Angkatan Tentera kain baru tenaga kenderaan usahasama kereta Xu Li serang

- Feb 22, 2017-

Boleh diharapkan Bilakah subsidi kerajaan lenyap keluar, iaitu, jenama pelaburan dan usaha sama asing menduduki Chinaand #39; s tenaga kenderaan pasaran hari baru. Inilah kereta elektrik Cina ratus orang akan menjadi Pengerusi Chen Qingtai tidak lama dahulu lihat.

Angkatan Tentera kain tenaga kenderaan usahasama kereta baru serang Xu Li

Chinaand #39; s auto pasaran dalam jangka panjang yang menguasai Syarikat usahasama seolah-olah harga kereta dalam bidang kenderaan tenaga baru bit andquot; selepas feelingandquot; Walau bagaimanapun, hampir beberapa tahun, syarikat usahasama dalam bidang ini perlu bertemu dengan momentum harga kereta bebas. Untuk usaha sama harga kereta rahang, pelapor dengan teliti combed sejumlah harga kereta perancangan kenderaan tenaga baru, dinyatakan bahawa harga kereta di arus perdana usahasama telah membangunkan strategi kenderaan tenaga baru lengkap. Kebetulan, modal usaha sama kenderaan tenaga baru semasa yang merancang nod akan juga tertumpu pada tahun 2020, iaitu apabila subsidi kenderaan tenaga baru benar-benar keluar, usahasama kereta baru tenaga model akan berduyun-duyun ke.

■ menghadapi andquot; wolfandquot;

andquot; FAW - pengeluaran Volkswagen Volkswagen jenama semua model akan melancarkan versi tenaga baru. Pada masa ini dalam penjualan model 6, dijangka melancarkan hibrid atau version.andquot elektrik yang tulen; FAW - Volkswagen Pengarah, Pengurus Besar Zhang Pijie kata-kata ini, cukup untuk melihat FAW - Volkswagen perhatian kepada bidang kenderaan tenaga baru. Dari 2017, FAW - Volkswagen dalam bidang kenderaan tenaga baru akan mempunyai satu siri produk pelan, model hibrid yang pertama juga akan dilancarkan.

Volkswagen keluarga SAIC awam untuk menjadi outdone, 2016 awal, rancangan lima tahun yang akan datang untuk melabur kira-kira 15 bilion yuan, pembangunan Skoda baru tenaga kenderaan, termasuk pembangunan utama dengan CUV SAIC (kenderaan perjalanan merentas sempadan), termasuk pelbagai model SUV dan lain-lain model.

SAIC GM dibangunkan andquot 2016-2020; hijau futureandquot; strategi rancangan lima tahun. Lima tahun dijangka melancarkan lebih 10 kenderaan tenaga baru baru, dan lebih daripada 10 kenderaan tenaga yang baru ini akan meliputi pelbagai model tenaga baru. Disember 2016 CT6 kesantaian dipasang bercampur versi pasaran, suku pertama tahun 2017 akan juga melancarkan pelbagai kenderaan elektrik.

Jenama Jepun Toyota Toyota mematuhi model hibrid akar dan berkuat kuasa; Selain daripada Corolla Shuanguan, FAW Toyota juga merancang 2020 sebelum 17 kenderaan tenaga baru di pasaran. Berbeza dengan Toyotaand Guangzhou #39; s desakan, Toyota FAW hibrid dan medan elektrik tulen ialah susun atur dan pelan kereta elektrik yang tulen melalui jenama usahasama dilancarkan sendiri.

Di samping itu, jenama arus perdana usahasama yang boleh akan diterangkan dalam bidang baru tenaga kenderaan blossom, Guangzhou automobil Honda, Dongfeng Honda, Dongfeng, Nissan, Changan Ford outdone, dan telah tenaga baru kenderaan telah memasuki pasaran.

Orang dalam berkata bahawa hasil usahasama kereta teknologi paten dan harta intelek pelaburan akan tertumpu pada bahagian enjin tradisional dan bidang penghantaran, sekiranya tiada kehidupan sebenar sebelum kereta tidak boleh melakukan seberapa banyak yang mungkin. Tetapi dengan had bahan api yang menghampiri dan baru tenaga pasaran automotif Pemanasan, usahasama terikat untuk menyerang medan kenderaan tenaga baru.

■ andquot; preferenceandquot; model yang bercampur-campur

Dan jenama bebas telah melabur dalam kereta hibrid elektrik atau plug-in yang tulen, pilihan sama harga kereta usahasama dan semata-mata seiring, tetapi dari keseluruhan Perancangan sudut pandangan, harga kereta usahasama lebih tertumpu pada model hibrid.

