E Era Leader OptimumNano Fight To Subsidy Peringkat Pertempuran

- Dec 09, 2017-

"Ketua era E" - Pertempuran OptimumNano "untuk subsidi" peringkat pertempuran

Sebagai media paling awal di China untuk kenderaan tenaga baru, anatomi ekonomi Observer yang mendalam tentang fenomena dalam industri automotif telah menjadi konsensus komuniti perniagaan di China dan juga masyarakat. Ia dikenali sebagai media automotif tenaga yang paling berpengaruh di China. Menegakkan "kuasa China, tumpuan dunia," niat asal acara ini menarik ramai pakar dan sarjana dalam industri, pemimpin pendapat dan penyertaan media arus perdana, bersikap cukup berwibawa. Yang Jianlong, Naib Menteri Perindustrian Ekonomi Jabatan Penyelidikan Pusat Penyelidikan Pembangunan Majlis Negeri, Wang Hongguang, Naib Presiden Institut Penyelidikan Strategi Pembangunan Kementerian Sains dan Teknologi PRC, dan Zhang Guohua, dekan Institut Perancangan Trafik Pusat Pembangunan dan Suruhanjaya Pembaharuan Negara Pusat menghadiri persidangan itu dan memberi tumpuan kepada bagaimana untuk mendorong industri tenaga baru untuk memecahkan rintangan pembangunan yang sedia ada. Dalam era subsidi untuk menggalakkan promosi penggunaan, untuk mewujudkan topik hangat seperti kebijaksanaan lalu lintas menyampaikan ucaptama.
Foto ahli dialog dialog


Zhongmou Guang, Pengerusi Setiausaha OptimumNano Energy Co, Ltd, telah dijemput untuk menghadiri dialog forum mengenai tema "untuk menangani peperangan yang sukar bagi kenderaan tenaga baru semasa fasa subsidi" dan menyampaikan ucapan mengenai pembangunan tenaga baru kenderaan di era pasca subsidi Ini pandangan saya ialah "aliran keluar tidak dapat dielakkan, tetapi sehingga 2014, Watermark telah membuat pelan produk berdasarkan dasar dan perancangan negara dari perspektif 20% daripada pengeluaran negara dari nyatakan, "menunjukkan bahawa Watermar tidak bergantung pada subsidi negara. Buat sikap tegas. Dialog forum dipengerusikan oleh Timbalan Ketua Setiausaha Persatuan Peniaga Kereta China Wang Du. Peserta termasuk Encik Xi Zhongmin, Timbalan Pengurus Besar Guangzhou Automobile New Energy Automobile Co., Ltd., Naib Setiausaha dan Ketua Pegawai Jenama Beijing Energy Energy Vehicle Marketing Sdn Bhd Hu Enping, Membaca Menteri Pengurusan Automotif Jenama Xin Caibao .


Tahun ini, industri itu menertawakan bahawa bateri kuasa adalah "biskut sandwic" dari rantaian industri kereta tenaga baru. Dengan peningkatan permintaan pasaran dan perubahan dasar negara, tekanan kawalan kos dan prestasi produk meningkat. Dalam Dialog Forum ketiga mengenai tema "Membentuk semula Rantaian Nilai Industri Automotif Tenaga Baru di bawah Situasi Baru", Zhong Mengguang menyatakan pandangannya tentang bagaimana untuk mengurangkan kos kenaikan pangkat dan mengurangkan kos. Meningkatkan kepadatan tenaga dalam dua aspek dengan usaha yang penuh.
Dialog Forum: Rantaian Nilai Pembentukan semula Industri Automotif Tenaga Baru di bawah Keadaan Baru


Pertama sekali, Watma menggunakan tiga laluan untuk mengurangkan kos:


Pertama, memperbaiki proses itu, mengurangkan kos bahan. Penggunaan kotak bateri, standardisasi modul bateri, mengurangkan jenis bahan, sementara mengurangkan fungsi sistem PACK yang bertindih sebahagian daripada sistem untuk mengurangkan kos.


