Berikutan angin selepas Ningde Era dan kereta elektrik milik negara mencapai kerjasama strategik yang

- Mar 03, 2017-

Baru-baru kereta elektrik boleh negara Sweden terhad (NEVS) dan Ningde era teknologi tenaga baru Co., Ltd. di Beijing menandatangani perjanjian kerjasama strategik.
Di bawah Perjanjian ini, era NEVS dan Ningde akan menubuhkan perkongsian strategik yang komprehensif, kedua-dua pihak akan melaksanakan pertukaran teknikal dengan lebih mendalam dan kerjasama penyelidikan dan pembangunan, membina industri ekologi. NEVS berkata, Syarikat akan Ningde era sebagai paling penting auto kuasa bateri rakan kongsinya, penggunaan sumber-sumber mereka sendiri untuk menyokong pembangunan antarabangsa era Ningde. Era Ningde yang akan menjadi Pengarah penyelidikan dan pembangunan pengeluaran berkualiti tinggi, tinggi-Keselamatan kuasa bateri sistem untuk memastikan pelepasan penuh rangka keupayaan NEVS.
Sebagai pengambilalih utama daripada turut Motor, ditubuhkan pada 2012, itu milik kenderaan elektrik Sweden Co., Ltd. (NEVS) yang dimiliki oleh China Capital Holding Antarabangsa tenaga Sweden Co., Ltd., Beijing Negeri penyelidikan pertukaran pelaburan pengurusan Co., Ltd., Beijing Zhongyu hijau pelaburan pengurusan Co., Ltd. bersama-sama menubuhkan sebuah baru tenaga kenderaan R andamp; Perusahaan D dan pengeluaran.
20 Januari 2017, pembangunan negara dan Suruhanjaya pembaharuan, platform online kelulusan projek pelaburan negara dikeluarkan NEVS baru tenaga kenderaan pembinaan projek kelulusan publisiti, NEVS menjadi berikutan di Beijing tenaga baru, Chery tenaga baru dan pengeluar lain, Kesembilan untuk mendapatkan kelayakan pengeluaran elektrik tulen baru perusahaan.
Pada masa ini, NEVS telah melalui kerjasama dengan grid Nasional, Aeroangkasa China, China Poli, Panda baru tenaga, Renesas Jepun dan lain-lain perusahaan di kawasan yang berbeza dan tahap kerjasama untuk membina industri ekologi alam sekitar. Selepas mendapat kelulusan dari pembangunan negara dan Suruhanjaya pembaharuan untuk membina perniagaan kereta penumpang elektrik yang tulen, NEVS siap susun atur asas perindustrian antara China dan Switzerland.
Malah, sebagai perusahaan tempatan bateri yang terkemuka terkemuka enterprises, yang merupakan empat bulan Ningde era dan kereta Syarikat menandatangani perjanjian strategik kedua, Disember lepas, Ningde era dan Dongfeng telah menandatangani perjanjian rangka kerja strategik secara rasmi. Perjanjian, kedua-dua pihak akan bekerjasama untuk membina sebuah tenaga automotif industri baharu dalam bidang kerjasama platform.
andquot; Sama ada dari perspektif pembangunan yang sihat dalam industri, atau dari perspektif perkembangan teknologi, syarikat-syarikat perindustrian di harus kedalaman trend mendalam cooperation.andquot; Guo Xuan berteknologi tinggi Presiden Fang Jianhua berkata kepada grid tenaga kanan litium, harga kereta dan Syarikat-Syarikat kuasa bateri dan kerjasama tidak harus tinggal dalam hubungan perdagangan mudah, tetapi perlu dari pembangunan produk, pengembangan model perniagaan, kerjasama modal dan lain-lain aspek kerjasama kedalaman.
Sebagai peneraju bateri kuasa tempatan lain, Guoxuan yang berteknologi tinggi telah dan termasuk tenaga baru Beiqi, JAC dan lain-lain perusahaan kereta dicapai dengan kerjasama strategik.
Lihat domestik kenderaan tenaga baru dalam bidang kuasa bateri perniagaan kerjasama strategik, dan harga kereta boleh dibahagikan kepada dua jenis, kerjasama yang strategik adalah hanya berdasarkan faktor harga yang mudah dan produk bekalan pertimbangan jangka pendek, satu lagi ialah untuk pembangunan, pembangunan pasaran, perniagaan model inovasi dan lain-lain pertimbangan yang multi-dimensi dan pembentukan kedalaman mengikat kerjasama produk.
Fang Jianhua berkata bahawa hanya tinggal di harga produk dan bekalan kerjasama strategik akan tidak pergi terlalu jauh dari harga kereta tradisional dan enjin model perniagaan kerjasama, hanya dalam proses kerjasama untuk mewujudkan satu model perniagaan baru dan ekologi kitaran, akan menjadi lebih bermakna. Terutamanya di dalam tenaga baru produk automotif telah tidak lagi mencapai pengesahan penuh kitaran hidup, prasarana asas adalah tidak lagi di bawah latar belakang seterusnya, kedalaman kerjasama di industri itu seolah-olah mempunyai nilai.
Pada masa yang sama, GAO Penyelidikan Institut (GGII) mengingatkan bahawa walaupun trend kerjasama antara harga kereta dan Syarikat bateri, tetapi bagi para pengikut mengikuti, kerjasama sebelum penuh, sila hubungi dan pertimbangan, kedua-duanya perlu baik risiko kawalan, lebih penting lagi, dalam pemilihan penuh pertimbangan antara satu sama lain dalam pembangunan produk, kapasiti pengeluaran untuk mengikut irama , memastikan bahawa kedua-dua pihak dalam kerjasama dalam Ijazah yang hampir sama.