HP yang kerap dipanggil semula The Laptop Battery Disebabkan Dunia luar disoal

- Feb 12, 2017-

Hewlett-Packard sebagai syarikat teknologi besar-besaran global, kerana bateri itu telah berulang kali teringat notis, tidak boleh membantu tetapi bertanya pengguna, selain daripada sebab-sebab teknikal, sama ada terdapat sebab-sebab lain?


Ringkasan pendapat umum

Dalam masalah bateri pada pengeluar salah bukan sahaja Samsung, dan kini HP Technology (Beijing) Co., Ltd (selepas ini dirujuk sebagai HP Technology) juga malangnya guruh.

Baru-baru ini, Pentadbiran Negeri Penyeliaan Kualiti, laman web rasmi mengeluarkan mesej bahawa bateri boleh terlalu panas, akan membawa kepada api dan membakar risiko, teknologi HP komputer riba teringat menggunakan bateri lithium-ion, ingat pembebasan negara atau wilayah adalah United States, ingat sehingga 101,000 unit.

Malah, seawal Jun 2016 dan November, teknologi HP berdasarkan alasan yang sama untuk kelemahan di Amerika Syarikat teringat 45100 masalah bateri komputer riba.

Selain pemulangan ini di Amerika Syarikat, Hewlett-Packard tahun lepas, kerana pek bateri mungkin terlalu panas, menyebabkan api dan membakar bahaya dan kecacatan lain di China, Australia dan Kesatuan Eropah dan kawasan-kawasan lain dipanggil semula produk yang rosak.

Walaupun kawasan pemulangan ini adalah tidak di China, tetapi kerana HP teknologi kerana masalah bateri di banyak negara telah berlaku banyak kali ingat, supaya berita ini, ia mencetuskan beberapa perhatian media.

Walau bagaimanapun, maklumat yang tersebut di atas ingat diterbitkan sepuluh hari kemudian, Hewlett-Packard sekali lagi dalam Pentadbiran Negeri Penyeliaan Kualiti memfailkan pelan ingat, iaitu, untuk mengembangkan ingat bahagian Mac 2013 hingga Mei 2014 pengeluaran HP bateri komputer riba pek. Selepas memperluaskan skop ingat, bilangan pek bateri terjejas di tanah besar China berjumlah 22.097.

Sebab bagi pemulangan ini masih kecacatan bateri, iaitu, kerana bateri dalam proses pengeluaran dicampur dengan logam badan asing, dan sebahagian daripada ketebalan bahan salutan elektrod melebihi, menyebabkan bateri mungkin litar pintas, penggunaan laptop, bateri boleh terlalu panas atau membakar risiko Keselamatan. Selepas panggilan itu, HP Technology akan ingat skop pek bateri untuk mengambil langkah-langkah gantian percuma untuk menghapuskan risiko keselamatan.

Hewlett-Packard untuk banyak kali kerana isu yang sama untuk menarik balik produk yang berkaitan, menyebabkan industri dan rakan-rakan panas, tetapi sebagai media, teknologi HP belum lagi membuat kenyataan terbuka mengenai isu itu.

Satu Analisis Trend Perhatian dalam Pendapat Awam

January 24, Pentadbiran Negeri Penyeliaan Kualiti, laman web rasmi dikeluarkan kerana masalah bateri, HP teringat di Amerika Syarikat maklumat komputer notebook, tidak segera menyebabkan media dan pengguna microblogging perhatian.

January 25, NetEase Kewangan, Teknologi Tencent, Teknologi Phoenix dan laman teknologi kewangan arus perdana perlu memberi perhatian kepada perkara ini, jurucakap HP berkata produk terbabit kurang daripada tempoh ini HP jualan komputer notebook sebanyak 1%.

Media tradisional "Beijing harian" lagi menyebarkan topik untuk platform media kertas, mengembangkan cara penyebaran majlis itu, meningkatkan topik pendapat umum.

