China mengumumkan tempoh tiga tahun akan datang baru tenaga kenderaan strategi

- Jan 11, 2017-

Tempahan dikeluarkan andquot; pelarasan dan revitalization planningandquot industri automobil; (andquot; Planandquot;) dicadangkan dalam tempoh tiga tahun, pembangunan kenderaan tenaga baru dalam strategi China.

andquot; Planandquot; itu sebelum akhir 2011, termasuk hibrid elektrik, boleh dicas semula yang murni dan Agung-jenis hybrid, termasuk kenderaan tenaga baru untuk membentuk 500,000 jualan kenderaan tenaga keupayaan, baru untuk akaun % 5 jualan kereta penumpang keseluruhan. Pada masa yang sama, pengeluar kereta penumpang utama harus mempunyai pensijilan produk automotif tenaga baru.

Menurut andquot di; planandquot; kandungan, keadaan akan memulakan projek demonstrasi kenderaan tenaga penjimatan tenaga dan baru, diatur oleh dana-dana kerajaan pusat bagi membiayai bandar-bandar besar dan sederhana untuk menyokong demonstrasi dan promosi kenderaan hibrid, kenderaan elektrik, sel bahanapi kenderaan dan lain-lain kenderaan tenaga penjimatan tenaga dan baru. Peopleand bandar #39; s kerajaan pada atau melebihi tahap county seharusnya merangka pelan untuk memberi keutamaan kepada penggalakan penggunaan kenderaan tenaga baru dalam bidang pengangkutan awam bandar pajakan, Perkhidmatan awam, kebersihan, Perkhidmatan pos, Lapangan Terbang dan bidang-bidang lain; penubuhan kenderaan elektrik yang pesat caj rangkaian;

Bagi yang baru kenderaan alat ganti dan komponen industri tenaga, andquot; planningandquot; dicadangkan untuk menggalakkan kenderaan elektrik yang tulen, kenderaan hibrid boleh dicas semula dan mereka komponen utama dalam industri. (Ah) berprestasi tinggi kenderaan (A), penggunaan berprestasi tinggi, berprestasi tinggi, berprestasi tinggi, berprestasi tinggi, penjimatan tenaga, penjimatan tenaga, penjimatan tenaga, satu tenaga bateri kapasiti pengeluaran; Pembangunan kenderaan hibrid biasa dan baru bahan api kenderaan khusus komponen.

Pembangunan kenderaan tenaga baru dan bahagian-bahagian yang menyokong bahagian dana tiga tahun yang akan datang, termasuk negeri sebagai kemajuan teknologi, perubahan teknologi pelaburan 10 bilion yuan dalam tabung khas. Kepada AS $ 10 bilion akan datang daripada susunan Pusat pelaburan baru.

andquot; Planandquot; juga dicadangkan bahawa andquot; mula mempunyai peranan penting dalam meningkatkan industri dan perlindungan standard penyelidikan dan kerja-kerja pembangunan, sila beri perhatian kepada kajian semula ke atas kenderaan tenaga baru Standard produk, menguji methods.andquot;