Bahan-bahan Ternary tinggi nikel beransur-ansur menjadi satu Trend 134 litium katod bahan pengeluaran perusahaan ringkasan

- Mar 22, 2017-

Dalam bateri litium kenderaan elektrik dengan laluan penting katod, pilihan utama pasaran domestik adalah fosfat besi litium atau ternary / sistem mangan kedua-dua kategori ini.

Dengan jumlah subsidi yang tawaran baru mendarat, dilengkapi dengan ketumpatan tenaga tinggi kuasa bateri baru tenaga kenderaan akan menerima lebih tinggi dasar subsidi, ternary bateri dan bahan-bahan yang akan membawa satu peluang pembangunan pesat.


Chinaand #39; s baru tenaga pasaran automotif, baris bateri pengeluar utama bateri

Tinggi-nikel ternary bateri dengan yang ketumpatan tenaga yang tinggi, panjang kitaran hidup, keselamatan yang lebih tinggi, agak murah dan lain-lain ciri menonjol, seperti susun atur syarikat-syarikat besar yang panas.

Pada masa ini, penggunaan bahan-bahan katod untuk bateri nikel tinggi ternary adalah tertumpu di nikel-kobalt-mangan (NCM) dan nikel-kobalt-aluminium (NCA). Seperti teknologi pembuatan nikel-kobalt-aluminium dalam negeri yang masih belum matang, nikel-kobalt-mangan adalah bahan bateri elemen arus perdana. Bahan-bahan ternary nikel-kobalt-mangan garam nikel, kobalt garam, mangan salts sebagai bahan mentah, melalui penggunaan nisbah tiga, untuk mendapatkan ciri-ciri berbeza elektrod.


Permintaan terhadap sumber-sumber logam yang sesuai dengan bahan-bahan berbeza katod (unit: kg / t)

Kobalt bahan ternary telah menjana, terdapat orang dalam menegaskan bahawa dalam bidang pembuatan bateri, litium penggunaan adalah jauh lebih kurang berbanding cobalt, litium sekurang-kurangnya 10 tahun kemudian, keperluan sendiri untuk mengejar dengan tahap pengambilan kobalt.

Bahagian ternary bateri akan meningkatkan pertambahan permintaan cobalt, jangka panjang sejak separuh kedua tahun lepas, kobalt harga terus naik tren.