Permohonan Pengedaran Teknologi Bateri OptimumNano Terbuka Terbuka Dalam Era Baru

- Oct 17, 2017-

Sehari sebelum ini, lima kementerian kebangsaan bersama-sama mengeluarkan "panduan" mengenai promosi teknologi penyimpanan tenaga dan pembangunan industri, buat pertama kali menentukan kedudukan strategik tenaga dalam industri tenaga China, mengemukakan teknologi penyimpanan tenaga China selama 10 tahun akan datang dan matlamat pembangunan industri. 微信图片_20171017150740.jpg

Dalam industri tenaga secara rasmi mengarahkan dalam tempoh pembangunan emas sebelum waltmal telah lama menjadi hari hujan, berjaya menubuhkan stesen tenaga storan tenaga, sistem penyimpanan mudah alih, sistem storan, sistem pemantauan operasi keluarga empat inovasi teknologi penyimpanan tenaga boleh memimpin aplikasi sistem. Institut Penyelidikan tenaga storan yang ditubuhkan, menubuhkan stesen kuasa storan tenaga dengan pengumpulan teknologi. Waltmal Bess ke teknologi penyelidikan dan pengembangan bateri waltmal, dengan kecekapan keseluruhan yang tinggi, hayat bateri yang panjang, kawalan bateri boleh dipusatkan, sistem pemerolehan maklumat bus selari secara automatik memotong output voltan tinggi, bateri tunggal, sistem pengesanan penebat sempurna, kotak bateri dua penebat , pelarasan automatik kuasa PCS dan 8 kelebihan utama.

Waterma 1MWh mikro grid sistem storan tenaga mudah alih

Pada tahun 2011, projek penyimpanan tenaga 3MWh waltmal, kelulusan Jawatankuasa Biro Perbandaran Shenzhen dan Suruhanjaya melalui surat sokongan; pada tahun 2016, bersama-sama dengan rakan kongsi untuk membina 36 set sistem penyimpanan mudah alih mikro grid pintar 1MWh. Di samping itu, pembangunan tenaga optimum dan kerjasama dengan sistem grid nasional, pembinaan kuasa elektrik China, Institut Teknologi Beijing dan institusi lain dalam barangan ketenteraan dan UPS FM dan North Peak serta 863 projek puncak, projek dan lain-lain. Perlu dinyatakan bahawa pada 7 Mac tahun ini, dengan Hebei waltmal Junan Electric Power Engineering Co. Ltd. menandatangani "kerjasama kerjasama strategik tahun 2017" yang licin, untuk membangunkan pasaran penyimpanan tenaga.

Di samping itu, dalam kitar semula bateri waltmal juga telah meningkat, teknologi utama, mod kitar semula bateri kuasa, susun atur sistem kitar semula, merealisasikan mod operasi sistem gelung tertutup ekologi automotif Xinyuan. Pada masa ini, projek kitar semula bateri waltmal telah dimulakan, pemulihan pembinaan rangkaian berdasarkan logistik terbalik, membentuk kenderaan rantaian industri kitar semula bateri yang lengkap, inovasi waltah gabungan perusahaan pengeluaran bahan mentah.

微信图片_20171017150735.jpg