January 26, North Green Network, berita antara muka, World Wide Web juga mula memberi perhatian kepada topik, dengan perhatian yang lebih media untuk topik berterusan, pendapat umum memanaskan pemanasan tajam. Menurut platform baru pemantauan data media data "mikro-negeri yang baru", hari ingat HP bateri rosak perhatian berita topik untuk memanaskan dan perhatian microblogging untuk haba pada waktu puncak yang sama.

Dari liputan media kandungan, sebagai tambahan kepada pendedahan maklumat mengenai pendedahan pendedahan, terdapat sebilangan kecil media mempersoalkan bateri daripada masalah, selain daripada sebab-sebab teknikal, sama ada terdapat sebab-sebab lain? Di samping itu, "memandu China" juga melaporkan bahawa HP boleh dimaafkan, sentiasa selepas produk dijual hanya untuk mencari masalah, memberi kesan kepada pengalaman produk pengguna tidak mengatakan bahawa reputasi produk mereka sendiri juga boleh menyebabkan kesan buruk, Of HP produk seperti sebelum ini dan "ingat kerap" nya tentang perkara ini?

27-02 Januari Februari, semasa cuti Tahun Baru Cina, sains HP dan teknologi ingat masalah topik haba pendapat awam adalah rendah berlegar.

February 3, hari pertama kerja, Pentadbiran Negeri di laman web rasmi Penyeliaan Kualiti sekali lagi mengumumkan bahawa teknologi Hewlett-Packard kerana bateri risiko keselamatan akan memperluaskan ingat bahagian Mac 2013 hingga Mei 2014 pengeluaran HP (HP) pek bateri komputer riba , mencetuskan pusingan baru pendapat umum, tetapi berbanding dengan beberapa hari sebelum haba pendapat awam dengan ketara perlahan.

Menurut data "baru mikro-negeri", berita antara muka, sedikit maklumat berkaitan dengan jumlah membaca di bahagian atas tweet, microblogging pengguna "IT House" "Zol Zhongguancun Online" jawatan yang diterbitkan berkaitan dengan bilangan jawatan dan komen di barisan hadapan.

Analisis Pendapat Kecenderungan Pengguna 's

Berita yang berkaitan dan microblogging pengguna komen dan komen untuk analisis persampelan rawak mendapati bahawa: lebih daripada tiga peratus daripada pengguna berkata mereka membeli HP demam bateri produk yang serius, tidak lagi membeli produk HP; lebih daripada dua peratus daripada pengguna yang pemulangan ini bertanggungjawab untuk perusahaan Reflect, harus menyokong; hampir dua peratus lagi dari pengguna berkata mereka menggunakan produk HP, bateri tidak wujud masalah haba; terdapat beberapa rakan-rakan yang produk dalam negeri yang baik, untuk menyokong produk dalam negeri.

Pertemuan sama, tidak pernah membeli produk HP, 33%

Pengguna "~ ~ ~ River": masalah produk HP terlalu banyak, demam komputer, bateri dengan suatu tahun asas dimansuhkan, menyesal untuk membelinya!

Pengguna "cross kunci ular": notebook pertama adalah HP, dan kemudian tidak membeli barang selepas HP!

Recall adalah penjelmaan yang bertanggungjawab perusahaan, 26%

Pengguna "Kangkang": dalam julat yang tertentu masalah, anda boleh memahami, daripada jenis masalah tidak baik! Recall adalah prestasi yang bertanggungjawab.

Pengguna "duba266": ingat bateri adalah perkara yang agak normal, saya masih percaya bahawa kualiti HP!

kegunaan sendiri produk HP, bateri tidak ada masalah, 18%

Pengguna "i adalah aku": Hewlett-Packard bateri apa-apa ah, dengan beberapa tahun, perkara apa-apa, tidak saya rakan-rakan Lenovo bateri komputer mudah untuk menjadi panas

Atau produk dalam negeri yang baik, menyokong produk dalam negeri, 17%

Rakan-rakan "akan terbang ke kata-kata itu": atau baik domestik! Samsung adalah Korea Selatan, China hanya rakan kongsi, saya menggunakan HUAWEI, tegas menyokong barangan tempatan!

