Akan Greenberry akan dilancarkan pada 2017 811 / NCA nikel tinggi bahan Ternary

- Feb 20, 2017-

Kebelakangan ini, Amerika Syarikat dalam penerimaan pelaburan institusi dalam kajian itu, berkata Syarikat masih terutamanya 523 produk berasaskan, Terdapat beberapa jenis 111 and 5525, tempoh yang singkat masa, tetapi juga untuk 2017 berasaskan 523, akan melancarkan 811, produk nikel NCA tinggi.


Kini di pasaran bahan-bahan yang ternary, lebih matang, seperti siri 523, dan lain-lain kini pada 17 juta / tan, nikel tinggi jenis harga barangan akan menjadi lebih tinggi, pada 200,000 yuan/Tan, tetapi bekalan semasa bukanlah. Harga logam turun-naik harga bahan yang ternary lebih penting, oleh yang demikian, bimbang tentang turun naik harga logam lebih banyak turun-naik harga yang berpatutan, logam akan diserahkan kepada produk hiliran.


Berikut adalah rekod penyelidikan:


1, harga logam kobalt semasa dan perbezaan status quo, bahan katod tiga yuan dan kesan triple pelopor harga bateri?


A: dari perspektif promosi kenderaan tenaga baru, menurut Kementerian industri, Kementerian Sains dan teknologi bimbingan cadangan, bateri diminta untuk mengurangkan harga; tetapi dari segi material, harga bahan. Dari industri dari segi penghantaran, harga bahan, harga keperluan produk luka, tiada margin keuntungan, mungkin mempunyai margin keuntungan tertentu pada awalnya, tetapi akan sentiasa ada titik kritikal, ke titik kritikal untuk perusahaan akan menjadi sukar.


Tetapi status di industri yang seolah-olah bercanggah ini, untuk Syarikat Green, ia adalah peluang. Hijau Amerika sebagai sebuah perniagaan kitar semula, ia boleh mengambil keuntungan penuh dari belakang industri di bateri nilai sisa, melalui pembinaan industri kitar semula supaya kepentingan pihak-pihak kepada kitaran berkongsi, supaya sihat operasi rantaian industri turun.


Pada masa ini, Greenmealand #39; s industri kitar semula bukanlah hanya dalam negara, tetapi juga terlibat dalam luar negara, seperti dengan Samsung, dan kerjasama ECOPRO; milik penuh anak syarikat Jingmen City, Amerika Syarikat dan di Amerika Syarikat baru bahan Co., Ltd. diperolehi SHU SERBUK terhad 60% pegangan saham; menandatangani memorandum kerjasama strategik projek Taman Perindustrian ekonomi Pekeliling Afrika tengah. Oleh itu, harga kobalt dan bateri harga kontradiksi antara status quo rantaian industri, untuk Greenmei adalah komited untuk industri kitar semula kitar semula perusahaan, hanya peluang yang baik.


2, companyand #39; s kobalt logam pemulihan adalah dijamin, Selat pemulihan ialah melalui peniaga-peniaga atau susun atur mereka sendiri? Peniaga kitar semula diambilkira bagaimana banyak?


J: pada masa ini, pemulihan saluran ini tidak sempurna, terutamanya untuk kecil bateri sisa kitar semula, kerana lebih diserpihkan, sukar untuk pulih, sebahagian daripada Syarikat melalui susun atur sendiri kitar semula Kedai-kedai, ada bergantung kepada peniaga-peniaga.


Peniaga-peniaga diambilkira bahagian pemulihan, ada tiada statistik yang jelas, tetapi untuk pemulihan cobalt, terutamanya daripada sisa bateri dan karbida, hanya dalam bahagian karbida, kobalt pemulihan sekurang-kurangnya 1500 tan/tahun.


Masa hadapan untuk baru tenaga kenderaan kuasa bateri semula, akan lebih mudah, kerana baru kenderaan tenaga akan wajib dilupuskan, Pusat pemprosesan. Saya percaya bahawa dengan polisi alam sekitar yang mantap dan bimbingan dasar industri, sebagai satu standard yang kitar semula syarikat-syarikat di Amerika Syarikat, prospek akan menjadi sangat jelas.


