Analisis 55 tenaga tujuan Khas kenderaan produk baru

- Feb 16, 2017-

14 Februari, Kementerian perindustrian dikeluarkan andquot pengisytiharan; pengeluar kenderaan jalan raya dan announcementsandquot produk; (293 batch) baru kenderaan publisiti. Selepas Perangkaan, publisiti kereta baru pertama 293 seramai 218 tenaga kenderaan baru (termasuk kerangka) mengisytiharkan.


Antaranya, barangan kereta penumpang tenaga baru 23 (tulen penumpang elektrik kereta 20, hibrid sedan 3), produk bas (termasuk hibrid) tenaga baru 140 (bas elektrik tulen 111, plug-in Hybrid dan bas hybrid 29), model kenderaan 55 tenaga baru (kereta elektrik tulen 53, sel bahanapi produk 2). Wartawan yang 55 tenaga kenderaan khas produk baru untuk analisis lanjut. (Nota: kerana beberapa kenderaan boleh dilengkapi dengan dua buah syarikat bateri dan motor, jadi jumlah dalam carta dan jumlah model ini tidak konsisten. Sila lihat butiran jadual ringkasan di bawah.

Kenderaan logistik tenaga baru menyumbang sebanyak 60% kebersihan tiada produk kenderaan


Menurut wartawan penamat, 55 tenaga kenderaan khas produk baru di dalam kereta logistik mempunyai 33 (kereta logistik elektrik tulen mempunyai 32, sel bahanapi lori 1), mewakili 60%; produk casis mempunyai 19 (casis kenderaan elektrik tulen 18 Seksyen, sel bahanapi casis kereta 1) menyumbang sebanyak 35%; Khas kenderaan lain 3, perakaunan 5%.

Wartawan mendapati bahawa pengisytiharan kenderaan tenaga baru dalam produk tanpa kebersihan kenderaan dan lori yang disimpan dalam peti sejuk, produk baru, tiada kenderaan kebersihan atau dengan andquot tempahan dikeluarkan; bandar elektrik tulen kebersihan kenderaan teknikal conditionsandquot; berkaitan dengan perusahaan kereta dalam keperluan keselamatan produk, prestasi yang dinamik, suhu rendah bermula prestasi, kuasa bateri, tanda-tanda dan paparan maklumat, memantau keperluan prestasi sistem, peralatan khas dan lain-lain aspek penambahbaikan, jadi produk baru laporan proses perlahan.

55 baru tenaga kenderaan khas produk Chu baru Hubei angin hampir separuh

kenderaan tenaga baru 55 dari 10 harga Kereta, masing-masing, Hubei Chu Angin, Dongfeng Motor, Geely Sichuan perdagangan kenderaan baru, kereta belia Jinhua, Beiqi Perak Xiang, Chengdu Universiade, Chongqing Ruichi, Xiamen Jinlong, Jiangxi Changhe dan Dayun Motor. Antaranya, pengisytiharan angin Chu baru Hubei bilangan terbesar produk baru, terdapat 23; diikuti oleh Dongfeng Motor, diisytiharkan 8 produk; Kenderaan perdagangan Sichuan Geely mempunyai 5. Lihat di bawah untuk maklumat lanjut. Litium ternary dan litium fosfat besi setanding dengan mempelbagaikan laluan teknikal


Pemberita penamat mendapati bahawa terdapat 20 tenaga baru kenderaan khas produk tidak ditandakan dengan jenis bateri yang terperinci, dan dari maklumat yang diketahui boleh dilihat, baru tenaga kenderaan produk bateri teknologi baris litium besi fosfat dan ternary yang berasaskan litium, dan menunjukkan pelbagai ciri-ciri. Dari dalam kereta publisiti titik pandangan baru, yuan tiga kenderaan tenaga baru atas permohonan kereta akan menjadi arus boleh tidak mudah kesimpulan.

55 tenaga kenderaan khas produk baru menyokong analisis perniagaan bateri

Menurut statistik wartawan, 55 tenaga baru kenderaan khas produk dari Syarikat bateri 12, masing-masing negara Xuan berteknologi tinggi, Tianjin tentera Allah, Nantong 100 harus, kuasa Miaosheng, kuasa Tianpeng, Henan Taihang baru, Ningde era, unta saham, bintang malar kuasa, Maike tenaga baru, Shenzhen Wattek dan Guoneng di Beijing.

Daripada bateri hampir sama situasi, Beijing Guoneng dan Walter Ma Shenzhen paling popular, sebanyak 28 produk yang hampir sama dalam dua bateri, tenaga Maike baru (6), bintang malar kuasa (4). Lihat di bawah untuk maklumat lanjut.


55 tenaga kenderaan khas produk baru menyokong perusahaan motor

55 kenderaan tenaga baru untuk produk-produk motor daripada 16 syarikat yang era Hunan lokomotif Selatan menduduki tangga teratas, terdapat 10 model dilengkapi dengan pengeluaran motor; diikuti dengan Shenzhen Minfu Woeng, terdapat 7 produk yang hampir sama mereka produk motor; 5 model dilengkapi dengan motor elektronik Suzhou Ai Mai, dan satu lagi produk 8 perniagaan motor tidak diketahui Lihat butiran di bawah.