Rumah Berkuasa Bateri Boleh Menjadi Masa Depan Homebuilding

- Jun 05, 2017-

Banyak syarikat utiliti di seluruh Barat Daya harus menangani batasan dengan grid elektrik sebagai tenaga boleh diperbaharui yang semakin popular.

Semua utiliti utama di AS barat saling berkaitan. Mereka adalah apa yang disebut sebagai "kuasa pengimbangan."

Ini sama dengan satu kuasa besar yang saling berkaitan dan setiap pihak yang menyeimbangkan bertanggungjawab untuk mengekalkan frekuensi pada 60 Hertz supaya tidak mengganggu aliran tenaga.

Oleh kerana penggunaan tenaga solar telah meningkat sejak beberapa tahun kebelakangan ini, masalah dalam mengekalkan frekuensi ini telah timbul. Utiliti yang paling bergelut adalah seperti Perkhidmatan Awam Arizona (APS), yang dianggap sebagai utiliti solar penembusan yang tinggi - bermakna ia mempunyai jumlah solar yang luar biasa dalam sistemnya dari solar dan bumbung suria komersil.

"Penembusan tinggi solar sebenarnya menghasilkan masalah kualiti tenaga di grid," kata Marc Romito, pengarah Teknologi Pelanggan APS.

"Ia banjir generasi ke hari," katanya. "Kami telah banyak kali di mana terlalu banyak solar pada satu litar akan menyebabkan selebihnya solar pada litar itu untuk dimatikan."

Untuk menangani isu ini, APS telah mula bergerak ke arah menggunakan apa yang dipanggil "tumbuh-tumbuhan memuncak." Tumbuhan kuasa ini biasanya dijalankan di gas asli dan boleh dihidupkan dan dimatikan dengan cepat untuk bertindak balas terhadap kerapuhan tenaga yang dihasilkan oleh solar.

Walaupun tumbuhan ini membantu menguruskan isu ini, ia akan menjadi kemajuan dalam teknologi - dan kreativiti dalam bagaimana kemajuan yang digunakan - yang menyelesaikan perkara itu, kata Romito.

Dave Everson, pemilik rumah Mandalay, seorang homebuilder Arizona, memahami isu grid elektrik dan telah mencari cara untuk mengatasinya dengan inovasi.

Selama tiga tahun yang lalu, Everson telah membina rumah penemuan. Ciptaan tahunan ini dilengkapi dengan teknologi penerapan atau kemajuan dalam industri homebuilding untuk mewujudkan rumah yang tidak seperti yang ada di pasaran.

"Ia seperti semua perkara yang dipertimbangkan," kata Everson. "Tenaga, kualiti udara, pemuliharaan air; rumah ini benar-benar mempunyai segala-galanya yang kita boleh fikirkan dibuang ke dalamnya. "

Setiap rumah penemuan mempunyai pengambilalihan. Mereka yang kelihatan berdaya maju dan kos efektif kemudiannya digunakan untuk setiap rumah Mandalay dari titik ke hadapan.

Nya yang terbaru, yang terletak di Prescott's Granite Dells Estates, hampir selesai dan dirancang untuk membantu dengan mengatasi isu penembusan solar yang tinggi.

"Ini rumah rumah elektrik," kata Everson.

Tiada apa-apa di rumah yang memerlukan penggunaan gas untuk fungsi pentingnya dan ia dibina untuk menjadi lebih cekap.

Inovasi utama ialah rumah itu dilengkapi dengan bateri.

Menggunakan panel suria yang cukup untuk memastikan bateri dikenakan pada siang hari, ideanya adalah bahawa rumah bergantung terutamanya kepada bateri untuk menjalankan semua keperluan elektrik dan hampir tidak perlu berinteraksi dengan grid sehingga petang apabila grid kurang menekankan dari penggunaan pengguna.

"Kami mengecas bateri pada waktu malam dengan kuasa yang [syarikat utiliti] mahu menjual kami, kami mengecaj siang hari dengan solar, dan anda menempah puncak," kata Everson.

Untuk membuat rumah berkuasa bateri layak untuk skala produksi, bagaimanapun, Everson sedang mencari sokongan kewangan dari APS.

"Kami rapat," kata Everson. "Sekarang, kami akan meminta utiliti untuk pasangan hebat dan kami akan berada di sana."

Wakil-wakil dari APS belum melihat dengan baik apa yang telah dihasilkan oleh Everson, tetapi reaksi awal syarikat itu membawa beberapa janji.

"Kami sangat teruja dengannya," kata Romito. "Kami teruja untuk perbualan dan kami teruja untuk inovasi.

"Kami akan sentiasa mempunyai sifat agnostik selagi apa yang kami lakukan dalam perkongsian dengan orang lain adalah selamat, boleh dipercayai, berpatutan dan berdaya tahan, bermakna ia siber selamat."

Walau bagaimanapun, Romito mempunyai beberapa tempahan.

"Perkara yang penting untuk direalisasikan ialah hubungan antara teknologi inovatif dan grid tidak boleh diabaikan," kata Romito. "Suria berselang-seli; bateri adalah berorientasikan masa dari segi caj dan pelepasan; jadi mereka mempunyai batasan tertentu.

"Konsep ini hebat, ia adalah pelaksanaan dan pemahaman tentang hubungan 24/7, 365 dengan grid yang boleh menjadi masalah. Pembina hanya boleh melakukan apa yang pembina dapat lakukan. Dia boleh menubuhkan rumah yang sempurna. Ia pemilik rumah yang akan mempunyai hubungan dengan teknologi dan utiliti itu. "

Sekiranya Everson dapat meyakinkan Romito bahawa rumah yang dikuasakan bateri itu telah dicipta adalah sepatutnya subsidi atau rebat, maka Everson merancang untuk mengadopsi konsep itu dalam apa jua rumah komuniti yang dibina seterusnya.

"Seluruh masyarakat akan dicap seperti itu," kata Everson.

Walaupun tarikh belum diumumkan, akan ada upacara pemotongan riben bersama dengan lawatan yang ditawarkan kepada orang ramai mengenai penemuan rumah dalam masa terdekat, menurut siaran berita.