Kajian pasaran China kereta penumpang baru tenaga pada 2016

- Feb 25, 2017-

Tahun lepas, global baru tenaga pasaran kereta penumpang telah mengekalkan pertumbuhan yang pesat - 774,000 jumlah jualan, peningkatan sebanyak 40%. Kadar pertumbuhan ini, yearand ini #39; s kereta penumpang tenaga baru dijangka akan berkongsi global penumpang kereta percutian jualan 1%.

Global baru tenaga penumpang kereta di pasaran utama, China menyumbang peningkatan terbesar - jualan 320,000, peningkatan sebanyak 86%, menjadi worldand #39; s tenaga penumpang kereta pasaran pertumbuhan enjin baru. Dan telah membawa pembangunan global bagi kereta penumpang tenaga baru di pasaran Amerika Syarikat, hanya menyumbang jualan 160,000, Eropah baru tenaga penumpang kereta pertumbuhan jualan kurang daripada 20%. Pasaran China telah menjadi worldand #39; s baru tenaga pasaran kereta penumpang, di medan pertempuran utama.

Pada 2016 global analisis pasaran kereta penumpang tenaga baru, kami mendapati bahawa pertumbuhan pasaran adalah masih amat bergantung pada dasar untuk menggalakkan, yang membawa kepada penjualan baru tenaga penumpang kereta masih tertumpu di bahagian dasar intensiti yang lebih tinggi. Seperti pasaran China, Beijing, Shanghai, Guangzhou, Shenzhen dan Hangzhou, bandar lima tenaga jualan kereta penumpang baru menyumbang 50% daripada pasaran negara, manakala di pasaran Amerika Syarikat, California, jualan negeri diambilkira dalam baru tenaga penumpang kereta 50% daripada jualan.

Dari analisis pasaran, kita juga boleh mendapati bahawa di dalam tenaga penumpang kereta teknologi laluan baru, pasaran kereta penumpang elektrik yang tulen semakin meningkat, pada tahun 2015, kereta penumpang elektrik tulen dan perbezaan jualan kereta hibrid yang tidak besar, masing-masing menyumbang 53% dan 47%. Manakala tahun lepas, kereta penumpang elektrik tulen yang menyumbang jualan mencecah 62%, mewakili peningkatan sebanyak hampir 10 peratus mata.

Dari perspektif harga Kereta, Terdapat sejumlah harga kereta boleh jadi luar biasa, seperti BYD dijual lebih daripada 10 juta kereta penumpang tenaga baru, pelbagai jenama akan juga baru baru tenaga penumpang kereta pinggang kepada pasaran dan mencapai prestasi yang baik, tetapi kerana tempat yang kecil, harga kereta masa depan yang akan menjadi peneraju kenderaan tenaga baru dalam jangka pendek adalah masih sukar untuk mendapat.

Dengan peningkatan dalam kesedaran, polisi secara beransur-ansur receded, lebih banyak model pengeluaran akan menyertai keadaan perang. Kami percaya bahawa sekurang-kurangnya perlu melihat secara beransur-ansur menjelang tahun 2020, di baru tenaga pasaran kereta penumpang, yang akan membawa kepada andquot; newandquot; angin dan menjadi seorang pemimpin yang sebenar. Bagi tempoh empat tahun akan datang pembangunan pasaran kereta penumpang tenaga baru, kami percaya bahawa: tenaga jualan kereta penumpang baru secara beransur-ansur akan memperluaskan penjualan saluran mula tenggelam; model pengeluaran yang lebih banyak akan menyertai pasaran, persaingan pasaran low-end akan memberi pengguna lebih banyak pilihan. Dan mengkaji 2016 baru tenaga penumpang kereta pembangunan, akan membantu kita pada masa depan pasaran mempunyai jangkaan yang lebih tepat.

Dalam kertas ini, kami telah memilih China, Amerika Syarikat, Norway, Perancis, Jerman, Britain, Belanda, enam negara-negara baru kereta penumpang tenaga sepanjang tahun lepas, pembangunan satu kajian yang lebih terperinci, dengan tujuan untuk tenaga baru pada 2016 pembangunan pasaran kereta penumpang daripada kajian semula yang lebih komprehensif.

Kajian pasaran China kereta penumpang baru tenaga pada 2016

2016 tenaga jualan kereta penumpang baru dicapai 320,000, peningkatan sebanyak 86%. Selepas pertumbuhan pesat pasaran kereta penumpang tenaga baru pada tahun 2015, pasaran tenaga baru pada 2016 yang menunjukkan yang pertama menolak selepas pertumbuhan dan kemudian memperlahankan ciri-ciri akhir tahun ini. Kenderaan tenaga baru Disember dijual 43214 unit, berbanding 1530 pada bulan Disember 37302 unit yang meningkat sebanyak 14%, kadar pertumbuhan yang terendah dalam sejarah, yang pada bulan Disember dengan dasar subsidi yang baru, membawa kepada pengguna tunggu dan lihat sikap kuat.