Guangzhou Automobile New Energy Pingsha Bid BYD?

- Jul 27, 2017-

Separuh pertama tahun ini, BYD untuk 34,600 keputusan memenangi "separuh pertama tahun 2017 jualan tenaga automotif baru China jualan yang pertama", yang tidak hanya mendapat manfaat daripada susun atur produk yang sempurna, tetapi juga mencerminkan kepatuhannya dalam bidang tenaga baru .

Pada masa kini, semakin banyak harga kereta melabur dalam pasaran tenaga baru di bawah perubahan dasar berganda dalam subsidi jualan dan "Langkah Interim untuk pengurusan serentak penggunaan bahan api purata dan kenderaan tenaga baru".


21 Julai, dengan BYD di Wilayah Guangdong, Guanghua Chuanqi juga mengeluarkan kenderaan elektrik tulen baru yang pertama - GE3 dengan harga rasmi 22.28 juta -24.58 juta (di Beijing, contohnya, subsidi potongan kereta selepas harga jualan 150,200 yuan -17.32 juta) mengumumkan kemasukan rasmi ke pasaran elektrik tulen, tetapi juga menunjukkan bahawa Guangzhou Automobile Group, penubuhan kenderaan tenaga baru ke dalam undur.

Tenaga baru untuk memulakan tanpa askar

Perniagaan sendiri di Guangzhou Automobile Group - jenama Chuan Qi boleh dikatakan dalam dua tahun terakhir dalam kebakaran saluran yang semakin meningkat. Separuh pertama tahun ini, jualan kumulatif jenama Chuanqi sebanyak 250,000, peningkatan 57%, terus mengekalkan momentum pertumbuhan pesat, kadar penyempurnaan sasaran tahunan sebanyak 50.2%.

1501117259123083080.jpg

Terdapat dua mata yang tidak boleh diabaikan, satu untuk jenama Kee dalam semua jenis model dalam pertumbuhan seimbang, yang bukan hanya model SUV (termasuk SUV sederhana - GS8 untuk menjual lebih daripada 8,000 kenderaan, untuk menubuhkan sendiri jenama penanda aras), kereta Juga membuat pertumbuhan relatif (GA6 dan GA8 berada dalam jenama mereka sendiri dengan tahap yang sama kedudukan utama).

Kedua, untuk perniagaan autonomi (Kwong Chuan Chuan) hampir menyumbang separuh daripada keuntungan Kumpulan (keuntungan adalah perniagaan asas, bukan jualan). Malah, dalam laporan tahunan 2016, Guangzhou Automobile Chuanqi kepada keuntungan bersih sebanyak 3.043 bilion yuan mencapai hampir separuh daripada tahap suku pertama tahun ini masih merupakan kelanjutan momentum ini (2017 laporan separuh tahunan tidak keluar).

Dalam trak bahan api tradisional secara beransur-ansur menstabilkan latar belakang, sebagai kumpulan "tiga belas lima" projek strategik yang penting, tenaga baru juga mempunyai tenaga yang cukup untuk memulakan.