Syarikat bateri dan harga kereta memerlukan jenis kerjasama

- Mar 20, 2017-

Pada awal Mac, NEVS telah dianugerahkan perjanjian kerjasama strategik dengan Ningde baru tenaga Technology Co., Ltd., dan kedua-dua pihak akan melaksanakan pertukaran teknikal dengan lebih mendalam dan R andamp; D kerjasama untuk membina industri. Ekologi.

Wartawan mendapati bahawa hari kuasa bateri perniagaan dan interaksi kerap harga Kereta, hanya bulan lepas sahaja terdapat Kumpulan unta dan Tang Jun kereta sekurang-kurangnya empat Syarikat bateri dan harga kereta mencapai kerjasama strategik, dan kedua-dua pihak telah tidak berpuas hati dengan ringkas permintaan dan penawaran, lebih dan lebih banyak syarikat-syarikat yang lebih memilih tahap yang lebih mendalam kerjasama strategik dalam mod kerjasama juga menunjukkan trend yang pelbagai. Pada masa yang sama, kerjasama ini seolah-olah mudah, mencerminkan industri baru di bawah industri tenaga baru, transformasi dan peningkatan idea-idea baru.

Syarikat bateri dan harga kereta memerlukan jenis kerjasama

Corak kerjasama pelbagai

Difahamkan bahawa pada masa ini, harga perniagaan dan kereta bateri domestik secara kasar dibahagikan kepada tiga jenis kerjasama. Kerjasama strategik pertama mengambil pertimbangan faktor harga dan bekalan yang mudah. Untuk menstabilkan hubungan antara kedua-dua pihak, harga kereta sering diberi keutamaan kepada keutamaan perniagaan bateri. Sebagai contoh, pada 22 Disember tahun lepas, FAW bas Co., Ltd. dan Jiangsu Chunlan bersih tenaga Penyelidikan Institut Co., Ltd. diadakan perjanjian kerjasama strategik yang menandatangani Majlis di Taizhou, Jiangsu Province. Mengikut perjanjian, bas FAW akan Chunlan sebagai pembekal strategik kuasa bateri, keutamaan untuk menggunakan produk bateri Chunlan.

Kedua adalah untuk pembangunan produk, pembangunan pasaran, perniagaan model inovasi dan lain-lain dimensi pembentukan kedalaman mengikat kerjasama. Sebagai contoh, pada 15 Februari tahun ini, air baru tenaga industri automotif inovasi Perikatan dan bas dalam teknologi, produk, pemasaran dan tiga kawasan lain untuk memulakan kerjasama yang menyeluruh. andquot; Kerjasama Watma dan Zhongtong bas adalah di tahap inovasi Perikatan, melibatkan bahan mentah, alat ganti, kenderaan dan peralatan perkilangan, dan dikaitkan dengan kenderaan tenaga baru, andquot; berkata Zhenyu berkembar, Pengurus Besar platform Waterma bateri Co., Ltd. operasi, Perkhidmatan kewangan, dan sebagainya, boleh memberikan kerjasama perusahaan pengeluaran jualan satu set penyelesaian.

Ketiga adalah berdasarkan kerjasama berasaskan modal, didorong oleh kepentingan bersama, hubungan ini adalah lebih kukuh dan stabil. Sebagai contoh, Timur jauh lagi bijaksana tenaga dan Detroit kenderaan elektrik dan lain-lain perusahaan yang bersama-sama menubuhkan kereta elektrik Dili Te Co, Ltd adalah kerjasama modal yang biasa; Boston bateri dan tanah bahtera juga kes, mereka adalah pemegang-pemegang saham biasa Beijing Jinsha Sungai modal teroka pengurusan Limited perlawanan Syarikat tangan. Berkembar Qing, Penolong Pengarah di Institut ekonomi pasaran, pembangunan Pusat Penyelidikan Majlis Negeri, berhujah bahawa kerjasama di peringkat modal boleh mengekalkan hubungan kerjasama yang lebih kukuh dan harmoni.