Permohonan litium besi fosfat caj pantas teknologi kereta penumpang tenaga baru

- Jan 09, 2017-

Dalam 2016-2017 China bas industri pembangunan sidang kemuncak itu, Dr. Wang Shengwei, pakar teknologi pengecasan pantas Ningde baru tenaga Technology Co., Ltd. (selepas ini dirujuk sebagai andquot; CATLandquot;), dengan andquot; CATL lithium fosfat besi cepat menggunakan teknologi tenaga baru bas applicationandquot; Yang bertemakan menyampaikan ucapan indah.


KUCING telah ditubuhkan pada tahun 2011, dengan kuat rizab sumber teknikal dan pembangunan yang pesat. Tahun 2012, ia memenangi sokongan rancangan lima tahun 12 negara dan mewujudkan kerjasama dengan syarikat kereta luar negara tajaan mewah BMW. Pada tahun 2013, CATL membentuk dengan Yutong, sebuah syarikat bas yang terkenal di China. Kerjasama; 2014 dalam penubuhan cawangan Jerman, stesen kerja ahli akademik 2015 sediakan, dan memilih projek penyelidikan utama negara. Jualan pada tahun 2015 kedudukan worldand #39; s atas tiga, dua, domestik dijangka dapat pangkat pada tahun ini dijangka akan meningkatkan lagi.


CATL adalah satu-satunya perniagaan bateri Jepun dan Korea Selatan pada subjek perusahaan negara, dengan sumber antarabangsa, pelanggan-pelanggan antarabangsa dan bakat antarabangsa. Bergantung kepada sumber manusia yang kukuh, R andamp; D pasukan yang unggul R andamp; D, dari rekabentuk pengeluaran untuk pengeluaran, sehinggalah kepada pengujian dan penentusahan, dan mempunyai sumber kukuh yang menyokong, yang telah menyediakan tiga kelebihan produk Keselamatan, kebolehpercayaan dan ketahanan. Dalam bidang Teknologi cepat-charge bateri, CATL Houjibofa menjadi industryand di #39; s shining star.


Dengan pilihan fast mengecas bahan, CATL fosfat besi lithium sebagai bahan utama katod, grafit sebagai bahan katod. Untuk ramai orang berfikir bahawa litium besi fosfat boleh tidak berpuasa caj, Wang Shengwei membuat analisis yang terperinci dan profesional. Dalam melihat, pemahaman ini daripada beberapa andquot; hanya tahu satu, saya tidak tahu secondandquot; One-sidedness.


Seperti yang kita semua tahu, sistem kimia am bateri, caj cepat apabila negatif akan menghasilkan jenis Abu, sekali gus menjejaskan kitaran bateri dan kestabilan, hanya boleh digunakan untuk menahan semasa cepat caj bahan katod pertuduhan cepat. Cas cepat daripada bidang istilah-istilah profesional, fokus secara pantas dalam negatif, dan pilihan yang positif, sama ada ia terpilih ternary atau fosfat besi litium, tidak akan menjejaskan prestasi secara cepat untuk bermain, dan kebolehpercayaan dengan. Oleh itu, teknologi teras secara cepat melalui kimia sistem dan reka bentuk pengoptimuman, mempercepatkan litium-ion bergerak antara kelajuan yang positif dan negatif, mengurangkan atau menghalang generasi hasil sampingan yang negatif.


Tetapi fosfat besi litium adalah tidak sesuai untuk caj yang cepat, ada nilai rujukan yang tertentu, kerana konduktiviti fosfat besi litium tradisional amat miskin, melibatkan pertuduhan itu cepat demam, jadi untuk isu dua di atas, CATL melalui penyelidikan teknikal yang mendalam, penyelesaian inovatif diberi.


Pada katod, CATL dibangunkan andquot di; networkandquot Super elektronik; Teknologi, membuat fosfat besi litium mempunyai kekonduksian elektronik yang cemerlang, sehingga 1000 kali ternary bahan, manakala litium besi fosfat katod juga mengambil kira akaun sistem bateri boleh dicas semula yang berkelajuan tinggi Keselamatan dan kebolehpercayaan.


Di permukaan negatif grafit, CATL menggunakan andquot di; ringandquot ion cepat; Teknologi pengubahsuaian, diubahsuai grafit kedua-duanya super cepat caj dan ciri-ciri ketumpatan tenaga yang tinggi, cepat caj negatif side tidak lagi muncul produk sampingan, jadi meningkatkan ion litium dalam lapisan grafit Embedded kelajuan, dengan 4-5C caj cepat kapasiti untuk mencapai caj cepat 10-15 minit, dan untuk memastikan bahawa 70wh peringkat sistem / kg di atas ketumpatan tenaga, untuk mencapai 10,000 kitaran hidup.


Di samping itu, CATL kini sedang membangunkan produk cepat caj, sepenuhnya dilengkapi dengan sistem pengurusan haba sendiri, mengenal pasti sistem kimia tetap pada suhu yang berbeza dan Merlimau di bawah andquot; sihat pengisian rangeandquot; sangat meluaskan suhu operasi bateri litium. Apabila bateri berada dalam musim sejuk Utara, air Pemanas sistem teras Pemanas pada suhu yang rendah sehingga suhu your sampai perlu, iaitu membuka mod pengecasan pantas; haba musim panas di Selatan, bateri sistem Pemanas secara automatik penggera, sistem penyejuk air bateri penyejukan, benar-benar andquot; climateandquot penuh; cepat caj.


Shengwei berkembar berkata, CATL memilih litium fosfat besi - grafit caj pantas teknologi mempunyai tiga ciri-ciri. Yang pertama ialah pada kadar tinggi, sepuluh minit dengan cepat berisi, pada dasarnya setanding dengan trak api fueling masa; diikuti sepanjang hayat, boleh mencapai lebih daripada 10,000 kali pertuduhan itu dan melaksanakan kitaran untuk memenuhi keperluan pelanggan untuk bas pelanggan 8 tahun jaminan; lagi tinggi Keselamatan sistem, litium fosfat besi pada peringkat ini adalah lebih matang dan selamat kuasa bateri, di andquot; Lima kesebelas-Yearandquot; demonstrasi aplikasi, di andquot di; fiveandquot kedua; Pembangunan kenderaan elektrik sebagai kuasa utama. Bateri litium besi fosfat adalah bahan bateri telah terbukti, lebih matang.


Cepat menggunakan teknologi untuk litium besi fosfat pasaran aplikasi, Wang Shengwei CATL sebagai awal seperti tiga tahun yang lalu telah dikaji, banyak kereta pelanggan seperti bas sudah di gunakan, sebab sekarang mula untuk menggalakkan, terutamanya daripada produk tersebut bertanggungjawab, CATL harapan telah dibangunkan untuk menyediakan boleh dipercayai, selamat dan boleh memenuhi penggunaan produk bateri bas.


Cepat menggunakan teknologi litium fosfat besi, ditambah pula dengan pengiring sistem pengurusan haba, CATL seolah-olah perlu berjalan di barisan hadapan dalam industri ini, adalah satu langkah demi langkah untuk memenuhi bas jangka panjang, boleh dipercayai dan selamat segera mengenakan bayaran tuntutan, pertuduhan pantas CATL masa depan teknologi prospek.