Syarikat peralatan litium prestasi pra-hi industri mengetengahkan tiga aliran utama

- Jul 25, 2017-

Menurut Perangkaan, Terdapat sejumlah tujuh Syarikat disenaraikan bateri litium utama yang dinyatakan dalam separuh pertama 2017 hasil keadaan.

Tujuh litium bateri syarikat tersenarai mengenai prestasi pra-hi industri mengetengahkan tiga aliran

Dapat dilihat daripada carta berikut, separuh pertama 2017, litium peralatan industri tujuh utama Syarikat-syarikat tersenarai adalah prestasi prestasi pra. Antaranya, Han's laser untuk mencapai keuntungan tertinggi yang boleh diagihkan kepada Syarikat, Syarikat dijangka Januari-Jun 2017 boleh diagihkan kepada para pemegang saham keuntungan bersih syarikat-syarikat tersenarai yang dicapai yuan 7.99-919000000; Cawangan saham Heng (baru dan jadual-teknologi) paling cepat berkembang, berbanding dengan tempoh yang sama tahun lepas meningkat sebanyak 12 – 14 kali.

Tujuh litium bateri syarikat tersenarai mengenai prestasi pra-hi industri mengetengahkan tiga aliran

Tetapi kita perlu melihat tujuh syarikat-syarikat tersenarai, tumpuan sebenar bidang peralatan bateri litium mungkin hanya menang bersama-sama dan membawa kedua-duanya bijak, seluruh kawasan susun atur produk perusahaan ini adalah lebih luas. Sebagai contoh, industri ini dalam bidang kelebihan teknologi ketara PCB, Ke Heng saham pada separuh pertama kepada kenaikan keuntungan terutamanya oleh keupayaan bahan keluaran katod litium bateri baru tarik, emas dan Perak dalam bidang silikon organik dan susun atur sebatian polimer dan pengumpulan lebih mendalam.

Dan menyeluruh dari laporan setengah tahun tujuh buah syarikat, serta aktiviti-aktiviti hubungan pelabur, pelapor juga didapati dalam industri bateri litium di kedua separuh daripada aliran utama tiga:

1, baris keseluruhan untuk membayar modal untuk mengejar saluran baru

Litium bateri sebagai sumber kuasa yang paling penting kenderaan elektrik, prestasi dan keperluan kualiti semakin tinggi dan lebih tinggi, masa yang sama mengurangkan tekanan peningkatan kos, penggunaan peralatan bijak dan bersepadu adalah pilihan yang tidak dapat dielakkan. Daripada pemerolehan bersendirian kepada sub-seksyen atau baris keseluruhan perolehan, kuasa bateri Syarikat juga boleh menikmati penjimatan dalam pelaburan, pesat pentauliahan, penjimatan buruh, kadar tinggi Pas, kecekapan tenaga dan kemudahan lain. Daripada pasaran sudut pandangan, 2015 untuk memenangi teknologi melalui susun atur ke hadapan dan integrasi menegak industri, industri pertama cadangan "penuh mod baris" sejak syarikat-syarikat peralatan litium memberi garis keseluruhan penyelesaian adalah trend .

Dalam aktiviti hubungan pelabur baru, laser di Han berkata bahawa Syarikat telah mempunyai 70% dari bahagian depan / tengah kapasiti keseluruhan peralatan bateri litium, masa depan yang berusaha untuk menubuhkan sebuah bateri bengkel dan kilang projek ' turnkey ' kapasiti pengeluaran; Perisikan perintis akan terus dalam bidang peralatan lithium untuk menimbangkan pembangunan lanjutan untuk menyesuaikan diri kepada peringkat pembangunan adalah trend industri.

Heng cawangan saham yang litium bateri peralatan dalam bentuk keseluruhan pakej itu tidak mungkin menjadi arus perdana, tetapi akan pasti ada sebahagian besar daripada permintaan pasaran, dan kemungkinan kecil pembungkusan adalah sangat besar. Syarikat telah peralatan baru dan aktif mencari perniagaan peralatan bateri litium betul, penggantungan semasa itu adalah perancangan dan perolehan litium peralatan perniagaan.

2 modal, teknologi, kapasiti pengeluaran ialah tidak boleh diketepikan

Pusat membeli-belah seperti di medan perang, dan modal, teknologi, kelebihan kapasiti pengeluaran adalah perusahaan untuk mengekalkan menerajui faktor-faktor penting. Bersepadu bateri bersih China industri penyelidikan sudut pandang, pelbagai syarikat adalah optimistik tentang prospek pembangunan peralatan litium, pusingan baru pasaran kad sedikit demi sedikit.

Pada tahun 2017 Mei, perolehan daripada bebas-penawaran awam saham rancangan, dijangka dapat mengumpul dana berjumlah tidak lebih daripada 1.6 bilion, untuk terus mengembangkan kapasiti pengeluaran, mengoptimumkan pengeluaran sistem kawalan pintar untuk meningkatkan pengurusan produk teknologi maklumat pintar, tahap. Adalah difahamkan bahawa projek ini akan menambah 1025 set keupayaan, produk utama adalah salutan Mesin, Mesin kecil, roller seluar dan sepuluh litium bateri Khas peralatan lain.

Kecerdasan perintis semasa juga telah melalui loji baru dan pajakan loji, dan lain-lain untuk menyelesaikan masalah cerutan, syarikat baru litium bateri peralatan asas dijangka dapat mengeluarkan kapasiti pengeluaran pada suku ketiga, tetapi tidak pada tahun ini yang penubuhan hasil jualan. Di samping itu, termasuk saham Nebula, laser Han's dan lain-lain perusahaan telah berkata bahawa masa depan akan masa yang sesuai untuk menggunakan kuasa pasaran modal, mengembangkan pemikiran mereka, rapat ikut kehendak pelanggan, dengan modal, teknologi, kapasiti pengeluaran sebanyak teras kuasa bateri peralatan perniagaan.

3, 2017 prestasi pada separuh kedua ke dalam tempoh pertumbuhan yang tinggi

Ke Heng saham dalam penerimaan pelabur penyelidikan, berkata industri automotif tenaga yang baru dalam tempoh beberapa tahun akan datang peluang untuk sejarah, prospek pembangunan industri, dan perusahaan di seluruh industri akan peluang-peluang dan cabaran. Ini adalah selaras dengan bateri China rangkaian untuk menentukan permulaan separuh kedua 2017, litium industri peralatan ke dalam tempoh pertumbuhan yang berkelajuan tinggi, langkah pembangunan industri separa dan modal, teknologi, pengeluaran kelebihan yang Enterprise akan menjadi "Pemain pedang".

Seluruh dunia, tenaga baru seluruh industri automotif ini masih pertumbuhan jangka panjang, harga kereta pertama-tier Antarabangsa Kereta Elektrik tulen perancangan baru bermula, pasaran masa hadapan dan keupayaan untuk meningkatkan ruang yang masih besar. Dan pembangunan industri tempatan litium akan digerakkan oleh subsidi kepada permintaan pengguna yang didorong oleh kestabilan dasar, penyimpanan tenaga dan lain-lain baru muncul pasaran peningkatan saiz, kadar penggantian import, gantian peralatan yang lama dan segmen peralatan bateri atau aliran penghantaran seluruh barisan dan lain-lain faktor impak, jumlah perniagaan peralatan litium bateri akan membawa kedua separuh memulakan wabak.