Membawa kecerdasan: Memulakan projek pembinaan asas kuasa litium bateri peralatan pengeluaran

- Mar 06, 2017-

Perintis perisikan (300450) Mac 2 malam pengumuman itu, menurut pembangunan industri dan companyand #39; s pelan pembangunan masa hadapan, Syarikat akan mula di Wuxi bandar negara Hi-Tech Industrial zon pembangunan, New Road Pulau pada 18 kuasa litium bateri peralatan pengeluaran asas pembinaan projek pembinaan (A) Pengiraan awal, projek ini tempoh jumlah pelaburan sekitar 300 juta yuan.


Kuasa litium bateri peralatan pengeluaran asas pembinaan projek pelaburan (a) untuk syarikat itu, tidak ada entiti pelaburan yang lain. Projek tersebut terletak di 18 daripada Xinzhou Road, Wuxi negara berteknologi tinggi pembangunan zon perindustrian. Dengan sokongan negara bagi industri tenaga baru terus meningkat, industri bateri litium telah pembangunan yang pesat dan mampan, sebagai pengeluar peralatan bateri litium, companyand #39; s keupayaan pengeluaran semasa tidak cukup untuk menyokong perkembangan masa depan pertumbuhan, pengembangan pengeluaran telah menjadi satu keperluan yang mendesak. Projek tersebut akan digunakan untuk mengurangkan keadaan ini sedikit sebanyak, projek tersebut dijangka akan mula beroperasi selepas companyand #39; s keupayaan peralatan bateri lithium boleh berkembang kira-kira 1 kali. Projek ini adalah selaras dengan companyand #39; s jangka panjang pembangunan objektif strategik.


Menurut pengenalan, pembinaan kandungan dan skala untuk bangunan 1 pejabat baru, kilang 4, peralatan utama mempunyai pusat tatanan menegak, dalam tempoh 1 tahun pembinaan. Jumlah pelaburan projek adalah kira-kira RMB 300 juta. Pelaburan untuk membiayai sendiri, masa depan mengikut keperluan pasaran, pengeluaran dan operasi untuk memperkembangkan pelbagai saluran pembiayaan.


Syarikat itu berkata bahawa projek pembinaan asas ini akan membantu meningkatkan companyand #39; s keupayaan pengeluaran, memperluaskan companyand #39; s pengeluaran skala, litium dalam meningkatkan syer pasaran peralatan bateri adalah kondusif untuk meningkatkan companyand #39; s teras daya saing dan keuntungan yang berterusan.


Penganalisis berkata, Syarikat yang mendapat manfaat daripada peningkatan tumpuan industri bateri litium. Jika kenderaan tenaga baru yang dijual pada tahun 2020 untuk mencapai 2 juta, dan tumpuan industri bateri litium terus meningkat, litium bateri syarikat-syarikat seperti Ningde era, peneraju BYD akan masih mempunyai perkembangan yang lebih besar ruang. Era Ningde yang dijangka mencapai kapasiti 50Gwh dalam 2020, kapasiti akan datang untuk menggandakan pertumbuhan tahunan. Perniagaan peralatan bateri litium syarikat memberi manfaat kepada perkembangan era Ningde, dijangka terus mengekalkan pertumbuhan tinggi dari 2017 2018.