China boleh menduduki kedudukan dominan dalam industri bateri untuk melihat bagaimana asing berkata Media?

- Feb 13, 2017-

Pengeluar bateri Lithium-ion di China tahun ini berharap melalui harga yang rendah untuk mencipta kelebihan mereka sendiri. Berita Jepun dan Selatan Koreaand #39; s bateri pengeluar saham jatuh. China juga merancang untuk menerima pakai kelebihan harga dalam industri tenaga solar selepas industri bateri ia menguasai?

AS maklumat perkhidmatan syarikat bateri pakar Henning Vicht percaya bahawa orang-orang Cina mungkin boleh tidak seperti dalam industri solar adalah mudah untuk menduduki kedudukan dominan. andquot; Jepun dan Korea Selatan menghasilkan bateri yang boleh memegang kuasa yang lebih dalam isipadu yang sama, andquot; Beliau berkata, andquot; dan tidak seperti modul solar, IT #39; s bukan sahaja harga, tetapi kualiti bagi EV batteries.andquot; andquot; dengan kata lain, Chinaand #39; s bateri berkos rendah mungkin tidak mampu untuk mencari buyers.andquot; Khususnya, prestasi Keselamatan, pengeluar China adalah jelas di kedudukan ke belakang, jadi pengeluar bateri lama setakat tidak menjadi panik. andquot; Semua bateri pengeluar perlu membalas ini dan menurunkan harga mereka dengan sewajarnya, andquot; Vicht berkata.

British andquot; Kewangan Timesandquot;: China dalam bidang bahan bateri untuk merebut kedudukan dominan

Terletak di Congo (emas) daripada Tengkai dalam bijih tembaga dan kobalt adalah worldand #39; s dikenali tembaga dan kobalt rizab daripada salah satu yang terbesar saya, pengambilalihan syarikat lombong di China bersedia untuk membuat ekonominya daripada tinggi-mencemarkan industri, perusahaan Cina dalam bidang bahan bateri untuk merebut status plumbum.

Seperti pengeluar-pengeluar kenderaan dari Tesla hingga GM terus jalan ke pengeluaran kenderaan elektrik, syarikat-syarikat yang mengeluarkan bateri mereka akan semakin bergantung pada syarikat-syarikat Cina untuk mengawal rantaian bekalan mereka. Penggubal dasar Barat berharap kenderaan elektrik boleh membantu mengurangkan pengeluaran karbon dan pergantungan kepada minyak yang diimport.

andquot; Kebanyakan kobalt yang dihantar secara terus ke China, andquot; andamp Edwards tersebut; Spencer, seorang penganalisa di Institut Penyelidikan komoditi di London. andquot; Mereka mengawal share.andquot global yang besar; Ke dalam perlombongan cobalt, kepada tahap tertentu, kebangkitan perusahaan, sebahagian besar worldand #39; s bateri lithium-ion yang dihasilkan oleh Syarikat-syarikat Asia bateri. Dalam perancangan baru projek-projek pengeluaran bateri litium, lebih daripada 90% dijangka akan diselesaikan di China.