Fujian singa bateri projek kapasiti pengeluaran sebanyak Watts 6 bilion setahun

- Mar 20, 2017-

Kini, selepas hampir enam bulan pengeluaran percubaan, projek bateri litium-ion pula singa singa baru tenaga Technology Co, Ltd pada awal pengeluaran besar-besaran di Zhaoan County. Ini adalah bernilai 300 juta yuan, 260 meter panjang barisan pengeluaran boleh menghasilkan 200 bateri seminit, kapasiti pengeluaran adalah lebih dari 3 kali domestik baris pengeluaran.

Fujian singa bateri projek kapasiti pengeluaran sebanyak watts 6 bilion setahun

Projek tersebut dilaburkan oleh Kumpulan Lion Guangdong, yang merupakan projek kedua pembinaan teknologi penjimatan kuasa Co., Ltd. di Chaoan County. Ia juga adalah yang terbesar projek Minnanand # 39; s terbesar tenaga litium bateri baru. , Pengeluaran dan jualan komponen automotif teras kuasa bateri lithium-ion. Projek ini dibahagikan kepada tiga fasa pembinaan, merancang membina enam baris pengeluaran automatik, dijangka akan dimasukkan sepenuhnya ke dalam operasi pada tahun 2017, akan pengeluaran tahunan sebanyak 6 bilion watts bateri bateri litium dan pek, untuk 200,000 kenderaan elektrik pemasangan, nilai keluaran tahunan 10 bilion Yuan, cukai sebanyak 500 juta yuan. Difahamkan bahawa dalam tempoh lima tahun yang lalu, singa Kumpulan merancang untuk melabur 10 bilion yuan di kawasan tumpuan industri emas, untuk mewujudkan sebuah bandar tenaga baru dan singa baru tenaga industri park, jumlah keseluruhan Perancangan kawasan seluas 2500 ekar, nilai keluaran tahunan sehingga 20 bilion yuan, pekerjaan sehingga 4000 orang.

Selepas selesai projek, pula secara beransur-ansur akan membentuk sumber tenaga baru dalam era Ningde lewat, Selatan Zhangzhou Meng singa baru tenaga teknologi tenaga Wilayah pola baru.