenderaan tenaga baru sebagai satu yang penting industri lapan, melibatkan produk automotif tenaga baru, pengisian, elektrik dan hidrogen di mana kemudahan dan pengeluaran percubaan tiga arah utama peralatan, dan membahagikan arah sub 14. Berbanding hingga 2013 di edisi andquot; directoryandquot; hanya cadangan tulen kenderaan elektrik dan hibrid kereta arah adalah sangat berbeza.

Ia adalah bernilai menyatakan bahawa pihak andquot; directoryandquot; adalah hanya sebagai panduan untuk membimbing dalam Perkhidmatan, hala tuju pembangunan industri, daripada had laluan pembangunan Teknologi tertentu dalam industri, pasaran untuk pembangunan ruang, berperanan membimbing dalam pembangunan perindustrian.