3, harga logam kobalt meningkat secara mendadak, sama ada ia akan mempercepatkan industri tempatan tinggi-nikel produk dan teknologi tempatan tinggi-nikel ternary bahan, proses perindustrian pandangan?


A: aspek-aspek teknikal, bahan ternary katod doping, Salutan proses memerlukan aspek teknikal yang tertentu daripada pengumpulan. Untuk bahan-bahan katod, sebelum domestik lebih mengambil berat tentang pembangunan oksida kobalt litium, sehingga Tesla yang disenaraikan, tempatan mula memberi perhatian kepada bahan ternary katod, mengakibatkan teknologi jauh di belakang.


Pada masa yang sama, bahan ternary katod, syarat-syarat proses pengeluaran adalah amat tinggi, seperti ketulenan oksigen, kelembapan, dan sebagainya, supaya keperluan peralatan yang lebih tinggi. Dan bahan katod, electrolytes dan lain-lain masalah sokongan, faktor-faktor yang mempengaruhi pasaran bahan yang positif.


Kita akan bimbang tentang bahan-bahan ternary seperti trend pembangunan jenis 811-622, pada masa yang sama, tidak boleh bercerai daripada Chinaand #39; s realiti, kita semua mestilah kefahaman objektif peringkat kami. Pengeluar bateri melakukan peralihan yang agak ringan dan lancar, pilih persembahan yang agak rapat produk ternary dan bukannya litium fosfat besi, tidak boleh dilakukan bermalam, tetapi kita perlu kajian, Syarikat dan Samsung, dan kerjasama ECOPRO, adalah untuk berdiri di hadapan dalam pasaran antarabangsa untuk memahami hala tuju pembangunan pasaran tempahan.


4, masa depan bateri sistem kitar semula bagaimana untuk menubuhkan, Greenand #39; s sedia ada sistem kitar semula pada masa akan datang tiada yang tiada kelebihan?


J: syarat-syarat Kementerian Perindustrian Negeri, kuasa bateri kitar semula orang pertama yang bertanggungjawab adalah kilang kenderaan, orang bertanggungjawab yang kedua merupakan pengeluar pek bateri. Kami telah menandatangani perjanjian kerjasama dengan beberapa OEM, Syarikat yang bertanggungjawab untuk mengendalikan dengan kitar semula digunakan kuasa bateri. Pada masa yang sama, Greene itu sendiri mempunyai sebuah kereta sekerap yang merombak asas kitar semula. Di samping itu, tradisional bahan api kenderaan dan kenderaan tenaga baru adalah berbeza dari yang dimansuhkan, tradisional bahanapi kenderaan dilupuskan tiada adalah tiada sistem tanggungan yang wajib, dan kenderaan tenaga baru dalam promosi Universal, tanggungjawab polisi yang telah ditetapkan, di bawah dasar panduan dan sekatan, akan mengikuti landasan untuk pergi.


5, sila beritahu kami tentang bahan ternary Syarikat, produk berlainan model diambilkira keadaan?


J: Syarikat masih untuk produk-produk berasaskan 523, terdapat perniagaaan 111 and 5525, masa yang singkat, tetapi juga kepada berasaskan 523, 2017 akan dilancarkan 811, NCA nikel tinggi produk.


6, model elektrod positif produk ketara prestasi yang berbeza bergantung pada proses penyediaan pelopor atau proses penyediaan bahan katod?


A: proses dua adalah sangat penting, tidak boleh berkata Siapakah lebih bergantung pada. Penyediaan bahan katod, tidak yang ringkas berikut, bagi tujuan meningkatkan prestasi produk, tetapi juga berkaitan dengan salutan, dadah dan lain-lain proses.


7, ternary pelopor dan bahan ternary katod harga turun-naik pada tahun 2017?


J: pasaran semasa bahan-bahan yang ternary, lebih matang, seperti siri 523, dll kini pada 17 juta tan, tinggi nikel jenis harga barangan akan menjadi lebih tinggi, pada 200,000 yuan/Tan, tetapi bekalan semasa bukanlah logam The harga turun-naik harga bahan yang ternary adalah lebih ketara, oleh itu, bimbang tentang turun naik harga logam lebih banyak turun-naik harga yang berpatutan, logam akan diserahkan kepada produk hiliran.