Hubei perancangan tiga belas lima mencapai kenderaan tenaga baru dengan kapasiti tahunan sebanyak 500,000

- Mar 01, 2017-

17 Februari, Wilayah Hubei melalui surat yang dikeluarkan oleh andquot; kenderaan tenaga baru dalam wilayah Hubei dan industri kenderaan khas, andquot; tiga belas lima andquot; planandquot pembangunan; (selepas ini dirujuk sebagai andquot; planningandquot;), untuk membangunkan exceed tenaga di Hubei menggambarkan visi yang jelas.


andquot; Planningandquot; menunjukkan bahawa selepas tahun ditanam, Wilayah Hubei pada dasarnya membentuk sebuah kenderaan elektrik yang tulen, kenderaan elektrik hibrid, sel bahanapi kenderaan untuk andquot dalam; tiga verticalandquot; kenderaan tenaga baru penyelidikan dan pembangunan keupayaan serta kawalan kenderaan, drive motor, kuasa bateri sel bahanapi) dan sebagainya untuk andquot dalam; tiga horizontalandquot; komponen utama pembangunan keupayaan.


andquot; Tiga belas fiveandquot; tempoh, Wilayah Hubei selanjutnya akan bermain di Wuhan, Xiangyang dalam kenderaan tenaga baru untuk menggalakkan penggunaan kelebihan pertama-penggerak dan demonstrasi yang berperanan memimpin perusahaan untuk meluaskan skala kesan kekuatan dan jenama, penubuhan 1-2 dengan kuat daya saing antarabangsa yang baru tenaga penumpang kereta pengeluaran perusahaan, 2 hingga 3 dengan kelebihan perbandingan syarikat bas tenaga baru , 3 hingga 5 dengan kelebihan bandingan Wilayah perniagaan kenderaan tenaga baru, 5 hingga 10 sistem berasaskan tenaga baru industri terkemuka, kuasa bateri sistem, sistem kawalan elektronik perusahaan komponen utama tenaga baru, serta sejumlah unik kenderaan tenaga baru yang menyokong Perniagaan, untuk membina kenderaan tenaga baru industri highlands.


Menggalakkan pembangunan produk dan pembangunan secara besar-besaran


Bagaimana untuk meningkatkan potensi industri subjek ini, pertimbangan besar Hubei.


Menurut andquot yang planandquot; Wilayah Hubei akan mengembangkan kereta penumpang bersaiz sederhana kecil dan tulen elektrik dan plug-in hybrid, bas-bas tenaga baru, skala pengeluaran kenderaan tenaga baru, pembentukan ujian pembangunan dan stereotaip kenderaan dan lain-lain keupayaan pembangunan perindustrian. Kereta penumpang hibrid susulan (termasuk lanjutan julat) berterusan, bas hibrid pasang masuk (termasuk lanjutan julat) dan kenderaan khas penyelidikan dan pembangunan teknologi untuk menggalakkan ultra ringan baru bas platform hasil transformasi, mempercepatkan tahap tinggi integrasi teknologi produk elektrik casis bersepadu adalah matang, pembentukan hak harta intelek bebas teknologi teras dan keupayaan pembangunan dan perindustrian yang bebas.


andquot; Planningandquot; Matlamat 2020, Wilayah Hubei, kapasiti pengeluaran kenderaan tenaga baru mencecah 500,000 / tahun, pendapatan perniagaan utama 150 bilion yuan. Teknologi yang menyeluruh untuk mencapai aras tempatan yang terkemuka, sesetengah teknologi untuk sampai ke peringkat lanjutan antarabangsa, skala industri yang disenaraikan sebagai peneraju pengeluaran dan jualan 10% daripada jumlah negara.


Meningkatkan komponen-komponen utama inovasi dan menyokong keupayaan


andquot; Planningandquot; menegaskan bahawa komponen-komponen teras kekurangan sistem bersepadu yang menyokong kapasiti, akan serius menjejaskan prestasi kenderaan dan kemajuan teknologi. Oleh itu, untuk kelajuan sehingga promosi kuasa bateri, enjin dan pengindustrian sistem kawalan elektronik dan peralatan autonomi, adalah penting. Hubei untuk mengatasi badai ini, dijalankan penggunaan yang berhati-hati.


Sistem bateri, Wilayah Hubei akan memberi tumpuan meningkatkan berprestasi tinggi kuasa bateri katod, katod, diafragma, teknologi penyediaan bahan elektrolit, kenderaan kuasa bateri monomer, modul, teknologi Reka bentuk sistem, sistem kuasa kenderaan elektrik tenaga menyimpan aplikasi teknologi, bahan-bahan sel bahanapi berkos rendah dan komponen utama sistem.


Sistem motor, Wilayah Hubei akan memberi tumpuan meningkatkan roda elektrik / roda pemacu teknologi, baru tenaga kenderaan bermotor dan dengan sistem pacuan, sistem mikro-turbin penjana baru, teknologi sistem pemanduan elektrik berasaskan EMT.


Sistem kawalan elektronik, Wilayah Hubei akan menumpukan pembangunan kenderaan elektrik kuasa sistem tenaga aliran dan aliran kawalan kerjasama teknologi maklumat, sistem brek anti kunci tenaga maklumbalas kenderaan elektrik, tulen elektrik jauh pemantauan dan kesilapan diagnosis sistem kenderaan, kenderaan elektrik kereta pengecas, sistem pengurusan automotif kuasa bateri, DC-DC bersepadu dan fungsi lain elektrik pengawal, pengawal voltan berubah-ubah.


Di samping itu, untuk membina sistem sokongan kemudahan sokongan hebat, Wilayah Hubei juga akan mempercepatkan pembinaan baru tenaga pengecas infrastruktur kenderaan, dengan jualan kereta terdedah + bateri pajakan, pajakan, bateri cepat gantian dan lain-lain model perniagaan baru kenderaan. Pada masa yang sama masa, dan sentiasa memperbaiki baru tenaga kenderaan teknologi penyelidikan dan pembangunan, pengujian dan pengujian landasan pembinaan negara baru kenderaan kualiti penyeliaan dan pemeriksaan Pusat tenaga perkhidmatan awam.