Daimler merancang untuk memulakan operasi di dunia lima bateri utama tanaman dalam tahun 2019

- Oct 14, 2017-

Untuk memastikan pelbagai kenderaan elektrik bateri penawaran, pengeluar kereta Jerman Daimler merancang 2019 tahun yang lalu di benua dunia tiga operasi loji pemasangan bateri lima, tiga daripadanya terletak di Jerman, satu di Amerika Syarikat dan satu di China.

Daimler merancang dalam tahun 2019 kilang lima bateri yang utama di dunia yang mula beroperasi untuk memenuhi permintaan pasaran

Daimler bateri kilang mula beroperasi, akan dapat permintaan pasaran tempatan untuk membuat tindak balas yang cepat dan berkesan dan boleh disesuaikan mengikut permintaan untuk eksport bateri. Manakala jumlah pelaburan dalam bateri akan mengenakan lebih daripada 1 bilion Euro. Walaupun Daimler berkembang pengeluaran pek bateri, bateri lithium-ion masih disediakan oleh vendor pihak ketiga dan boleh membawa kepada potensi sebagaimana yang terpapar dalam bekalan bateri apabila permintaan masa depan tidak meramalkan dengan tepat.

Tumbuh-tumbuhan bateri pertama dan kedua (dalam pembinaan) terletak di Kamenz, Jerman. Deutsche Accumotive GmbH & Co. KG, sebuah anak syarikat milik penuh Daimler GmbH, diasaskan pada tahun 2009 sebagai sebuah syarikat utama dalam pembangunan dan pengeluaran Mercedes-Benz dan beberapa jenama smart kacukan dan kenderaan elektrik dan perdagangan yang canggih kenderaan. Accumotive terletak di bandar Stuttgart, Nabern, Kemudahan R & D juga terletak dalam hal ini, tetapi pengeluaran bateri terletak di Carmen. Jumlah bilangan pekerja adalah lebih 500 orang. Accumotive bekerjasama dengan anak syarikat Mercedes-Benz tenaga terhad untuk membangunkan dan menempatkan unit penstoran tenaga Mercedes-Benz untuk kegunaan komersil dan perindustrian di Carmen.

Daimler sedang melabur 500 juta Euro di Carmen untuk membina sebuah kilang bateri kedua, seterusnya meningkatkan lagi keupayaan pengeluaran bateri. Carmenz baru bateri loji baru, kurang daripada 50 kilometer dari Dresden, akan mula beroperasi pada 2018, meliputi kawasan seluas kira-kira 20 hektar, bersebelahan dengan loji sedia ada bateri, yang akan meningkatkan pengeluaran dan kawasan logistik di Carmen oleh faktor 80,000 ke empat, meter persegi. Pada akhir dekad, Nabern dan Carmenz, Accumotive akan mempunyai lebih daripada 1,000 pekerja, yang kini dua kali ganda lebih banyak.

Kilang bateri kedua adalah tumbuhan neutralization karbon dioksida: Daimler, pengeluaran kuasa elektrik di kilang bersepadu, peringkat pengeluaran adalah penting bagi pembangunan lestari. Kemudahan pengeluaran ini akan disokong oleh gabungan haba dan kuasa dan loji-loji janakuasa fotovoltaik dan akan digunakan bersama-sama dengan unit penstoran tetap bateri. Kilang bateri baru yang menggunakan peralatan dan teknologi yang paling maju akan juga dimajukan mengikut piawaian industri 4.0.

Kilang ketiga akan dibina di Stuttgart-Untertürkheim. Kilang bateri menerajui Angtert akan digunakan sebagai sebuah kilang bateri Mercedes-Benz. Pada masa hadapan, Syarikat akan menyediakan bateri untuk peralatan elektrik dan jenama teknologi yang dihasilkan oleh kilang automobil Sindelfingen. Bateri akan dikemukakan oleh sebuah kilang satelit yang terletak di Brühl.

Kilang bateri keempat akan ditempatkan di Tuscaloosa, Alabama. Daimler diumumkan a $ 1 bilion pelaburan dalam kilang bateri.

Manakala kilang bateri kelima akan ditempatkan di Beijing, dikendalikan oleh Beiqi. Kilang bateri baru milik projek Beijing Benz automobil Co., Ltd. (BBAC), yang merupakan usahasama antara Daimler dan Beiqi.

1507875869229045757.jpg