Litium disenarai dari bahagian bawah prestasi keuntungan korporat

- Mar 01, 2017-

Daripada prestasi pertumbuhan keuntungan bersih, GGII penganalisis percaya bahawa industri litium terutamanya membentangkan ciri-ciri berikut: 1. bahan-bahan yang paling pesat berkembang, terutamanya litium karbonat dan litium hexafluorophosphate; 2. keuntungan perubahan dari bahan-bahan huluan kepada hiliran bateri secara beransur-ansur mengurangkan ciri-ciri, sebahagian besar daripada keuntungan yang sampai atas bahan mentah seperti syarikat-syarikat bijih litium menduduki; 3. bateri perniagaan pertumbuhan dan kestabilan.

Bahan yang disenaraikan Syarikat pertumbuhan keuntungan bersih sebab utama: 1. margin kasar yang ketara meningkat. Perusahaan penting untuk meningkatkan polyfluorine penting, sebagai contoh, litium hexafluorophosphate kasar margin daripada 2014, 2015, 13%-14% dinaikkan hingga sekarang 40%. 2. harga meningkat tinggi. Litium karbonat, hexafluorophosphate lithium pada 2016 mengalami beberapa andquot; skyrocketingandquot; seperti litium hexafluorophosphate telah dikekalkan pada lebih daripada 40 juta / tan yang tinggi, sehingga akhir 2016 telah menurun.


GGII penganalisis meramalkan kenaikan keuntungan litium 2017 akan mengekalkan status quo, tetapi pertumbuhan pendapatan korporat akan berundur berbanding tahun lepas. Sebab-sebab utama: 1. litium karbonat, hexafluorophosphate litium dan bahan-bahan lain harga 2017 adalah trend, peningkatan keuntungan berbanding 2016 akan dikurangkan atau rata; 2. bateri Syarikat oleh tekanan depot, harga akan dikurangkan, dan sebahagian daripada harga bahan katod, margin kasar yang menurun.