Bateri Lithium kereta elektrik Jima apabila menggunakan letupan kebakaran

- Mar 20, 2017-

Pingdingshan warganegara telah sentiasa merasakan bahawa letupan bateri litium itu sesuatu yang jauh dari mereka sendiri sangat jauh, saya tidak mengharapkan beberapa hari lepas, bateri litium kereta elektrik itu dalam proses mengecas, secara tiba-tiba kes kebakaran dan letupan, jadi dia menggunakan pemadam dalam masa untuk membakar menghulurkan. 16 Mac, Cik Chen memberitahu pemberita bahawa adegan kemudian menakutkan.

Pn. Chen adalah sebuah kedai jualan yang baru di tingkat kedua kedai buku Xinhua pagi 16 Mac, beliau mengambil dari kaunter dengan kesan yang jelas litium bateri kepada pemberita, saya melihat bateri mempunyai letupan meninggalkan lubang, shell pembungkusan plastik seperti lapisan tepung. Pn. Chen menjelaskan bahawa serbuk putih disembur keluar dari serbuk kering. Ketika itu dia adalah mengecas bateri litium di dinding, juga meninggalkan sebuah lubang yang jelas.

Pn. Chen teringat bahawa pada waktu tengahari pada 11 Mac, beliau mendapati kereta elektrik itu telah mati, ia akan membuang bateri litium di tempat kerja untuk mengenakan. Tidak disangka-sangka, pada 3 oand #39; jam pada waktu petang, tiba-tiba dengar di andquot; boomandquot; bising, letupan bateri asal, lidah-lidah api ketika itu melompat keluar. Mujurlah, kedai buku telah dilengkapkan dengan alat pemadam kebakaran, dia tergesa-gesa membawa pemadam terhadap pecah bateri semburan garang, neraka adalah habis dalam masa.

Dia berkata dengan takut terlintas: andquot; Mujurlah, tiada siapa next, tidak pula menyebabkan mangsa, memang bertuah jika kebakaran berlaku di rumah, maka akibatnya akan membawa bencana.

Menurut Chen Cik memberi invois Kereta, wartawan yang menyaksikan kereta elektrik itu adalah Jie Ma Pelesenan Ling Rui (lithium) 48V, 13 Julai 2014 di jalan bandar sumber terbuka Jie Ma kedai terus beli, harga 2980 yuan. Selepas letupan, Chen Cik pertama panggilan ke tetapi pula tidak mendapat, dan kemudian hubungi pengilang telefon perkhidmatan pelanggan, kilang tindak balas andquot; untuk Pingdingshan stor fizikal terlebih dahulu melihat situation.andquot; Keesokan harinya, Cik Chen akan melaporkan keadaan sumber terbuka jalan terus kedai Jie Ma, kepada Pengurus melihat gambar-gambar tempat kejadian. Pn. Chen berkata bahawa unitnya telah dimaklumkan bahawa dia sedang dicas di tempat kerja dan kepakaran, denda dia. Pengurus berkata ia akan berunding dengan pengeluar untuk melihat bagaimana untuk berurusan dengan perkara itu.

Pagi 17 Mac, pelapor pergi untuk membuka sumber Jie Ma jalan langsung jualan stor untuk memahami situasi ini. Pengurus Tao berkata bahawa tempoh jaminan bateri litium kereta elektrik dua tahun, kini mempunyai tempoh jaminan, kilang menjawab bahawa Chen Cik boleh menggantikan sekumpulan bateri baru, tetapi tidak akan bertanggungjawab ke atas kerugian baik Cik Chen. Bagi bateri letupan, Taomou berkata, mungkin mengenakan bayaran masa terlalu panjang atau operasi tidak wajar yang disebabkan oleh kilang tidak mengesan, kesimpulan yang buruk.