Guoxuan berteknologi tinggi 2016 keuntungan bersih sebanyak Yuan 1,04 bilion, peningkatan sebanyak 78%

- Mar 01, 2017-

28 Februari tarikh keluaran keputusan tahunan 2016 Express, laporan tempoh jumlah syarikat mencapai hasil 4.758 bilion yuan, peningkatan sebanyak 73.3%; boleh diagihkan kepada para pemegang saham syarikat tersenarai keuntungan bersih sebanyak 1.039 bilion yuan, peningkatan sebanyak 77.79%.


Guoxuan berteknologi tinggi berkata prestasi pertumbuhan disebabkan terutamanya oleh 2016 Chinaand #39; s baru permintaan pasaran automotif tenaga untuk mengekalkan pertumbuhan yang baik, keupayaan bateri litium Syarikat kuasa untuk meningkatkan companyand #39; s kuasa litium bateri pertumbuhan jualan, boleh diagihkan kepada para pemegang saham disenarai untuk mencapai pertumbuhan segerak dalam keuntungan bersih.


Sebelum menerima institusi-institusi pelaburan, Guoxuan berteknologi tinggi mendedahkan bahawa Syarikat adalah mempercepatkan peningkatan teknologi produk, litium besi fosfat sel bateri tenaga ketumpatan akan mampu mencapai 150-160wh / kg, untuk memenuhi Kumpulan selepas sistem bateri lebih besar daripada 115wh / kg piawaian teknikal; companyand #39; s generasi baru katod yuan tiga barisan pengeluaran bahan telah memulakan pembinaan, dijangka akan memulakan operasi pada tahun 2017, Bilakah Syarikat akan melengkapkan diri penting katod ternary tinggi tenaga tertentu. Ketumpatan tenaga bateri ternary Syarikat akan meningkat lagi sebanyak 10% kepada 195-200wh / kg.


Guo Xuan Hi-Tech berkata bahawa menurut companyand #39; s finalis di Kementerian Sains dan teknologi pada 2016 terawal penyelidikan utama negara dan projek-projek pembangunan, Syarikat akan menumpukan kepada kenderaan tenaga baru pusingan baru transformasi teknologi peluang lebih awal dari penggunaan generasi pembangunan teknologi. Menjelang tahun 2020, pengeluaran bateri tinggi tenaga yang tertentu, satu generasi sel teras ketumpatan tenaga lebih besar daripada 300Wh / kg, kitaran hayat lebih daripada 1500 masa, dan cepat caj, pembesaran, konsisten dan banyak petunjuk prestasi lain untuk mencapai kejayaan teknologi.


Pada tahun 2017, Guoxuan yang berteknologi tinggi dalam bidang kuasa bateri dari andquot; tinggi tenaga, keselamatan yang tinggi, sepanjang hayat, kos yang rendah, andquot; empat dimensi untuk mempromosikan kuasa bateri inovasi dan perindustrian countryand #39; s berteknologi tinggi Kejuruteraan Penyelidikan Institut Eksekutif Naib Presiden Yang terus memperkenalkan pembangunan.


Pertama, melalui Reka bentuk ringan untuk menggalakkan pembangunan dan penggunaan bateri tinggi tenaga tertentu. Dalam industri bateri tiga yuan pada masa yang sama, melalui peningkatan bahan untuk mempercepatkan ketumpatan tenaga teras litium besi fosfat.


Kedua, melalui sistem berbilang tingkat perlindungan untuk meningkatkan keselamatan kuasa bateri. Secara khusus, dari bahan, bateri, modul, sistem, empat aspek peningkatan yang menyeluruh. Yang terus memperkenalkan, Guoxuan Hi-Techand #39; s berbilang peringkat perlindungan Reka bentuk akan digunakan pada tahun 2017 semua model utama.


Ketiga, melalui konsisten yang tinggi untuk meningkatkan hayat bateri kuasa. Dalam pembuatan konsisten, Guoxuan dengan mempertingkatkan tahap Kejuruteraan peralatan, dan meningkatkan kesedaran pengurusan peralatan dan pembekal-pembekal peralatan untuk mengukuhkan hubungan kerjasama yang erat dan mencapai situasi menang-menang, melalui penggunaan teknologi maklumat bagi mencapai berkesan dan tepat pada masanya pemantauan, dalam penggunaan sistem pengurusan haba konsisten, termasuk BMS kepersisan tinggi, jauh pemantauan platform untuk memastikan penggunaan yang konsisten.


Keempat, memberi tumpuan pada penggunaan keseluruhan kitaran hidup, kos maksimum sistem yang rendah. Meningkatkan kadar penggunaan bahan mentah dan kualiti produk, untuk bersama-sama membangunkan penggunaan kitar semula dan pelapis bateri skala berkaitan teknologi dan pasaran, 2017, Guoxuan tenaga berteknologi tinggi Menyimpan pasaran jualan sebanyak kira-kira 10 bilion yuan, dan dibina bateri merombak sumber pemulihan juruterbang Line, hari pengendalian bateri 2000.