Lain, 6%

Pengguna "Wuxi North Street": Masih terdapat mata produk?

Pengguna "tidak mudah untuk hidup": takut Samsung mimpi ngeri ulangan!

analisis laporan media

Menurut platform baru pemantauan data media data "negeri mikro baru", berita Baidu, sedikit maklumat, berita Sohu dan berita Tencent pada topik perhatian yang lebih tinggi.

Daripada kandungan laporan itu, sebahagian besar media terutamanya pada HP notis teknologi penarikan balik penzahiran itu. Sebagai contoh, Tencent Technology mendedahkan bahawa notebook yang terjejas oleh pemulangan ini, termasuk Compaq, HP ProBook, HP ENVY, Compaq Presario dan siri HP Pavilion, perbezaan harga yang besar, dari $ 300 notebook murah ke $ 1,700 produk high-end ada dapat melepaskan diri azab, ini terjejas tarikh pengeluaran notebook dari Mac 2013 hingga Oktober 2016; pengguna perlu segera mematikan ini perlu ingat bateri, keluarkan dari notebook dan menghubungi HP untuk gantian percuma.

Beberapa media sedar bahawa HP Technology bukan yang pertama untuk mengumumkan dipanggil semula kerana masalah bateri.

"Beijing harian" menerbitkan satu artikel, seawal 2016 pada bulan Jun, HP mengumumkan penarikan balik untuk bateri komputer riba global. Pada masa itu menegaskan bahawa dari Mac 2013 hingga Ogos 2015 dalam jualan global komputer notebook syarikat, HP berkata bateri laptop terlalu panas. Tetapi dari sudut pandangan semasa HP seolah-olah lebih formalisme, dan tidak mengukuhkan kawalan kualiti, membawa kepada pengumuman Jun penarikan balik, dan kemudian jun-okt masih masih menjual kewujudan risiko keselamatan produk.

"Beijing Perniagaan harian" kata bahawa ini bukan bahagian ingat notebook kali pertama HP. HP teringat bateri dengan masalah terlalu panas pada tahun 2011 dan dipanggil semula kord kuasa yang gagal pada tahun 2014. Dalaman menunjukkan bahawa kelembapan pasaran komputer global supaya pengeluar PC hari yang lebih baik, dan kualiti yang kerap, untuk HP akan menjadi lebih teruk. Walaupun rasmi HP berkata bahawa penarikan balik bateri dihasilkan oleh Panasonic bateri komputer riba, sebelum bateri tanpa sebarang masalah, baru-baru ini mendapati masalah ini, HP segera mengambil langkah-langkah, kini memberitahu pelanggan bahawa mungkin terdapat risiko kebakaran bateri, dalam untuk memastikan keselamatan pengguna, HP Memutuskan untuk mengambil inisiatif untuk menarik balik kewujudan ini bateri panas tersembunyi.

Tetapi masih terdapat media beberapa mempersoalkan: Masalah 2013 bateri, mengapa selepas tempoh 3 tahun untuk menarik balik?

"Beijing News" mengeluarkan dokumen yang Panasonic telah dalam "pintu bateri", dan penggunaan pengeluar bateri HP mengapa tidak responsif? Teks "Beijing News" menyebutkan pandangan industri, masalah bateri laptop telah ada, ia mungkin bahawa sebelum aduan pelanggan, syarikat-syarikat tidak menyedari betapa seriusnya masalah ini, Lagipun, kos ingat, syarikat itu juga mempunyai kesan ke atas reputasi. Syarikat-syarikat besar biasanya mengambil langkah-langkah lain untuk menyelesaikan secara individu aduan pengguna, tidak membenarkan pengguna untuk meningkat kepada acara berskala. Dan sekali aduan pengguna, menyebabkan jabatan-jabatan berkaitan, institusi berkenaan, syarikat itu perlu juga memberi perhatian dan ingat apabila perlu.

