Penyelesaian elektrolitik dan katod bahan

- Mar 15, 2017-

Setelah lebih dua tahun andquot; bullandquot besar; litium kuasa industri bateri telah menjadi catur kepada plat, pasaran elektrolit juga kira-kira bagi mengiringi Majlis tertentu dalam titik fleksi.

Litium hexafluorophosphate sebagai bahan mentah utama kepada elektrolitik penyelesaian, sebagai contoh, sejak suku keempat tahun lepas, terjejas oleh ketidakseimbangan melampau antara permintaan dan penawaran, litium hexafluorophosphate harga terus meningkat dengan ketara, dan walaupun sekali dikekalkan pada 40 juta / tan yang tinggi. Walau bagaimanapun, menurut kajian Tempahan sangat litium grid kuasa mendapati bahawa hexafluorophosphate lithium dari 40 juta / mark Tan tinggi menjatuhkan kepada 34 juta / tan, terus potong harga 2017 trend.

Terdapat orang-orang dalam industri dijangka untuk litium pelarasan harga hexafluorophosphate akan menjadi lebih sengit. andquot; Dengan pengeluaran berterusan kapasiti baru, harga purata litium hexafluorophosphate ini dijangka jatuh kepada lebih 20 juta / tan, harga muktamad atau keputusan yang dibuat penawaran dan permintaan.

Malah, peringkat ini titik fleksi lama telah jelas. Harga bahan mentah yang melambung sejak tahun 2016, tetapi harga bateri hiliran boleh mencapai kenaikan sama, bahan-bahan hiliran terbalik positif dan negatif, electrolytes dan harga diafragma. Pada masa yang sama, keadaan kuasa bateri keperluan dan standard yang terus meningkat, Kementerian industri tempahan dikeluarkan beberapa keperluan-keperluan kuasa bateri, yang juga menunjukkan bahawa rombakan industri adalah kira-kira untuk memulakan.

andquot; Bagi perniagaan elektrolit, 2017 ini adalah satu peluang besar dan cabaran year.andquot; Ada broker penganalisis percaya bahawa dengan ternary kuasa bateri ke peringkat sebelum kedudukan utama, di bawah tekanan kos, berdasarkan ternary, silikon dan sebagainya. Bahan-bahan positif dan negatif yang baru, kuasa bateri elektrolit penyelidikan dan pembangunan juga akan perniagaan elektrolit ujian yang besar.

Walaupun pasaran elektrolit menyambut ketibaan di titik perubahan, tetapi sebilangan besar syarikat elektrolit dihubungi wartawan yang percaya bahawa dengan perkembangan industri kepada tempoh matang, peruntukan optimum sumber tumpuan industri akan secara beransur-ansur meningkat, keadaan Hengqiang teguh enterprise akan muncul The hanya dengan kelebihan teknologi dan bekalan menerajui perusahaan untuk bersaing dengan kadar pembangunan kilang bateri litium besar , dan kemudian dalam persaingan pasaran yang sengit untuk mendapatkan pasaran lebih berkongsi.

Menunggang

Bahan penyelesaian dan katod elektrolitik, bahan katod dan diafragma dan menjadi bahan utama litium bateri empat. Elektrolit biasanya diperbuat daripada pelarut organik berkualiti tinggi, elektrolit litium garam, bahan tambahan yang perlu dan lain-lain bahan mentah, di bawah syarat-syarat tertentu, menurut sebahagian tertentu daripada penyediaan. Litium hexafluorophosphate, litium tetrafluorophosphate, litium tetrafluoroborate, hexafluorophosphate dll, tetapi daripada kos, Keselamatan dan lain-lain pertimbangan, litium adalah bateri lithium-ion komersil yang menggunakan elektrolit yang utama.

Schneider penyelidikan statistik menunjukkan bahawa pada tahun 2015, output sejagat yang Tan 11,100 penyelesaian elektrolitik, peningkatan sebanyak 34.3%; Chinaand #39; s elektrolit pengeluaran 69,000 tan, peningkatan sebanyak 52.7%; daripada kadar pertumbuhan, Chinaand #39; s elektrolit pengeluaran kadar pertumbuhan adalah lebih tinggi dari global. Chinaand #39; s elektrolitik output pada 2016 adalah 98,000 tan, meningkat 42.03% tahun ke tahun.

2012-2011 China litium elektrolit pengeluaran (Unit: 10,000 tan)


Elektrolit sebagai pengangkut untuk menggalakkan aliran ion litium, keupayaan khusus bateri, operasi Julat suhu, kitaran prestasi kecekapan dan Keselamatan adalah penting, adalah bateri lithium-ion untuk mendapatkan voltan tinggi, jaminan tinggi tenaga tertentu, operasi bateri litium dan Keselamatan memainkan peranan yang penting. Elektrolit kos bahagian terbesar elektrolit, tetapi juga menjadi halangan teknikal yang tertinggi dalam elektrolit dalam link. Litium hexafluorophosphate telah menjadi dalam elektrolit yang paling banyak digunakan dengan kelebihan prestasi yang unik.

Persatuan industri automotif China data menunjukkan bahawa pada 2016 Chinaand #39; s auto pengeluaran dan jualan menunjukkan pertumbuhan yang pesat, jumlah jualan tinggi rekod baru. 2016 Chinaand #39; s automobil pengeluaran dan jualan telah siap 28.119 juta dan 280.28 juta, peningkatan sebanyak 14.5% berbanding tahun sebelumnya dan 13.7%, lebih tinggi daripada mata 11.2 dan 9.0 peratus tempoh yang sama tahun lepas. Pada masa yang sama, Chinaand #39; s baru tenaga kenderaan pengeluaran 517,000, jualan 507,000, peningkatan sebanyak 51.7% berbanding tahun sebelumnya dan 53%.

Wartawan dalam talian agar data yang berkaitan menunjukkan bahawa pada masa ini, Chinaand #39; s kenderaan tenaga baru telah hampir 1 juta.