Harga kereta Jepun adalah Penyokong-penyokong model hibrid, dan di mana satu, Toyota merupakan pembangunan bercampur model yang kukuh. Baru-baru Toyota mengumumkan bahawa jualan kereta hibrid global 10 juta. Begitu juga, sebagai sebuah syarikat usahasama domestik, FAW Toyota, Guangzhou Toyota Toyota ini juga sedang melaksanakan strategi global Toyota. FAW Toyota Toyota Toyotaand #39; s teknologi hibrid elektrik hibrid untuk pengeluaran tempatan. Pada 2016, Corolla Shuanghuang barisan pengeluaran baru dalam pembinaan kilang Tianjin TEDA, rekabentuk kapasiti 200,000 orang; Toyota Toyota Guangzhou dalam bidang kenderaan tenaga baru dilancarkan Ralink dwi-enjin dan Camry dwi enjin dua model, kedua-dua model ini dilengkapi dengan minyak sistem hibrid, perancangan untuk melihat, Guangzhou Toyota Toyota akan terus berkuatkuasa dalam model hibrid di masa hadapan.

Harga kereta bukan sahaja Jepun, SAIC GM, Changan Ford juga tumpuan kepada model-model hibrid. Changan Ford hibrid dan hibrid berasaskan teknologi, baru Mondeo kacukan versi versi hibrid C-MAX Energi juga telah dilancarkan; GM Shanghai juga menumpukan kepada pembangunan model-model hibrid, dan sebelum 2020 merancang untuk melancarkan hibrid domestik setiap tahun, meliputi dari lemah kepada kuat mencampurkan, bebas plag-masuk untuk plug-in jenis produk tenaga baru.

Jabatan usahasama dua harga kereta Volkswagen tidak kelihatan begitu andquot; conservativeandquot; FAW - Volkswagen dan SAIC Volkswagen memilih tulen dan campuran pergi tangan dalam tangan. Pada masa ini, Sichuan telah dikenalpasti sebagai FAW - Volkswagen kenderaan tenaga baru, salah satu daripada asas perkilangan kenderaan yang paling penting, masa depan akan melancarkan satu siri hibrid dan kenderaan elektrik yang tulen; SAIC Volkswagen akan juga mencapai plug-in hybrid dan elektrik tulen Penyetempatan pengeluaran kereta.

Mengapa bersama usaha kereta andquot; preferenceandquot; model hibrid? Sesetengah pakar percaya bahawa peralihan dari yang tradisional kuasa kuasa tenaga baru dalam proses, dari teknikal sudut pandangan, hibrid berbanding teknologi elektrik tulen lebih banyak kelebihan dan teknologi perlindungan alam sekitar penjimatan tenaga yang sama penting. Di samping itu, proses promosi kos yang tinggi untuk menyokong infrastruktur kenderaan elektrik yang tulen boleh tidak bersaing dengan masalah tersebut, tetapi juga untuk kenderaan elektrik yang tulen jangka pendek sukar untuk pembangunan secara besar-besaran, dan kelemahan ini dalam menghadapi hibrid tidak begitu ketara.

■ usahasama kereta andquot; preparedandquot; dari

Perusahaan kereta usahasama dalam kenderaan tenaga baru sebelum pemasaran tidak terlalu fokus, tetapi dua tahun tetapi ia akan kedudukan strategik penting, dan membangunkan pelan yang jelas, boleh ditakrifkan sebagai andquot; preparedandquot; dari.

Untuk FAW - Volkswagen, sebagai contoh, sayan pesanan untuk menggalakkan strategi 2025, FAW - Volkswagen akan melancarkan sebuah kenderaan elektrik modular MEB platform baru, platform khusus untuk model-model tenaga baru, boleh menyediakan 250 hingga 500 km memandu pelbagai jenis model-model yang pelbagai. Pada 2016 Volkswagen telah melancarkan MEB platform, Presiden Kumpulan Volkswagen (China) dan CEO Heizman berkata, platform MEB 2020 untuk 2021 ke China, dan pada masa yang sama menjadi FAW dan SAIC; Kereta Jepun, terutamanya Toyotaand #39; s kelapa hibrid teknologi telah menjadi lebih matang, dan di pasaran global telah mencapai beberapa kejayaan; Changan Ford Motor Co., Ltd. Naib Presiden Eksekutif dia Zhaobing juga yakin berkata bahawa Fordand #39; s kenderaan tenaga baru dalam rizab teknikal yang sempurna, Changan Ford kenderaan tenaga baru yang tidak berlaku sedikit perlahan.

Dan rizab teknikal yang sepadan adalah bahawa kebanyakan daripada kekuatan kewangan usahasama kereta. Yongqing berkembar Pengurus umum 2016 di SAIC GM telah membuat lima tahun dalam sistem aliran kuasa motosikal cekap dan teknologi tenaga baru melabur 26.5 bilion yuan.

Dengan perkembangan pesat Chinaand # 39; s tenaga kenderaan baru, dengan modal yang kukuh, teknologi matang, usahasama terikat untuk menyerang medan kenderaan tenaga baru, iaitu Chinaand #39; s jenama sendiri dalam bidang kenderaan tenaga baru boleh berjaya andquot; overtakingandquot sudut; ujian besar Namun, Chinaand #39; s kereta elektrik akan melaksanakan 100 Naib Presiden Ouyang Minggao berkata bahawa Chinaand #39; s not to exceed tenaga adalah lebih sesuai untuk laluan elektrik tulen, pembangunan elektrik tulen boleh dikatakan menjadi andquot; overtakingandquot sudut; peluang sahaja.