Ulasan pada pendapat umum

Hewlett-Packard Teknologi sebagai sebuah syarikat teknologi maklumat global, dalam beberapa tahun kebelakangan ini, banyak kali bagi masalah pemulangan bateri notebook global, akan secara semula jadi membawa perhatian dalam industri.

Daripada cara-cara pendapat umum, perkara yang utama mengenai perkara itu juga beberapa kelas kewangan, sains dan teknologi media, seperti Tencent Technology, Teknologi Phoenix, NetEase Kewangan, dan teknologi maklumat dan kewangan awan, China Elektronik Berita, DoNews, dan lain-lain , selaras dengan pendapat umum dijangka.

Menurut statistik, sama seperti notis panggilan itu, teknologi HP bukan kali pertama, sejak tahun 2008, lapan tahun, teknologi HP sekurang-kurangnya lima acara notebook pemulangan bateri, masing-masing, pada bulan Oktober 2008, HP kerana bateri komputer riba terlalu panas dipanggil semula Sony menghasilkan kira-kira 74,000 bateri; Mei 2009 dan Mei 2010, HP telah dua kali teringat 70.000 dan 54.000 bateri komputer riba; Jun 2011 HP dalam penarikan balik global 16.26 juta bateri komputer riba, Antaranya 78.740 di China, iaitu separuh daripada jumlah; dan pada bulan Jun 2016, teknologi Hewlett-Packard lagi kerana masalah terlalu panas bateri menarik balik produk terbabit yang berkaitan dengan kawasan Cina yang melibatkan 6726; dan 2017 Januari pengembangan ini pemulangan ini.

Hewlett-Packard sebagai syarikat teknologi besar-besaran global, kerana bateri itu telah berulang kali teringat notis, tidak boleh membantu tetapi bertanya pengguna, selain daripada sebab-sebab teknikal, sama ada terdapat sebab-sebab lain? Terdapat media dan pengguna mempersoalkan bateri masalah yang sering berlaku, mengapa tidak penggantian tepat pada masanya pembekal. Walau bagaimanapun, wajah media dan pengguna mempersoalkan, HP Teknologi juga menjawab bahawa "akan mengukuhkan pengurusan", terdapat perkara ringan. Dan suara yang dipanggil HP sebagai tindak balas kepada kebimbangan orang ramai mengenai isu-isu panas, kekurangan yang ikhlas, lebih daripada satu kesan sikap acuh tak acuh.

Tidak kira apa jenis perniagaan, jika kehilangan kepercayaan pengguna, saya takut ia akan menjadi tidak boleh bergerak. ketika ini dalam titik Pengguna pandangan juga telah disahkan, terdapat pengguna tidak akan menangani pembelian produk teknologi HP, membeli rakan terus menangani "menyesal".

Yang boleh dikaitkan dengan Samsung Note7 acara telefon bimbit deflagration sebelumnya, yang dipanggil amaran. Samsung Note7 deflagration, dengan perhatian yang belum pernah berlaku di seluruh dunia. Selepas kejadian itu, Samsung mula memegang sejenis tidak aktif, angkuh dan "di dalam dan di luar yang berbeza" sikap, mencetuskan rasa tidak puas hati pengguna yang kukuh, dan akhirnya membawa kepada model ini dalam penutupan global nasib penutupan.

Hewlett-Packard sebagai amaran Kita mesti memberikan tumpuan kepada pendapat umum, mendengar suara-suara pengguna, mengambil inisiatif untuk bertindak balas terhadap kebimbangan orang ramai mengenai kualiti produk, untuk memberi pengguna penjelasan yang memuaskan hati.