Analisis ke atas kedalaman kenderaan elektrik yang menggunakan cerucuk

- Feb 12, 2017-

Menurut berita Laman Web Kementerian perindustrian, 2016 Chinaand #39; s baru tenaga pengeluaran kenderaan 517,000, jualan 507,000, peningkatan sebanyak 51.7% berbanding tahun sebelumnya dan 53.0%. Kenderaan elektrik yang tulen pengeluaran dan jualan telah siap 417,000 dan 409,000, masing-masing dalam tempoh yang sama tahun lepas meningkat sebanyak 63.9% dan 65.1%.

Malah, dengan perkembangan pesat industri kenderaan elektrik, mengubah struktur di seluruh industri, meringankan tekanan perlindungan alam sekitar, untuk mencapai pembangunan sosio-ekonomi sihat dan mampan, mempunyai kepentingan yang amat penting.

Walau bagaimanapun, kekurangan pengisian longgokan telah menjadi masalah sebenar yang pesat pembangunan Chinaand # 39; s kenderaan elektrik industri. Kekurangan infrastruktur ditambah pula dengan peningkatan pesat dalam permintaan, tetapi juga membuat tumpukan pengecasan mungkin menjadi rantaian industri kereta elektrik di paling kepastian yang andquot;cake.andquot; Biro tenaga negara buat pertama kalinya pada tahun 2017 baru dicas longgokan mensasarkan 800,000, daripada longgokan khas yang 700,000, 100,000 buasir awam.

peluang

24 Februari 2016, Premier Li Keqiang dipengerusi Negeri Majlis Mesyuarat Eksekutif, dikeluarkan lima langkah-langkah yang penting terus memaksa industri automotif tenaga baru. Melalui penyeliaan dan peningkatan subsidi kewangan dan polisi-polisi lain untuk mempromosikan pembangunan industri-industri yang berkaitan untuk menggalakkan modal ke dalam longgokan pembinaan dan operasi. Menurut Suruhanjaya pembaharuan yang merancang dokumen, menjelang 2020, dan pembangunan negara China akan mengenakan lebih daripada 12 juta berpusat mengisi Stesen, longgokan pengecasan terpencar lebih 4.8 juta bagi memenuhi keperluan pengecasan kenderaan elektrik 5 juta negara.

Walau bagaimanapun, kerana akhir 2016, domestik dibina hanya 150,000 kenderaan elektrik awam menggunakan cerucuk, perbezaan yang besar pada salah satu tangan yang membangunkan exceed tenaga dan pengecasan longgokan konfigurasi bukanlah tempat; sisi lain, pasaran juga menunjukkan peluang yang hebat. Adalah dianggarkan bahawa ini akan menjadi satu tahap 100 bilion yuan pasaran.

Gelombang perusahaan yang berbondong-bondong, di mana terdapat perusahaan bekalan kuasa dan pengeluar peralatan kuasa, ada harta rampasan Internet, ada pengeluar kereta, dan sebagainya. Sesetengah daripada mereka dalam pengeluaran, penjualan, pembinaan longgokan, dan beberapa membina platform, penggunaan aplikasi biasa bagi pemilik untuk memberikan dapatan, navigasi, tempahan dan pembayaran dan fungsi-fungsi lain, dan sesetengah kedua-duanya sekali.

Tetapi tidak kira bagaimana industri Resah, pasaran yang kejam, dan hanya mematuhi perkara saintifik dan betul model pembangunan industri kereta elektrik, dan model perniagaan yang inovatif supaya industri ini tidak sabar-sabar berharap.

andquot; 2015 modal sosial gila untuk memasuki, kami merasakan bahawa longgokan Perniagaan, bahawa ini mungkin baru pengguna portal, kekerapan tinggi, hanya perlu, pengguna asas adalah besar, kami rasa inilah adegan pengguna yang sangat baik, tetapi bercakap secara objektif, semua pelaburan caj kemudahan pengendali benar-benar menguntungkan? andquot; Ketua Pegawai Eksekutif rangkaian kuasa Wang Zhenfei sekali disiarkan di media itu suara.

Situasi sebenar adalah bahawa pengendali caj secara amnya kehilangan wang.

Kos membina longgokan pengecasan (termasuk kabel dan kegunaan tanah) adalah $ 10,000, iaitu hanya sekali pelaburan. Kos utama pengendali adalah pengurusan dan penyenggaraan selepas pembinaan cerucuk, memandangkan penggunaan cerucuk mengecas sedia ada agak rendah, Perkhidmatan pengecasan caj yuran bagi pengendali bagi penurunan dalam baldi, jadi kehilangan dalam industri sebagai sebuah andquot; normalandquot;.

Pengurus Besar China Putian maklumat industri Co., Ltd. Naib Presiden, Putian baru tenaga Co., Ltd. Cao Hongbin mengingatkan: andquot; industri yang baru, hanya untuk melihat Subuh masa kemungkinan yang akan turun, pertandingan yang tidak senonoh untuk kemudahan pengecasan keseluruhan operasi industri merupakan satu pukulan maut. andquot;