Kedua, penggunaan pembuatan cerdas untuk memperluas kesan skala dan meningkatkan hasil, mengurangkan kos pengeluaran. Sejak 2016, Watermar secara aktif memperkenalkan peralatan pengeluaran automatik sepenuhnya untuk mencipta bengkel pengeluaran automatik dan merealisasikan kawalan kos pada kos buruh dan pengurusan. Mengambil garisan pengeluaran 1GWH PACK sebagai contoh, kos pengeluaran manual dikurangkan daripada 33 juta kepada 2.5 juta saat ini dengan penjimatan kos tahunan sebanyak 30.5 juta.


Ketiga, bateri pensiun dan bateri yang dibatalkan untuk penggunaan eselon, mengurangkan kos kitaran hayat. Pada masa ini, Watermar telah memulakan projek kitar semula bateri kuasa, membina rangkaian kitar semula berdasarkan logistik terbalik untuk membina rangkaian industri kitar semula bateri lengkap.


Dari segi peningkatan ketumpatan tenaga, ketumpatan tenaga sel diperbaiki melalui peningkatan kapasitans, peningkatan voltan dan pengurangan berat badan. Pada masa yang sama, pemanfaatan maksimum ruang diperbaiki dengan mengoptimumkan tata letak keseluruhan dan hierarki dikurangkan sebanyak mungkin di seluruh tahap sistem. Di samping itu, kumpulan baru kaedah, bahan baru, aplikasi teknologi baru dan reka bentuk muktamad empat reka bentuk, kumpulan baru reka bentuk modular yang besar dan reka bentuk bersepadu, reka bentuk yang melampau perlu mencari titik reka bentuk yang terbaik dan menghapuskan reka bentuk yang berlebihan. Ia dijangka awal tahun depan, sel tunggal Watermar sehingga 160 Wh / kg.


Pada masa ini, pengeluar kereta asing di China untuk mempercepatkan pembinaan, harga kereta tempatan terus melonjakkan hulu dan hiliran. Dialog Forum, editor pemerhati kereta elektrik Qiu Jun mengenai "tenaga baru kenderaan OEM dan hubungan bahagian dengan era trak bahan api masa lalu akan menjadi berbeza," topik dialog kepada wakil perniagaan untuk bertanya. Zhong Mengguang percaya bahawa model ini pada dasarnya berbeza dari era kenderaan yang cekap bahan bakar. Pertama sekali, adalah peranan perubahan, dari menyokong peranan kepada protagonis. Kedua, dari pandangan sikap, China telah lebih pasif dalam mengambil bahagian dalam pembahagian rantaian nilai global dari masa lalu ke dalam penyertaan proaktif dalam pembentukan semula rantaian nilai. Tambahan pula, berdasarkan cara yang nilainya direalisasikan, China telah pergi dari solo tunggal ke perusahaan individu untuk kerjasama yang mendalam dalam perikatan industri. Akhirnya, berdasarkan batas sempadan, dengan munculnya teknologi Internet + kereta dan AI, ekologi perindustrian juga akan dibentuk semula.
Tempat majlis anugerah


Pada majlis anugerah Mesyuarat Tahunan Tenaga Baru, sebagai bahagian penting dalam rantaian industri automotif tenaga baru, Watermar memenangi Anugerah Caruman Cemerlang Mobil Baru 2017 China.


Industri automotif tenaga baru berada dalam gelombang baru revolusi teknologi dan ventilasi industri, Waterma akan mengikuti aliran baru dalam pembaharuan industri automotif tenaga baru, dan secara aktif meneroka teknologi "teras" untuk meningkatkan daya saing perusahaan, untuk memenangi "untuk mensubsidi Tahap kenderaan tenaga baru terus menyumbang kepada kekuatan" teras "!

Kembali